www.dolmanvlet.nl

Met de POSSESSION 3 een Gillissen “Dolman“ Vlet van ruim 11 meter, in 4 weken het rondje Maas – Moezel – Rijn van dag tot dag.

In de zomer van 2005 hebben wij, “het gezin Meijwaard” dan toch de stap genomen om het rondje Maas – Moezel – Rijn met de kinderen te varen.Geheel België en een groot deel van noord Frankrijk hebben we al eens gevaren, het rondje hebben we met onze ouders in de zomer van 1987 gevaren, maar ja nu nog eens een keer zelf doen! We hebben in heel goed overleg met de kinderen en ons zelf afgesproken het eerste deel van de reis een paar dagen door te varen om zo wat afstand te kunnen overbruggen!


Rondje MMR

Vrijdag 1 juli 2005 Vinkeveen – Kraaijenbergseplassen

De urenteller staat op 1855 precies

We moesten om half 9 in ziekenhuis Hilversum zijn voor een laatste controle na de operatie van mijn rechter arm, ik loop al bijna 8 jaar met een vorm van een tennisarm te tobben, ik mag het armpje weer gepast gebruiken maar nog niet zwaar belasten! Oh dat wordt nog leuk met alle sluizen die ons nog in het vooruitzicht zijn. Om 11.00uur gaan dan eindelijk de landvasten op onze plek aan de Vinkeveense plassen los voor vertrek, een kwartiertje later passeren we de zuwebrug weer een kwartiertje later liggen we in de Demmerikse sluis. Rond 12.00uur passeren we de spoorbrug (eindelijk, die hefbrug is gesloopt!) en draaien we het Amsterdam Rijnkanaal op, het gaat lekker, het is niet echt druk, en om 15.20uur hebben we heel vlot de Irenesluizen van Wijk bij Duurstede gepasseerd, we melden ons keurig met de marifoon voor de kruising en steken recht over richting Tiel. Ook de Bernardsluizen bij Tiel zijn we vlot door! Om 16.50uur varen we de Waal op en besluiten naar boven te varen naar Nijmegen, tegen de stroom in halen we op kruissnelheid op het voor ons normale toerental van 2200 toeren, op de GPS nog steeds 8,5km, das mooi!

Rondje MMR (1)

Om 20.05uur komen we aan in Nijmegen de sluis staat voor ons open en we besluiten het Maas Waalkanaal van ± 10/11km ook nog maar te varen. Om 21.35uur hebben we een fraaie ligplaats op de Kraaijenbergseplassen bij Cuijk gevonden. Onder het genot van een drankje genieten we vanuit de kuip nog lekker van de rust die hier heerst. Het weer viel erg mee vandaag, tijdens het varen was het droog met 23 graden prima dus! We hebben vandaag 102km met 10,8 motordraaiuren afgelegd en de kinderen (Renzo is 13 en Jolien is 15) vonden het geeneens erg!

Zaterdag 2 juli Kraaijenbergseplassen - Maastricht

6.15uur word ik wakker van een passerend vrachtschip dat waarschijnlijk zand komt halen! Tja dan er maar uit! Ik ga me wassen en scheren en laat iedereen lekker in zijn bed liggen, start de Volvo maak de lijnen los en vaar heel rustig richting de Maas. Om half 9 roep ik Jacqueline want sluis Sambeek staat open en via de marifoon hoor ik dat we met het vrachtschip mee mogen schutten! Om 9.00uur varen we weer op de Maas, rond 13.00uur passeren we sluis Belfeld en gaan door richting Roermond, we willen eigenlijk nog door tot Wessem, dus via het Lateraalkanaal Linne – Buggenum vervolgen we onze weg, sluis Heel staat (net als alle andere sluizen vandaag) voor ons open. Rond half 4 varen we de sluis uit, het begint zachtjes te regenen, tijd voor overleg! We kunnen stoppen in Wessem of nog ± 3,5uur door varen om in Maastricht aan te komen! Het wordt het laatste, 5 voor 4 zijn we bij de sluizen van Maasbracht, ook die staat voor ons open, het is ongelofelijk! Met 15 minuten zijn we boven en kunnen door varen naar de sluis Born. Tja, het kan niet altijd mee zitten, ik zie in de verte de sluisdeuren sluiten, na een aantal verwoede oproep pogingen krijg ik uiteindelijk contact met de sluiswachter, deze vraagt mij op te varen en prompt gaan de deuren weer open. Puff wat een geluk zeg! Rond half 6 zijn we Born geschut en liggen er nog 25km voor de boeg. Om half acht zijn we aangekomen in Maastricht en wat denk je? Er is zowaar nog een plek aan de strekdam voor de St. Servaasbrug!

Rondje MMR (3)

In het basin liggen kennissen van ons waar we s’avonds nog een drankje halen,

we wilden eigenlijk hier ook liggen echter waren we te laat om het sluisje door te kunnen,

nu kunnen we morgen wel op tijd weg voor een bezoekje Luikse markt!

Vandaag een hele ruk gemaakt 129,7km afgelegd en 5 sluizen geschut.

Zondag 3 juli, België in. Maastricht - Huy

De kennissen waar we gisterenavond hebben zitten borrelen verklaarden ons voor gek dat we in 2 dagen van Vinkeveen naar Maastricht zijn gevaren, zij zelf gingen in het verleden met de auto inclusief sleurhut en kinderen in één stuk door naar Spanje? Tja wat of wie is er nou gek!

Om half 8 ben ik samen met Jacqueline klaar wakker, het zal de harde muziek aan de overkant wel zijn geweest. Na de was en scheerbeurt vertrekken we richting Lanaye, komen daar om 9.00uur aan. Na het schutten en inklaren voor het wereldse bedrag van wel € 1,05 varen we pas om 10.30uur uit richting Luik. Om 12.30uur liggen we vast in de jachthaven van Luik en lopen naar de markt, wat een volk loopt hier zeg! We hebben brood gekocht voor morgenochtend, eten een “Belgies” frietje en wandelen weer terug naar de haven. Even over tweeën varen we weer op de Maas, ik heb wat met de sluis Ivoz-Ramet, we hebben hier nog nooit vlot doorheen geschut! Ook dit keer gaan de deuren precies voor onze neus dicht, Jacqueline zegt direct oh dat gaat minstens een uur duren! Ze heeft weer eens gelijk, om 16.05uur varen we samen met een Hollands vrachtscheepje uit naar de volgende sluis. Sluis Huy staat voor ons open, dit hebben we te danken aan die aardige vrachtschipper, hij heeft de sluis weten open te houden want had toch geen haast en wist dat we er aan kwamen.

Rond 18.00uur maken we de lijnen vast aan een vrij hoge muur in de schaduw van de jachthaven net door Huy heen, gelukkig die schaduw want het is bloedheet, 28 graden! Dus maken we met zijn allen dankbaar gebruik van de douche gelegenheid in het havenkantoor. S’avonds wordt er door de kinderen naar een filmpje gekeken, papa en mama kijken ook lekker mee.

Vandaag hebben we 64km afgelegd 3 sluizen geschut en voor het eerst € 11,-- havengeld betaalt.

Maandag 4 juli de ontmoeting met opa en oma. Huy - Anhee

Ik zit waarschijnlijk nog in het “werk” ritme want om 7.00uur ben ik al weer uit de kooi, dus wordt de Volvo weer gestart en ga ik maar vast weer wat kilometertjes varen. Om 8.15uur heb ik weer de sluishulptroepen nodig want de sluis van Andenne doemt op, opa belt op met de vraag waar we zijn, hij ligt in de jachthaven van Namen, dus als hij zijn verrekijker pakt kan hij ons bijna zien, stomverbaasd klinkt door de telefoon “daar al”. Het schutten in Andenne duurt een uur, op naar de sluis voor Namen. Net voor de sluis begint het behoorlijk te regenen, tuurlijk in de sluis tijdens schutten regent het letterlijk stront van de dijk!

Rondje MMR (5)

Mijn dochter is ondanks een regenpak doorweekt. Om 10.55 uur varen we uit de sluis en varen naar de jachthaven van Namen, opa staat ons in de stromende regen al op te wachten en pakken ons in de box naast hun aan.

Eerst maar eens even bij kletsen met opa en oma, de kinderen vinden het geweldig want opa en oma zijn al een paar weken onderweg. Er wordt een voettocht ondernomen richting Aldi want de Triple sec is op! En dat is nodig voor de vakantiekoffie! Heel belangrijk dus. Na de boodschapstop in Namen varen we om 14.00uur gezamenlijk met de twee Gillissen Vletten nog een stukje verder naar het zuiden. 4 sluizen verder bij het plaatsje Anhee (km paal 24) vinden we om even over half 6 aan een stuk kade een mooie rustige plek! Dacht ik! Ik was alleen vergeten dat hier over de brug net achter ons heel lawaaiige treinen rijden! Ach, wat deert het we hebben inmiddels weer vakantiekoffie en genieten van een magistraal uitzicht.

Rondje MMR (6)

De GPS verteld mij dat we inmiddels al 345,4km hebben afgelegd, vandaag dus 49,4km en 6 sluizen opgeschoten.

Dinsdag 5 juli Anhee - Heer-Agimont

Geen oog dicht gedaan, slecht geslapen! Die rot treinen ook! Hier gaan we in het vervolg dus niet meer liggen, zeker niet meer overnachten. Tegen 8.00uur gaan we maar weer varen, gezamenlijk varen we naar Dinant, daar liggen we om 9.15 vast aan een nieuwe steiger deze ligt voor ons aan stuurboord. Moeder, dochter en kleindochter gaan wat boodschappen doen en geld pinnen, opa en ik genieten vanuit de kuip van het uitzicht en de koffie natuurlijk.

Rondje MMR (8)

Als iedereen weer aan boord is varen we verder naar de Franse grens. Om half 2 komen we aan in Heer-Agimont, hier blijven we vandaag maar liggen! Er worden door ons beide gasflessen, water en diesel in geslagen, ik laat 359 liter rood spul in de brandstoftank lopen, deze zit tot aan de tankdop toe vol! Opa neemt een bijna lege gasfles van ons aan boord zodat wij met 2 volle verder kunnen. We schuiven de beide Vletjes zover mogelijk naar voren zodat er niemand voor een bunkeractie in de weg ligt.

Er ligt inmiddels ook een luxe motor achter ons, de Wisa uit Deventer, ik zit daar lekker te kletsen en de tijd vliegt om, opa wil trakteren op chinees eten! Jammer maar dat kennen ze hier dus niet.

Rondje MMR (9)

We vinden wel een pizza restaurant! Een aanrader! Lekker gegeten, en dus terug naar de boot voor de vakantiekoffie. Later op de avond zitten de kinders en moeders bij opa en oma, ik zit tot laat in de avond met een biertje gezellig te ouwehoeren bij Willem op de Wisa!

Vandaag 25km gevaren 5 sluizen geschut. Oh ja die vakantiekoffie is als volgt; een klein scheutje Triple sec een schepje bruine suiker, koffie er op, goed doorroeren, en natuurlijk de slagroom er op!

Woensdag 6 juli Frankrijk in en afscheid van opa en oma. Heer-Agimont - Revin

We staan weer eens vroeg op! Eigenlijk was dat helemaal niet nodig want we kunnen pas om 9.00uur door de sluis Frankrijk in.

We nemen uitgebreid afscheid van opa en oma, die varen weer terug naar Holland, wij gaan dit keer echt door! Opa en oma staan op de sluis, wij kopen het benodigde vignet en klaren in, dit verloopt vlot want onze gegevens stonden blijkbaar nog in de computer!

Om half 10 worden we uitgezwaaid en varen weer verder, we willen naar een heel fraai plekje ….Revin! We passeren Givet, Vieux -Wallerand, het gaat lekker, de automatische sluizen werken perfect tot dat we bij Fepin zijn, die gaat spontaan in staking! Ik spreek nagenoeg geen woord Frans en mijn vrouw al evenmin! Dus ons zoon maar op de kant afgezet, hij drukt op een knoppenkast en roept op zijn beste school Frans “ecluse 54 Fepin casee” nou, dat werkt dus want na 5 minuten is er al hulp! Ik ben er ook achter dat trekken aan de lijnen tijdens schutten in deze contreien niet bevorderlijk is voor mijn net geopereerde rechter arm, niet meer doen vindt mijn vrouw!

Rondje MMR (10)

Even later varen we weer rustig verder en tjoekelen langs Fumay naar Revin toe, om half 4, 9 sluizen en twee tunnels verder komen we aan de steiger midden in Revin, we hebben er weer een schitterende plek betalen er € 4,20 havengeld voor (je moet dit wel weten te vinden!) Jacqueline en de kinderen gaan winkelen, ik ga de boot maar eens grondig wassen en de motor zoals oliepeil schroefasvet e.d. controleren. S’avonds genieten we weer van het prachtige uitzicht en de vakantiekoffie! De kinderen kijken weer naar een filmpje.

Vandaag 41,4km opgeschoten 9 sluizen en 2 tunneltjes gepasseerd. Oh ja in de tunnels doet de GPS het niet! Dus de afgelegde afstand kan een paar honderd meter afwijken.

Donderdag 7 juli Revin - Charleville Mézieres

Eindelijk! Heerlijk geslapen, de kooi uit en een stokbroodje kopen! Lekker ontbijten en weer verder varen! Het begint te regenen en flink ook, de ruitenwissers draaien overuren! Op de derde sluis heeft mijn dochter blijkbaar sjans, hij is niet weg te krijgen en fietst zelfs naar de volgende sluis toe! Op de daarop volgende sluis staat een zeer behulpzame jongen van de VNF, we geven hem een biertje voor later op de dag. Om 12.00uur varen we door het mooie Monthermé heen, dit keer varen we door! Je moet hier wel kunnen improviseren voor een ligplaats maar waar een wil is……. Bij een soort trapje (daar zijn er een paar van) kun je hier redelijk goed afmeren, een uitgebreide wandeling is hier echt meer dan de moeite waard, het plaatsje zelf is ook een bezoekje waard!

De volgende sluis staat open met een boot er in en de lichten op dubbel rood? Een stukje opschuiven en we kunnen mee, het probleem is snel verholpen, het blijken Engelsen te zijn met een Linssen ducth sturdy. We besluiten nog 2 sluizen door te varen naar Charleville Mézieres! Samen met de Marianna vervolgen we de vaart in een statige regenbui. De laatste sluis van vandaag schutten we geheel droog, de zon komt er zelfs door. We vinden nog net een plekje aan het einde van de steiger bij de camping, de Engelsman gaat door naar de “nieuwe” haven, maar komt even later terug, hij kan niet onder de brug door! De steiger is vol dus bieden wij hem aan om maar langszij af te meren. Ik blijf lekker aan boord en de rest gaat weer eens winkelen. Een prachtige avond volgt het weer wordt steeds mooier, we spelen met de kinderen een potje klaverjassen en ik onderneem een tweede poging om het havengeld te voldoen, echter dit keer was het kantoor gesloten, op een bordje maak ik op dat het kantoortje morgen om 10.00uur weer open is. Tja, dan zijn wij waarschijnlijk al weer vertrokken! Bij de eerste poging was er geen kas om geld te wisselen!

Vandaag 42,1km en 7 sluizen verder.

Vrijdag 8 juli Charleville Mézieres - Mouzon

Weer goed geslapen! Voor mijn doen zelfs uitgeslapen, 8.00uur! Dus wassen scheren en een stokje kopen. De Engelsen zijn ook wakker en we babbelen over de reis en over bootjes natuurlijk! Hij vindt zijn eigen schip eigenlijk te groot en valt voor de prachtige lijnen van Th. Gillissen! Jammer hij is niet te koop, we zijn er zelf veel te trots op! Om 8.45uur gaan de trossen weer los, op naar Sedan. We worden gevolgd door een boot die zich schijnbaar inhoudt? Hij wil niet voorin de sluis schutten! Nou dat maakt ons dus niets uit, er hangen genoeg fenders om de Vlet en anders zit er altijd nog een stevig stukje touw om heen! Het schutten verloopt wonderlijk goed, de kinderen zijn er behoorlijk druk mee! Ik mag namelijk sinds afgelopen woensdag van de mede bemanning niet meer bij het stuur vandaan! Om 12.15 zijn we boven in de sluis van Sedan, een kwartiertje later liggen we vast in de haven bij een camping, dus wandelschoentjes aan en op pad! Door het centrum en winkelstraat lopen we naar de grootste burcht van Europa. Entreekaartjes kopen en kijken maar! We krijgen een soort cassette praatpaal mee die de rondleiding in het Hollands verteld! Handig! Via de groene pijlen worden we door de burcht geleid heel indrukwekkend. Om 14.15uur zijn we weer buiten, op aandringen van de kinderen kopen we bij een hele grote M een hamburger! Ik vind het meer op een soort zeem lijken maar ach het smaakt best! We slaan nog wat proviand in en lopen weer terug naar de Vlet. We vinden de ligplaats niet echt super en besluiten 16km en 2 sluizen verder te gaan naar Mouzon, dus 15.45uur draait de Volvo weer en gaan de lijnen weer los. Net voor de sluis van Mouzon dreigt het te gaan regenen, en in Mouzon ligt de passantenhaven al vol! De eerste spetters komen, en vragen maar heel brutaal aan de schipper van de “Kijk uit” of we langszij mogen, hij knikt ja en direct begint het te storten van de regen. Het is inmiddels 2 uur verder 17.45uur, we liggen weer! Eerst maar eens een happie eten, en na de afwas aan de wandel.

Rondje MMR (12)

Mouzon is een heel mooi plaatsje,alles ziet er heel fraai en verzorgt uit.Terug aan boord is het weer tijd voor vakantiekoffie, we kijken maar weer eens naar een filmpje “help de dokter verzuipt” neutje er bij, prachtig! We hebben er na een week precies 500km opzitten, vandaag 45,4km afgelegd 8 sluizen geschut en €7,20 liggeld betaalt.

Zaterdag 9 juli de ontmoeting met de Blue Fantasie. Mouzon - Dun sur Meuse

Het is weekend dus uitslapen! 8.15uur een record! Tja, dat uitslapen is blijkbaar aan mij niet besteed, dan maar wassen scheren die oude Volvo starten en varen maar, wat een leven! Heerlijk! Ik geniet er met volle teugen van evenals de medebemanning. Echter wordt de vroege ochtend door onze jeugd meestal horizontaal vanuit de AK beleeft.

9.00uur de eerste sluis vandaag, we hebben net als gisteren weer een meeschutter de Edna, we varen 3 sluizen mee en haken in Stenay af! 11.45uur gaan we met de wandelschoentjes aan Stenay in, hier is niet echt wat te beleven en het is inmiddels al aardig opgewarmd ± 25 graden! 12.20uur zijn we al weer aan boord en gaan weer varen, 4 sluizen verderop bij Dun sur Meuse is een mooie aanleg plaats, de Edna ligt er ook, de schipper maakte een mooie opmerking tegen Jacqueline, zo van “uw man heeft echt vakantie hè”we hebben hem maar uitgelegd wat er met mijn arm aan de hand is! Tja, ik mag immers niet meer bij het stuurwiel vandaan. Even later meert de Blue Fantasie uit Rotterdam ook aan de steiger af, die zijn we vorig jaar ook al eens tegen gekomen! Al gauw staan ze bij ons naast de boot en we praten wat, vervolgens vraag ik hun aan boord, dat praat makkelijker dus, biertje, wijntje, chipje, nootje en het is super gezellig! Zij hebben drie zonen van ongeveer dezelfde leeftijd als onze kinderen, dat klikt meteen, ze hebben de grootse lol met zijn vijven! De papa’s en mama’s trouwens ook!

Rondje MMR (14)

Het weer is aardig opgeklaard we genieten in de kuip van 5 kinders die aan het zwemmen zijn in de Meuse. Even na het eten en de afwas vraagt Fini van de Blue Fantasie ons op de koffie, mooi heeft u ook vakantiekoffie? Vakantiekoffie wat is dat? Dus de bruine suiker, Triple sec en de slagroom mee naar het grote achterdek van de Vripack kotter, nou dat valt in de smaak bij de buren! We babbelen en borrelen tot in de late uurtjes met elkaar, de gezamenlijke kinderen hebben het nu met vriendjes reuze naar hun zin!

Vandaag 38,1km verder gekomen, 6 sluizen geschut en € 6,00 havengeld betaalt.

Zondag 10 juli Dun sur Meuse - Verdun

Lekker vroeg wakker! Ik had gisterenavond de watertank gevuld zodat we uitgebreid kunnen douchen, heerlijk is dat zeg! Ik ga de Vlet steeds meer waarderen! Om half 8 liggen er al 2 boten voor de sluis te draaien? Het is zondag dus voor 9.00uur gaat dat apparaat echt niet open! Even later gaan ze maar weer aan de kant. 10 voor 9 liggen we achter de Edna uit IJsselmonde voor de sluis en schutten als eerste, de Blue Fantasie volgt daarna. Hierna zijn de sluizen handbediend die nemen dus wat meer tijd in beslag, maar dat heeft ook weer zijn charme. Het kanaal is hier ook een stuk smaller, de gemiddelde snelheid is nog maar 8,5 – 9km p/u. De omgeving is fabelachtig, prachtige vergezichten en de Maas kronkelt verderop in het dal. Bij de laatste sluis voor Verdun staan een groot aantal witte kruisen die herinneren aan de slachting die hier in de eerste wereldoorlog heeft plaats gevonden, ik vind dit erg indrukwekkend! De Fransen hebben in die tijd hier stand weten te houden, maar tegen welke prijs? 700.000 doden! Waanzin als je er over nadenkt.

Op dit smalle stuk passeren we een spits, het gaat allemaal maar net, en het gaat goed! Als we in Verdun aankomen, komt de plek en de herinnering weer boven van 1987, brand aan boord van de Aquanaut die mijn schoonouders toen hadden, dit kwam door een lekke koelwaterslang die op de dynamo lekte waardoor een fikse kortsluiting ontstond met brand als gevolg. We hebben destijds twee dagen daar gelegen, een autobedrijf heeft toen de dynamo gerepareerd, ik zelf kon met wat stukken draad een knip en striptang en wat kabelschoentjes de zaak weer redelijk herstellen. Er moet daar nog ergens een anker op de bodem liggen die we in lichte paniek hadden uitgeworpen, maar vergeten op een bolder vast te zetten.

Rondje MMR (16)Rondje MMR (17)

Even verder zien we de steigers van Verdun, hartstikke druk de schepen liggen aan beide kanten 3 dik! Naast de Zefyr uit Wolphaartsedijk mogen we liggen! Hartelijk bedankt hoor we hebben weer plek, het aanleggen blijkt hier gratis te zijn, vandaar dat de grijze golf hier in grote getale vertoefd. Het is inmiddels 15.45uur en een kortstondige plensbui zorgt voor veel hemel H2O. Na de bui gaan we Verdun in en eten in een soort cafetaria een broodje hamburger met friet, die is zo groot dat het voer niet weg te trimmen is! Later op de avond zijn de kinderen van ons en van de Blue Fantasie gezamenlijk de stad aan het verkennen.

Vandaag 41,9km gevaren en 9 sluizen gepasseerd.

Maandag 11 juli Verdun - St. Mihiel

Nu moet ik vroeg op want de buren willen/gaan om 7.45uur al varen? Dus de Vlet los gemaakt kruiser van de wal en wij aan de kant want we willen hier nog een aantal dingen bezichtigen! Eerst maar weer naar een boulangerie voor zo’n overheerlijke backet. Na het ontbijt de wandelschoentjes aan truitje mee en op naar de Citadelle souterraine. Erg interessant allemaal, je wordt hier met een soort treintje doorheen gevoerd, wel koud, 7 graden dus dat truitje komt goed van pas. Om 10.15uur zijn we weer aan boord en start ik voor de tweedekeer vandaag de Volvo want we willen naar St. Mihiel, dit gaat heel vlot, één sluis schutten we zelfs in slechts 3 minuten. Moeders legt een kaartje met de kinderen, dat zijn ze op een gegeven moment zat (kunnen niet winnen denk ik) dus worden de kaarten gewisseld voor de playstation! Om 15.35uur komen we aan en er is nog plek, de Blue Fantasie ligt er al die was een kwartiertje eerder hier aangekomen. Jacqueline pakt het karretje en gaat inkopen doen, mijn dochter Jolien zit op de steiger te vissen en ziet een ringslang zwemmen en vangt zelf een kreeft. Ik maak nasi als diner en vang een Doggerbank de Tisum uit Breukelen op langszij want het gaatje voor ons is te klein! We krijgen van deze mensen hele waardevolle adviezen en ideeën die we graag aannemen en aantekenen. De kinderen zijn weer druk aan het zwemmen, na deze zwempartij douche ik ze allemaal af met een geïmproviseerd slangetje met douchekop uit de patrijspoort aangesloten op de wastafelkraan.

Na de afwas en het rustuurtje gaan we weer aan de vakantiekoffie! Bij de buren van de Blue Fantasie op het comfortabele achterdek vieren ook een beetje Fini haar verjaardag. Een prachtige avond om niet snel meer te vergeten.

10 sluizen en 37,2km verder gekomen vandaag

Dinsdag 12 juli St. Mihiel - Pogny sur Meuse

Vroeg wakker door de buren want die gingen wel erg vroeg varen, de moeder van de schipper blijkt slecht te liggen vandaar dat zij hele dagen aan het varen zijn om zo spoedig mogelijk weer thuis te zijn, en dat is vanaf hier nog een hele toer!

Om half 9 ga ik een lekker Frans broodje kopen en neem ook een Hollands krantje mee. Een kwartiertje later drijven we weer en kunnen de sluis in varen. Vandaag schutten we de laatste 10 sluizen omhoog. De 2e sluis gaat in staking, het is er trouwens erg smerig en het stinkt, er staat een soort kalkfabriek naast deze sluis! De doormelder/intercom doet het ook niet, dus rent Renzo onze zoon naar de volgende sluis en probeert daar hulp te krijgen. En ja hoor hij heeft het voor elkaar en komt terug met hulp!

Rondje MMR (21)

Een kwartiertje later kunnen we weer verder. 14.05 uur we varen uit de laatste sluis die ons op dit traject omhoog heeft geschut en zijn we dus op het hoogste punt!

Bij al dat sluis schutten gebruiken wij al een groot aantal jaren een heel handig zelf gemaakt RvS haakje dat we aan/door de lus van ons landvast rijgen, dit werkt perfect bij b.v. de trap in de sluis. Nu zijn de Franse sluizen op dit traject de laatste jaren behoorlijk opgeknapt, maar ik weet nog heel goed dat we ooit diverse sluizen invoeren waar je met een plezierbootje echt niet kon vast maken, daaruit is deze haak ontstaan. In de Hollandse sluizen maken wij er ook vaak handig gebruik van.

Bij Pogny sur Meuse is een leuke aanlegplaats, deze ligt echter al vol met boten en iedereen kijk de andere kant op als we aankomen varen, helaas we komen ook nergens langszij! Dan maar doorvaren! Het is 14.45uur en eigenlijk zijn we het wel zat voor vandaag! Een klein stukje verder net voorbij een fabriek bij grote stenen tanks is een stukje kademuur met 2 flinke ringen, dus motor in z’n achteruit en vastmaken! Niet de rustigste plek maar we kunnen weer eens genieten van de omgeving, en een biertje natuurlijk want het is 27 graden. De Blue Fantasie vaart door! De kids zijn al aan het vissen en vangen kleine meervallen, heel bijzonder! Later wordt er nog gezwommen maar dat wordt wreed verstoord doordat er een geladen spits voorbij komt die vervolgens de hele boel omwoelt.

Na het eten ruimen de kinderen de “vis” zooi op en gaan we een dvdtje kijken, en maar eens op tijd naar bed.

10 sluizen en 38,7km in totaal hebben we nu 655,2km gevaren.

Woensdag 13 juli Pogny sur Meuse - Toul

Vroeg wakker want de fabriek waarbij we liggen heeft de werkzaamheden al heel vroeg gestart! Uit de veren voor het dagelijkse was en scheer ritueel en kijken of we in Toul kunnen komen! Om 7.45uur gaan de trossen los richting de tunnel, net voor de tunnel varen we door gigantische waterplantvelden heen, de hele Vlet begint te schudden, schroef vol gedraaid! Een paar keer voor en achteruit en we kunnen weer. De 250m lange tunnel is vrij breed en verlicht, tja die verlichting in de Franse tunnels kennen we inmiddels wel van de 200 lampen branden er misschien nog 20. Het zoeklicht bewijst wederom een grote dienst.

Rondje MMR (24)Rondje MMR (25)

8.20uur zijn we uit de tunnel bij de eerste (dubbele) sluis die ons nu weer naar beneden schut, deze wordt bediend en hier moeten we het zendertje weer inleveren! De sluiswachter zet ook de volgende automatische sluizen voor ons in werking. Nou daar gaan we dan in een behoorlijk rap tempo de sluizentrap af, 1 maal hebben we tegenliggers. Ja hoor de Stefanie R komt ons tegemoet! Die kom je ook overal tegen tot en met de Vinkeveense plas aan toe! Dus uitgebreid zwaaien en weer door wij naar beneden zij naar boven. Wel krijgen we te horen dat je i.v.m.de feestdag niet in Toul kunt liggen! We zien wel en varen door. Even later komt iemand van de VNF ook melden dat we niet in Toul mogen liggen. Net voor de laatste sluis (nr. 25) kunnen we op de pennen aan de kant, daar ligt al een Hollandse kruiser, eigenlijk liggen we hier perfect niet alleen en kunnen zo naar het centrum wandelen. Het is half 11 dus ruim de tijd om eens lekker uitgebreid Toul te verkennen. Toul is en blijft een heel indrukwekkende stad met een mega grote kathedraal, ik koop in de boekwinkel nog een maritiem boek/kaart waar o.a. het Franse deel van Moezel op staat. Jacqueline zoekt een wasserette op, en na een fikse wandeling terug aan boord worden direct de bedden afgehaald alle wasgoed bij elkaar gezocht, vouwfietsjes onder de kuipvloer vandaan en naar de wasserette! Voor € 15,- is de gehele was schoon, droog en opgevouwen. En ik kan u meedelen dat het een behoorlijke berg was is!

We lopen een tweetal routes door Toul en bezoeken de kathedraal Sint Steven. Even na vijven kan Jacqueline de was weer ophalen, als ze met een grote tas en vuilniszak op het vouwfietsje weer terug is begint ze alles opnieuw op haar manier weer op te vouwen?! De bedden worden weer opgemaakt enz. ik zit al die tijd lekker te relaxen genietend van een koud biertje en de kinderen zijn aan het zwemmen. In de salon op ons gastroflame een soort gastoestelletje lekker zitten barbecuen c.q grillen want het is veel te warm om buiten te zitten. Als we nog lekker zitten te genieten van de vakantiekoffie wordt het tegen tienen erg druk met mensen? We lopen ook naar de havenkom, waar iets later een gigantisch vuurwerk wordt afgestoken, ik heb nog nooit van mijn leven zo een groots vuurwerk gezien! Nu snap ik ook waarom we niet in de havenkom konden liggen!

Vandaag wel 11km gevaren! 12 sluizen en 31,15m naar beneden geschut.

Donderdag 14 juli de Moezel op en het is de Franse nationale feestdag. Toul - Liverdun

We kunnen vandaag dus lekker uitslapen want het is een nationale feestdag! Ja dat uitslapen is aan mij echt niet besteed want ook vandaag weer om half 7, om half 8, en door een boegschroef om half 10 weer wakker. He, onze buren varen de sluis in? We kunnen vandaag dus toch varen! Gauw brood gehaald en om half 11 zijn we aan het schutten. Het gaat goed maar even verderop stuurt een onder Engelse vlag varende luxe motor het gehele automatische bruggen en sluizen systeem op tilt! Dit duurt wel even, toch zijn we al om 11.45uur de laatste sluis uit! Het lijkt ineens wel een heel andere wereld,

eerst een stukje kanaal dan breed vaarwater en …… ruimte, we zijn op de Moezel.

Rondje MMR (26)

We varen twee sluizen verder, bij Liverdun varen we een soort kom in, het is erg heet en aan de steigertjes liggen geen boten, plek zat dus en hoge bomen! We liggen in een soort park, we zetten stoeltjes in de schaduw op de kant, de kinderen zijn aan het vissen en voornamelijk aan het zwemmen. Intussen is er aan de steiger een tjalk met Engelsen, en een mooie rondspant kotter bijgekomen. Om half 6 verzamelt Jacqueline alle moed om voor het eten te zorgen, dit doen we aan een picknick tafel die in dit park staan. Hierna zijn we zo moe van het niks doen dat we in de stoeltjes beide in slaap vallen. Om 20.10uur lopen we met zijn vieren door een prachtig maar erg steil Liverdun. Terug aan boord is het uiteraard weer tijd voor vakantiekoffie, de Vlet ligt nu geheel in de schaduw en kan dus lekker afkoelen, we kijken een lollig dvdtje en even over 11uur gaan we horizontaal!

Vandaag 17,5km en 6 sluizen. De GPS geeft aan dat we nu vanaf de thuishaven in Vinkeveen 683,7km hebben afgelegd.

Vrijdag 15 juli Liverdun - Metz

Ondanks de warmte hebben we lekker geslapen, 10 over 7 ben ik er zoals gewoonlijk weer uit. Om 7.45 ben ik al weer aan het varen, we willen naar Pont a Mousson. Jacqueline heeft een aanval van werklust en is de gehele boot van binnen aan het poetsen, de vloeren worden geveegd en gedweild, de betimmering gesopt, de ramen gezeemd enz. tja dat is zo nu en dan toch nodig!

De drie te schutten sluizen gaan vlot ze staan al open of komen onze kant op als we aan komen varen. Iets voor 11uur komen we aan in Pont a Mousson, er is een steiger onder de brug zonder voorzieningen en het ziet er allemaal niet echt fris uit! Ook de directe omgeving spreekt niet aan, we besluiten hier een uurtje rond te lopen en daarna naar Metz door te varen, we weten dat daar een mooie haven is en de stad ons aanspreekt. Alles bekeken wat boodschappen gedaan en met een ijsje in de hand stappen we weer aan boord. Om 12.15uur varen we weer verder, ter hoogte van de keersluis/barriage halen we op de normale kruissnelheid op de GPS 14,7km we hebben dus merkbaar stroom mee! Metz is ongeveer 30km en 2 sluizen verderop. We kunnen met een vrachtschip mee schutten en om precies 16.00uur zijn we vast gemeerd in de jachthaven van Metz waar ook de Blue Fantasie ligt, Tim staat al te zwaaien op de steiger, we babbelen bij ons in de kuip onder het genot van een frisje en gerstenat lekker bij over de afgelopen dagen. De kids hebben elkaar weer gevonden en ook gemist en zijn heerlijk aan het zwemmen. Na het verrukkelijke avondmaal gaan we gewapend met de wandelschoenen aan de stad verkennen. Metz is een prachtige “schone” en erg indrukwekkende stad met veel bloemen. Terug op de boot gaat zelfs Jacqueline zwemmen?! Dat gebeurd in de regel niet vaak! Ik maak voor allemaal weer die verrukkelijke vakantiekoffie, het is weer genieten geblazen. Rond 22.15uur lopen we vlakbij naar de fontein waar een heel indrukwekkend concert plaats vindt in vorm van een waterfonteinen orgel. Het is er behoorlijk druk en we voegen ons tussen de mensenmassa in. Het heet Spectacle Les Fontaines Dansantes en is er alleen als het weer het toelaat in de zomermaanden op vrijdag, zaterdag en zondag om 22.30 tussen 25 juni en 5 september. Het is beslist de moeite waard dit een keer te zien, op muziek beginnen de fonteinen te dansen met een grote diversiteit van lichteffecten, het is erg indrukwekkend, wij kregen er letterlijk kippenvel van!

De GPS op 740,8km dat betekend dat we vandaag 42,9km hebben afgelegd en 5 sluizen geschut. Voor het liggeld moet € 10,-- worden betaald echter is er in geen velden of wegen een havenmeester te vinden om de schuld in te lossen!

Zaterdag 16 juli Metz - Thionville

Half 8 er uit en lekker aan boord douchen (wat vind ik dit een aangename luxe!) als ontbijt trakteren we ons zelf op overheerlijke chocolade broodjes (dat wordt weer flink trainen als we thuis zijn). Als iedereen gereed is gaan we de stad in, er worden sportschoentjes, leuke kleertjes e d aangeschaft. We lopen over een markt daar nemen we wat lekkere dingen voor vanavond mee (verse bami groente en taugé). Via het park komen we weer in de haven, we hebben een goed beeld van deze mooie stad gekregen! Wij gaan alvast weer varen, de Blue Fantasie gaat iets later weg want de jeugd gaat ook nog even sportschoentjes kopen. We zien jullie later wel in Thionville!

De eerste sluis doen we dik een uur over, de rest gaat een stuk vlotter, elke keer hebben we geluk dat we met een vrachtschip mee kunnen schutten (de sluizen hier zijn een stuk groter). Één sluis gaat wel erg rap, de deuren staan voor ons open, tijdens in varen sluiten de deuren en voordat we vast liggen zakken we al? De sluiswachter krijgt ons aan het verstand op te schieten dan kunnen we de volgende sluis met een vrachtschip mee schutten! Nou dat klopt, de volgende sluis heeft keurig op ons gewacht. Om 15.00uur zijn we bij de halte fluviale Thionville, we leggen vast aan de binnenkant, de kids balen er van want het water is niet schoon en staat vol met waterplanten, dus niet zwemmen! Een uurtje later gaan we maar in het plaatsje kijken, valt wat tegen, tja, we hebben Metz gezien! We zien hier veel maar kopen niets (Hollanders hè). Om 17.30uur komt de Blue Fantasie aangevaren, ja die ging ook 1,5 uur later weg uit Metz. We nemen er maar wat gerstenat op! Het is ook zo warm! Jacqueline is heerlijke bami aan het bereiden, dat wordt weer smullen! Na het gebruikelijke ritueel van afruimen afwassen e.d. wordt er uiteraard weer voor de gebruikelijke vakantiekoffie gezorgd. Deze wordt op het achterdek van de Blue Fantasie genuttigd, de gezamenlijke kinders zitten bij ons aan boord een filmpje te kijken en op de playstation een spelletje te spelen. De papa’s en mamma’s zitten tot laat in de avond lekker te drinken en te ouwehoeren op het achterdek van de Vripack.

Vandaag toch weer 32,6km verder en 4 sluizen geschut.

Rondje MMR (35)

Zondag 17 juli, Luxemburg! Thionville – Schwebsingen

Bij achten ben ik er zoals gewoonlijk al weer uit, hier in Frankrijk heb je de ongekende luxe dat je zelfs op zondag vers brood kunt kopen! Daar beginnen we vandaag dus mee. Terug aan boord komt er een vrachtschip aan dus net voor half 9 gaan de trossen los, en de Blue Fantasie gaat ook gelijk mee zodat we beiden met het vrachtschip mee kunnen schutten. De zon doet al goed zijn best, het is nu al heet! Het schutten gaat redelijk vlot en het vrachtschip is goed bij te houden zodat we de volgende sluis ook weer met hem mee kunnen! Het is 12.00uur als de Luxemburgse jachthaven van Schwebsingen in zicht komt. Hier willen we voor vandaag blijven. Aangekomen in de jachthaven is het druk bij het tankstation. Dus even wachten! Pfffff wat een hitte vandaag, dus met wat bluswater uit de brouwerij zittend onder een boom komen de schippers de wachttijd wel door! 13.40uur kan de dieselslang in de dekopening en verdwijnt er 165 liter blanke diesel de tank in. De laatste tankbeurt op de Belgies Franse grens stond de urenteller op 1897uur nu staat deze op bijna 1960uur, dus 63 uur gevaren op 165 liter diesel, dat is 2,62 liter per uur! Zo de dieseltank is weer vol, een klein stukje achteruit naar de aangewezen ligplaats aan de kade! Mooi plekje geen schaduw en bloed heet! Ik ga maar met de kinderen mee, die zijn aan de andere kant de Moezel in gesprongen. In de haven ligt een bekende, de LA VIE die ligt ook bij ons in Vinkeveen, de havenmeester verteld mij dat de schipper in de haven van Thionville wat ongelukkig is gevallen en zijn been heeft gebroken, de Neptunus 107 ligt er al 2 weken! Jacqueline is naar de receptie gelopen voor het afrekenen van het havengeld en besteld ook gelijk lekkere broodjes voor de volgende ochtend. Ik ga later nog naar de shop om een Luxemburgs vlaggetje te kopen!

Rondje MMR (38)

Tegen etenstijd stal ik de stoeltjes en 2 tafeltjes naast de boot uit, maak het gastroflame kookstelletje gereed om lekker buiten maar eens pannenkoeken te bakken, heerlijk! De buren van de Blue Fantasie hadden gepland te barbecuen, ik had het idee dat ze de kolen niet eens nodig hadden gehad! Ik ga voor het hele spul maar de vakantiekoffie verzorgen. De buren komen alleen al af op de lucht! Ik zit samen met mijn naamgenoot (de schipper van de Blue Fantasie en ik hebben toevallig dezelfde voornaam) nog tot erg laat in de avond te kletsen, het zal ongetwijfeld over bootjes zijn gegaan.

Vandaag 30,4km gevaren, 2 sluizen, € 12,- liggeld en 165 liter dieselolie a 87,5 cent. De GPS geeft aan dat we totaal nu 803,8km hebben afgelegd, de urenteller staat op 1959,8 dus hebben we daar 104,8 motordraaiuren voor nodig gehad.

Maandag 18 juli, Duitsland! En we raken de Blue Fantasie kwijt. Schwebsingen – Schweich

Ondanks de warmte hebben we goed geslapen, ik haal de bestelde broodjes en we vullen de watertank. We varen rond half 9 weer gezamenlijk de haven uit, de Blue Fantasie wil naar Wasserbillig dat is nog net Luxemburg. Voor de eerste sluis moeten we even wachten, nadat we hebben ingevaren wenkt de sluiswachter ons dat we moeten betalen! (als je met een vrachtschip mee schut is dat gratis) nadat we € 4,50 hebben afgerekend worden we vlot geschut! De tweede sluis staat al open met de lichten op groen, ook hier zijn we met zijn tweeën en betalen dus ook hier weer € 4,50 per schip voor het schutten. Om 11.45uur zijn we al bij Wasserbillig, er is maar voor 1 boot een plek aan de steiger, wij vinden het er niet echt aantrekkelijk uit zien en de Blue Fantasie wilde hier gaan liggen.

In goed overleg besluiten wij door te gaan, John en Fini pikken het plekkie in en blijven! We nemen afscheid en zullen elkaar verderop misschien wel weer zien. De kinderen zijn wel wat teleurgesteld maar begrijpen het wel. Een stuk verderop staat de sluis van Trier open, we melden ons per marifoon en melden ook dat we weten te moeten betalen als er geen vrachtschip is om mee te gaan, en dat wij daar geen probleem mee hebben. We worden vlot geschut en om 14.15uur zijn we in het plaatsje Schweich. Eigenlijk wilde ik Trier aandoen echter is de jachthaven erg ver voor Trier, dat loop je niet even! In Trier zelf kun je met een plezierbootje niet aanleggen. Jammer dat doen we nog wel eens over als we wat meer tijd hebben.

We liggen na 3 pogingen aan een steiger vast (te ondiep) sluiten alles af en willen het plaatsje verkennen. Eerst langs de receptie om het havengeld te voldoen en wat informatie op te halen. Het plaatsje Schweich is wel apart maar niet echt bijzonder. Bij de aldi laden we het handige karretje vol met van alles en nog wat en wandelen weer terug naar de boot. Aan boord zien we een erg dreigende donkere lucht aankomen, we krijgen ander weer! Er drijft een vlot met allemaal jonge lui de havenkom binnen de Robin Wood genaamd, ik kijk mijn ogen uit van wat er allemaal op staat en denk bij mezelf “je zal met dat zooitje samen moeten schutten” ben benieuwd hoe ze dat doen! Als diner krijgen we een overheerlijke spaghetti voorgeschoteld. Renzo doet vandaag de afwas en wij halen de gefabriceerde zonnetent er af zodat de kuiptent er na lange periode weer op kan want er is regen op komst.

Vandaag 59,7km afgelegd 3 sluizen en € 13,50 voor het liggeld betaalt.

Dinsdag 19 juli Schweich - Bernkastel

Als ik klaar wakker ben en er uit ga staat de klok op 7.00uur, even later hoor ik een vrachtschip aankomen, als het gevaarte langs komt blijkt het een dubbele duwbak van ongeveer 135m te zijn, jammer met die kan ik dus niet tegelijkertijd mee schutten! Om kwart voor 8 ga ik toch maar varen. Na een uurtje varen wordt ik door een 110m schip ingelopen, met wat geluk en overredingskracht mogen we inderdaad mee schutten, dat scheelt! Om half 10 varen we al weer verder naar de volgende sluis, daar hebben we minder geluk, er liggen al 5 jachten, de 110m en een rondvaartboot. Vast maken en geduldig afwachten dus! Ondertussen komt er een dubbele bak van 145m aan, ook die gaat voor. Uiteindelijk besluit de sluismeester een schutting jachten te schutten en 2 uur later om half 2 varen we weer! Op naar Bernkastel, dat is 11km verderop. Even voor half 3 liggen we vast in een gastenbox van de jachthaven. Boot afsluiten, wandelschoenen aan en naar de burcht boven op de bergtop. Vanaf de jachthaven is het al een hele trip naar Bernkastel, dan nog helemaal omhoog, het is maar goed dat we een redelijk goede conditie hebben!

Een uur na het aanleggen zitten we met zijn vieren op een bankje vanaf de burcht van het magistrale uitzicht te genieten! Een hele klim maar wat is het hier mooi zeg! De weg naar beneden door het bos en tussen de wijnranken door zien we nog 2 herten, ze schrikken van ons en nemen snel de benen. De kinderen vinden het prachtig. Bijna beneden lopen we bij een lokale wijnboer naar binnen, wat een sfeertje hangt hier zeg! Geweldig! Ik proef wat wijntjes, Jacqueline niet want die wordt al dronken van het etiket! We kopen een paar flesjes wijn en wandelen weer verder naar beneden, we komen nu midden in Bernkastel uit. Met zijn typerende uitstraling is het er echt gezellig, druk, een echte belevenis. Aan de overkant over de brug lopen we bij Station Cues een eetgelegenheid in om daar maar eens uitgebreid te gaan tafelen. Op de terugweg naar de haven kopen we bij de Italiaan een lekker ijsje, weer terug aan boord even uitrusten en uiteraard genieten van een lekker glas gevuld met vakantiekoffie! Filmpje kijken en de kooi in.

We hebben nu in totaal 911,6km op de GPS staan. Vandaag 48,1km gevaren 2 sluizen geschut. Havengeld? Niemand gezien de bus voor de donatie is stuk!

Woensdag 20 juli Bernkastel - Senheim

Slecht geslapen door herrieschoppende steigers! Jacqueline stapt in de douche, ik daarna! Om 7.45uur wordt de kar gestart de trossen gaan los en we varen naar Trabben-Traubach. De eerste sluis schutten we helemaal alleen, wel zijn er twee man bezig in een roeivlet om delen van de sluiswanden te poetsen, de poetser verliest zijn borstel en ook bijna zijn evenwicht! Door de poetsers hoeven we niet voor het schutten te betalen? Oke het zal wel goed zijn dan!

Rondje MMR (48)

Om 10uur maken we vast aan een steigertje in Trabben-Traubach, we lopen door de plaats heen, we vinden het wel leuk maar blijven hier niet! Om 11.05uur varen we weer en hebben het plan om nog 2 sluizen verderop te gaan zodat het daarna niet zo ver meer is om naar Cochem te varen. Beide sluizen gaan vlot mede omdat we met een 80m schip de Theo Hendrik mee kunnen varen, ook daardoor weer gratis! Bij het plaatsje Senheim is een havenkommetje, daar gaan we in en maken vast aan de gastensteiger. Het blijkt een Hollandse camping te zijn de “Hollandischer Hof” een internationale ANWB camping met wel ****! Het ziet er allemaal goed en aantrekkelijk uit, je ligt er midden in een prachtig wijndal met rondom bergen. Het is inmiddels 15.00uur het regent af en toe, na de bui gaan we toch maar het dorpje verkennen, het is er erg stil en verlaten! Terug op de camping lopen we de kampwinkel in, daar worden voornamelijk Hollandse producten verkocht zoals, pindakaas, DE koffie, stroopwafels, ontbijtkoek en melk natuurlijk, mooi want dat was op! De kinderen vermaken zich prima met de plaatselijke (Hollandse) campingjeugd. Na het avondmaal lopen mijn vrouw en ik samen over de camping heen, en bedenken dat zo’n sleurhut op één plek voor een bepaalde tijd toch niets voor ons is! Weer aan boord genieten we onder het genot van een glas vakantiekoffie van dit prachtige Moezeldal. De kinderen zitten naar Lord of the Rings deel 2 te kijken, pappa en mamma kijken dus ook lekker mee!

Vandaag 64km gevaren 3 sluizen geschut € 1,00 fooi voor de sluiswachter waar we niet hoefde te betalen en € 15,40 liggeld.

Donderdag 21 juli Senheim - Cochem

Rond half 9 gaan de trossen los, op naar Cochem. We hebben weer eens mazzel want voor de sluis ligt een vrachtschip te wachten, half 10 schutten we al en precies 15 minuten later varen we alweer! We varen erg rustig anders lopen we het vrachtschip in, dat is niet de bedoeling want Cochem is niet zo ver meer. Om half 11 komen we aan in de haven van Cochem, de meeste schepen zijn al uitgevaren dus kunnen we een mooie plek uitzoeken. Nadat we de Vlet goed hebben vast gemaakt, want door de passerende schepen zuigt het hier namelijk behoorlijk, lopen we richting de Reichs-burcht. Het is wel een stevige wandeling maar wel de moeite waard! Wat een prachtige kamers, en wat een indrukwekkende plafonds, houtsnijwerk, meubels enz. we kijken onze ogen uit! Na de rondleiding weer naar beneden, door de winkelstraat heen, even bij een hamburgertentje wat lekkers naar binnen werken, en op naar het kruis boven op de top van de berg die we vanuit de boot goed kunnen zien! We (vooral ons kroost) hebben mazzel want je kunt met een stoeltjeslift omhoog!

Rondje MMR (51)Rondje MMR (50)

Jacqueline koopt kaartjes voor naar boven, de terugweg doen we met de beentjes! De man die de kaartjes verkoopt vindt dat vreemd omdat ik hem zojuist had gegrapt van “wij Hollanders hebben een sticker achter op de auto met NL weet je waar dat voor staat? “nicht laufen” hij ligt blauw van het lachen en zet zelfs de lift even stop om te vragen of we het wel zeker weten terug te gaan lopen! Eenmaal boven heb je een magistraal uitzicht over Cochem en de Moezel valleien, we lopen 2 paden een stuk op en af en gaan weer naar beneden, dat valt eigenlijk wel tegen, het is een smal pad en toch wel erg steil! Om 15.00uur zijn we weer aan boord. Ik haal de kuiptent er af en met zere voeten, vermoeide benen gaan we allemaal even relaxen! Het is een drukte van belang op de kade, heerlijk ik geniet er echt van. Om half 6 lopen we naar de overkant om in een restaurantje een snitzeltje te gaan eten. Die zitten er hier genoeg en voor weinig geld! Als de buikjes vol zijn gaan we weer terug naar de Vlet, daar uitbuiken onder het genot van vakantiekoffie!

Vandaag 17,1km gevaren 1 sluis geschut en € 12,76 liggeld betaalt.

Vrijdag 22 juli Cochem - Winningen

8uur op en om 8.45uur loop ik naar het centrum om daar in een boekwinkel de gisteren bestelde waterkaart/boeken van de schrijver Manfred Fenzl “Der Rhein” en het boek “Die Mosel” op te halen, deze zijn zeer aan te bevelen. Alles staat er heel gedetailleerd in, van havens, stroomloop, brughoogtes, aanlegplaatsen tot en met aanraders aan toe! Manfred Fenzl vaart een bijna identieke Vlet als wij en heeft alle beschreven wateren op/in de kaarten/boeken zelf op en af gevaren. Jacqueline schrijft ondertussen een briefje voor de Blue Fantasie die zal hier vanmiddag of morgen aankomen. Onze buren voor ons blijven hier nog een paar dagen ( als ik ooit nog eens “de tijd” heb doe ik het zelfde) dus we vragen of zij dit briefje willen overhandigen! Daarin staat in ieder geval dat we ze toch wel missen en ons telefoonnummer! Ik ben even over negenen terug aan boord, helemaal blij met de boeken en met een vers broodje! De Volvo wordt gestart, trossen los en weer verder stroomafwaarts. Rustig aan want we worden door een heel groot cruiseschip ingelopen, deze ligt even later bij de sluis te wachten! Shit dat duurt wel even, heb ik in gedachte, ik meld mij keurig via de marifoon en tot mijn grote verbazing mag ik met dit cruiseschip mee schutten! Ik had van diverse watersporters gehoord dat je niet met een dergelijk cruiseschip samen wordt geschut? De volgende sluis ligt 25km verder, dan zullen we hem wel kwijt zijn! Daar aangekomen ligt het cruiseschip nog te wachten met nog een groot vrachtschip, we melden ons weer netjes via de marifoon en wat denk je? Het vrachtschip moet een schutting wachten, het cruiseschip gaat voor en wij mogen weer mee! Ach maakt mij niets uit we zijn zo weer beneden! Om 13.30uur lopen we de haven van Winningen binnen, even melden, betalen en er wordt een mooie plek aangewezen! Steiger 2 box 10! We pakken het karretje en wandelen naar het dorpje, en prachtig plaatsje! Sprookjesachtig is het hier! Het blijft heel bijzonder met al die druivenstruiken boven je hoofd in de straten. We eten op een pleintje een broodje, lopen wat rond en kopen een paar flessen Moselwijn van een plaatselijke wijnboer. Terug aan boord doet Jacqueline een handwasje en hangt dit aan de reling op, het is van korte duur want het begint te regenen. De kinderen gaan uitgebreid douchen in het havengebouw, we spelen een potje joker en gaan op tijd de kooien in.

Vandaag 40,3km gevaren 2 sluizen geschut en € 15 liggeld af moeten rekenen!

Zaterdag 23 juli Winningen - Koblenz

Half 8 wakker, lekker douchen en rond half 9 vertrekken we, op naar Koblenz! Het is erg fris buiten maar het weer is een stuk beter dan gisteren. Om half 10 zijn we bij de laatste sluis op dit traject, Koblenz! We kunnen met nog 2 bootjes direct invaren, moeten wel € 4,50 betalen omdat er geen beroepsvaart is! Wij liggen in deze sluis toevallig aan een drijvende bolder, het blijkt de enige te zijn! Uit de sluis varend is het wel een imposant gezicht dat grote bolwerk aan de andere oever op de Rijn! We naderen de monding van de Moezel en willen de Rijn een stukje naar boven varen. Wat een schepen varen er op de Rijn zeg! Zo druk hebben we het in geen weken gezien. Mijn vader attendeerde ons er op om een kleine 2,5km naar boven te varen voor een mooie aanlegplek. Dus met 2400 toeren gaan we met 7,5 a 8km op de GPS de Rijn op naar boven, het is wel ploeteren en uitkijken geblazen maar pa heeft gelijk want een klein stukje hoger is een dode rivierarm waar een paar jachthavens liggen.

Rondje MMR (58)

Ook op aanraden van mijn vader varen we helemaal naar achteren naar de laatste jachthaven “Yachtclub Rheinlache” om half 11 liggen we vast. Een bordje zegt ons de havenmeester te bellen, we gaan vast ontbijten, na een paar tellen staat de havenmeester al op de steiger, we rekenen € 11 af krijgen een platte grond, de code van het hek, en heel veel informatie, zo blijkt later de supermarkt en andere winkels (de bakker) heel dichtbij te zijn! Inderdaad letterlijk aan de andere kant van de straat. Wat een gastvrijheid, zeg! Een echte aanrader om hier eens een bezoek te brengen! We verhuizen de Vlet naar de toegewezen box en gaan eerst maar eens boodschappen doen. De proviand is even later aan boord en we gaan de Burcht en de stad verkennen. We lopen over de brug naar de andere oever, via een tunneltje komen we aan de achterzijde van de berg bij een stoeltjeslift, daar kopen we voor € 17 een familiekaart voor de heen en terugrit, de toegang voor de burcht kost € 2,50. Bovenop dit kolossale bouwwerk heb je werkelijk een adembenemend magistraal uitzicht over de Rijn, monding Moezel en Koblenz. De burcht zelf is kolossaal maar stelt weinig voor, de plattegrond is erg onduidelijk, ook zien we niet echt waar we nu eigenlijk voor hebben betaald? Nadat we alle hoeken hebben gezien gaan we met de stoeltjeslift weer naar beneden. Met een pontje varen we voor € 1,20 p.p. naar de overkant. Hier ligt ook de “GOETHE” een prachtige z.g.”Raddampfer” de eerst volgende keer gaan we hiermee een dagje mee door de Loreley heen. We lopen via het standbeeld op de kop van de Moezel door het toch wel gezellige centrum van Koblenz, via heel veel straatjes komen we uitgeteld en toch wel met zere voeten weer in de jachthaven. We relaxen wat eten lekker de kinderen zijn aan het vissen en ik doe een uitgebreide inspectie onder de vloer van de stuurhut, zoals oliepeil, dieselfilters, V snaar spanning, accu’s vetpotten enz. alles is in orde! S’avonds veel aanspraak op de gezellige steiger van de jachtclub.

Vandaag 15km 1 sluis € 11 liggeld € 4,50 sluisgeld. De GPS geeft aan dat we 1048km hebben afgelegd.

Zondag 24 juli Koblenz – Keulen, en er gaat een lampje op het dashboard branden

Wakker, er uit, aankleden en om 8uur varen. Rond 8.05uur varen we de Rijn op bij km 590. Het gaat lekker rustig, achter ons wat oplopers voor ons passeren in groepen grote schepen, soms vaar je weer alleen, we lopen een 4 baks duwstel in en de snelheid op het normale toerental varieert hier tussen de 17 en de 19km. 11.00uur ik maak me zorgen want het lampje van de dynamo begint zo nu en dan op te flikkeren en de temperatuurmeter schommelt! Ik roep heel rustig Jacqueline er bij om te sturen zodat ik in de machinekamer een kijkje kan nemen, daar draait alles zoals het hoort en zie geen bijzonderheden, toch heb ik zo het vermoeden dat het aan de stekker van de kabelboom van het dashboard ligt. Jacqueline voelt zich niet prettig (ik ook niet hoor) en wil de dichtst bijzijnde haven in! Vlakbij (km 639) ligt de haven van Oberwinter, een schitterend aangelegde jachthaven, daar varen we dus in, eenmaal vast is het erg warm in de machinekamer, ik maak een drietal draadverbindingen opnieuw, start de motor en alles werkt normaal! Varen maar weer, echter na een kwartiertje brandt het dynamo lichtje weer flauw op, ik leg Jacqueline uit dat waarschijnlijk de dynamo het aan het begeven is en wil toch zien in Keulen te komen. De kinderen en mijn vrouw voelen zich nu niet echt prettig, toch weet ik hun te overtuigen dat de motor gewoon blijft draaien! Om 14.00uur draaien we de haven van Keulen in en leggen vast in boxnummer 95. We melden ons bij de havenmeester, betalen gelijk het havengeld en we kunnen in deze box blijven liggen. We leggen de walstroomkabel uit en doen de kap er weer op want het begint te regenen. Ik zit weer in de machinekamer en ben van alles aan het doormeten, sms naar mijn schoonouders, zij blijken met de boot in Almere te liggen, die hebben namelijk een sleutel van de bergkist op de thuishaven waar nog een “reserve” dynamo in ligt, mijn broer haalt vervolgens de sleutels op en zorgt dat de “reserve” dynamo bij vrienden van ons in Vinkeveen komt, want zij komen n.l.morgen met de auto naar ons toe.

Rondje MMR (62)

Ik doe de luiken weer dicht en we nemen een drankje, Jacqueline stelt de vraag, zo van, de dynamo is stuk de temperatuurmeter schommelt, geeft die ondanks alles wel aan als de motor te warm wordt. Ik loop naar het contact en zeg ja hoor dat doet ie altijd kijk maar! Echter als ik de contactsleutel omdraai gebeurt er helemaal niets meer! Ik zeg direct “mooi” en Jacqueline schiet licht in de stress en zegt nu kunnen we de motor niet eens meer starten! Ik zeg, ja dat klopt maar ik kan nu wel beter naar de oorzaak zoeken. Dus weer de luiken open, Jacqueline bij het contact, zij zet deze op mijn aangeven aan en uit, en ik op zoek. De storing is snel gevonden! Het blijkt in een soort zekeringblokje op de motor te zitten. Ik haal de stekkers uit het blokje en verbind de draden netjes door, alles werkt weer als vanouds! Ook na een uur en na drie uur s ávonds laat enz. Inmiddels regent het aardig door, toch gaan we gewapend met paraplus het centrum van Keulen bezoeken en natuurlijk de Dom bekijken. Om 16.45uur staan we op de kop van de haven en zien we de Blue Fantasie binnen lopen. Wij zwaaien en de kinderen gaan compleet uit hun dak zo van YES! Wij lopen een stukje langs de Rijn het centrum in. Via de Dom in een winkelstraat een hapje eten naar keuze van de kinderen! Bij de grote Bic M dus, niet mijn favoriet maar goed ik leg me maar bij deze keuze neer.

Als de buikjes zijn gevuld lopen we weer naar de haven en direct door naar de Blue Fantasie, we zitten weer gezellig te babbelen en te borrelen, de gezamenlijke kinderen hebben het weer reuze naar hun zin, blijkbaar hebben ze elkaar toch enorm gemist, de twee oudste jongens van de Blue Fantasie zijn zelfs in Trabben-Traubach twee jachthavens verderop gewandeld om te kijken of wij daar lagen!

Vandaag 101km gevaren € 17 liggeld € 30 borg betaald voor de sleutel van het hek.

Maandag 25 juli Keulen - Dusseldorf

Slecht geslapen, piepende steigers, warm en onrustig. Om 7.45uur ga ik maar eens kijken of er al brood is gebakken bij een bakker, terug in de haven lever ik alvast de sleutel in en krijg keurig de borg terug. Als ik weer aan boord ben heeft Jacqueline de afwas al gedaan, dus aardbeien ontkronen en een uitgebreid ontbijt. Om even over 9en gaan we weer op weg, de Blue Fantasie is iets eerder vertrokken en drijft al op de Rijn, door ons “stroom” akkefietje hebben we besloten de verdere Rijn gezamenlijk af te varen. De motor draait al even om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt. We hebben de kuiptent al weer opgerold op het dak liggen, maar voor hoelang? De Blue Fantasie is al snel in beeld, wij bij hem ook maar dan letterlijk, we worden namelijk gefilmd. Dit stuk Rijn is niet echt aantrekkelijk varen maar het schiet wel op. Om 12.15uur lopen we gezamenlijk ter hoogte van de zendmast de haven van Dusseldorf binnen, we meren af bij de Marina Dusseldorf. We melden ons in het havenkantoortje en we kunnen beiden in de boxen die we hadden ingenomen blijven liggen. Renzo heeft al contact met zijn vriend en natuurlijk zijn ouders, die zijn er al bijna! Wij gaan even gauw nog lunchen en dan komt ons bezoek al aangelopen op de steiger, met de reserve dynamo! We ruimen de boel op, sluiten af en wandelen naar het centrum, dat is toch nog 1,2km lopen maar wel de moeite waard.

Rondje MMR (65)

Door het centrum langs de boulevard naar die hoge toren bij de haven want dat uitzicht vanaf die mast willen we allemaal wel eens aanschouwen. 180m hoog! Uitstappen op 168m, het is werkelijk magistraal, jammer dat de bewolking een beetje de overhand begint te krijgen. Eenmaal terug aan boord eerst een groot glas bier voor de dorst, even later moet ik helaas de kuiptent er weer op doen want het begint nu echt te regenen. We hadden gepland te barbecuen, dat doen we dan ook maar! Echter wel op het gastroflame toestelletje in de salon. Wel een drukke bedoeling met 8 man maar met de kuiptent er op en de deuren open heb je in de Vlet een mooie grote oppervlakte! Na al dat lekkers gaan de kinderen met wat paraplus een ijsje kopen, wij (de heren) mogen de afwas doen! Daarna mag ik als beloning ook nog iedereen van vakantiekoffie voorzien. Dit is geen straf want de visite heeft er uit ons dorp overheerlijke veenertjes (een Vinkeveens koekje) bij. Rond 8.00uur gaat de heer van onze gasten weer huiswaarts, die moet zonodig een jachthaven runnen! De rest blijft aan boord voor een paar dagen!

Vandaag staat de GPS op 1206km, we hebben vandaag 57km gevaren en € 15,40 aan liggeld betaald.

Dinsdag 26 juli Dusseldorf - Wesel

7.15uur er uit, wassen scheren en een broodje kopen voor het hele spul! De rest van het hurkennest ontwaakt ook, tja met 7 man aan boord slapen gaat best maar is toch wel een volle boel! Er wordt omstebeurt gewassen en de bedden worden opgeruimd. 8.10uur eten we een broodje en om half 9 kunnen we vertrekken met als doel voor vandaag Wesel. We worden weer gevolgd door de Blue Fantasie die onderweg weer druk aan het filmen is! Op de Rijn is het vrachtverkeer goed te overzien, we worden door maar 2 oplopers ingehaald. Het weer begint fris vandaag maar het wordt steeds beter, toch is het niet echt zonnig. Om 13.00uur varen we de haven van Wesel binnen, samen met de Blue Fantasie meren we aan bij een kop/meld steiger. De beide schippers gaan richting havenkantoor echter daar is niemand. Dan eerst maar eens uitgebreid lunchen! De kinderen (inmiddels zijn het er 7) zijn druk aan het spelen/zwemmen enz. De dames gaan winkelen, ik ga de Vlet buitenom maar eens grondig schoonmaken. De donkerblauwe romp is behoorlijk vervuild en zit vol met kalk, hiervoor gebruik ik de goedkoopste “wc-eend” van de Aldi, dit werkt 10x beter dan welk (vaak duur) schoonmaak/poets middel dan ook. De buurman (John van de Blue Fantasie) kijkt zijn ogen uit hoe snel en gemakkelijk dit opknapt, het resultaat is werkelijk verblindend! De havenmeester is ook aangekomen en wijst ons een box, dus beide schepen gaan we verhalen. Na deze toch wel inspannende bezigheid ga ik maar weer eens gebruik maken van de douche in de Vlet. De dames zijn inmiddels ook weer aan boord en willen beide ook gebruik maken van de gelegenheid, de boel is toch al nat! De dames hebben ook de benodigde boodschappen meegenomen, er wordt een hele grote pan met heerlijke macaroni gemaakt. De kinderen zijn inmiddels terug uit het zwembad en vallen direct aan zo van “oh lekker” Na de afwas ga ik voor het hele spul weer die overheerlijke vakantiekoffie maken want morgen nemen we definitief afscheid van de Blue Fantasie, zij gaan richting Nijmegen en dan naar de Maas, wij gaan via Arnhem naar de Nederrijn en de lek. Met het hele spul bij ons aan boord is het weer echt gezellig, de buurman neemt zijn gemaakte film mee deze wordt dan ook uitgebreid bekeken even als de vele foto’s die wij van deze reis hebben genomen, er wordt dan ook maar gelijk een afspraak gemaakt dat wij de foto’s en zij de film gezamenlijk uitwisselen. Na het bakkie en wat biertjes met de gebruikelijke handel op tafel sluiten we de avond rond 23.30uur af.

Vandaag staat de GPS op 1282km, we hebben vandaag 76km gevaren en € 11 aan liggeld betaald.

Woensdag 27 juli Wesel - Arnhem

Een rommelige nacht, plassers, muggen, regen enz. om 8uur ga ik er uit voor het gebruikelijke ritueel. 8.45uur maak ik de lijnen los en voor de laatste keer verlaten we gezamenlijk de jachthaven, op naar Nederland! Op de Rijn is het goed druk, toch is dit stukje Rijn eigenlijk wel mooi, gisteren hebben we alleen maar industrie gezien. Het fraaie uitzicht wordt echter verstoord want het begint te regenen en goed ook! Dat belemmert het uitzicht, dus, houdt Jacqueline nauwlettend het oplopend scheepvaart verkeer in de gaten en ik let wel op wat er voor ons gebeurd. We halen 1 schip in en worden door 2 schepen opgelopen, en er komen er ons zat tegemoet.

Rondje MMR (67)

Net voorbij Kleve klaart het gelukkig op, en rond 12uur draaien wij het Pannerdens kanaal op, de Blue Fantasie zwaaien we uit zij buigen af naar Nijmegen. Het is hier wel ineens een heel stuk rustiger en we zien ook weer jachtjes varen. Rond 13.00uur varen we de haven van Arnhem binnen en krijgen van de havenmeester van R & ZV Jason een mooi plekje direct naast het clubgebouw toegewezen. Onze meevaarders SmSen naar het thuisfront om te melden waar we zijn want zij gaan vandaag weer van boord. Na de lunch en een opruimactie stappen we weer in de wandelschoenen om een bezoek te brengen aan het centrum van Arnhem. Dit blijkt achteraf nog een hele wandeling te zijn! Twee uurtjes later zijn we weer in de jachthaven, dus schoentjes uit een biertje er bij en een praatje maken met de buren in de box naast ons, deze kijkt nogal verbaasd van wat wij de afgelopen weken hebben afgelegd. Remco (de havenmeester uit Vinkeveen) is met de auto ook gearriveerd om het grootste deel van zijn gezin weer op te halen, na een drankje wordt er door hem (met de auto natuurlijk) en mijn vrouw eten gehaald, ze komen een half uur later terug met 4 pizza’s voor de kinderen en een Chinese rijsttafel voor de pappa’s en de mamma’s! Zoals gewoonlijk is dit weer veel te veel, maar wel lekker. Na de afwas mag ik weer voor de koffie zorgen, geen probleem ik zet de glazen klaar haal de fles uit de trap en vul 3 koffieglazen met een klein scheutje Triple sec een schepje bruine suiker, koffie er op, goed doorroeren, en natuurlijk de slagroom er op! Het is weer genieten geblazen! Later vertrekken onze vrienden weer naar Vinkeveen hun oudste zoon blijft aan boord tot we weer in Vinkeveen zijn.

Vandaag hebben we 65km gevaren en € 10,80 aan liggeld betaald.

Donderdag 28 juli Arnhem - ’t eiland van Maurik

Rond 8uur varen we weg bij het gastvrije R & ZV Jason we komen er zeker nog een keertje terug, de kinderen liggen nog lekker op één oor. De sluis van Driel doen Jacqueline en ik saampjes, geheel alleen schutten we 2,10m naar beneden. Vreemd want op 2 mei voeren we hier ook alleen in tegengestelde richting en toen voeren we door de stuw heen! Een kwartiertje later varen we weer uit, Jacqueline haalt de bedden afen poetst de boot aan de binnenkant zodat het geheel weer kuis is! Wij vinden dit gedeelte echt prachtig om te varen, we doen dit traject op en af, van en naar de IJssel dan ook geregeld! De sluis van Wijk bij Duurstede duurt even toch zijn we er rond half 1 door, we vervolgen onze weg naar het gat van Maurik, onze vaarvrienden uit Vinkeveen hebben vandaag vakantie en varen hier ook naar toe, we varen helemaal door naar achteren en maken vast op G12 in de jachthaven ’t eiland van Maurik. De temperatuur is behoorlijk opgelopen de thermometer geeft 31 graden aan. De kinderen gaan naar het zwemstrand en wij proberen de benauwde warmte rustig te overwinnen met af en toe een duik het water in. Om 16.45uur loopt de Night Hours binnen, we hebben al een box schuin tegenover ons geregeld want we wisten al dat ze er aan kwamen. Op het royale achterdek van de Night Hours kletsen we onder het genot van wat gerstenat lekker bij, de vakantiefoto’s worden alvast bekeken. Voor het diner hebben we nog een restje van “de chinees” van gisteren (als ik dat zo bekijk ook voor de rest van de week!) Na het toch wel erg lekkere diner de gebruikelijke afwas en dan mag ik me weer uitleven voor de vakantiekoffie! Tja, die valt ook bij onze vrienden in de smaak! Het onweert en er vallen pittige buien daarbij is het behoorlijk benauwd. Mijn dochter en de dochter van de schippers van de Night Hours hebben ook heel wat bij te praten en die zien we dan ook de gehele avond niet meer. Wij vermaken ons opperbest en gelukkig is het voor het slapen gaan wat afgekoeld.

Vandaag hebben we 55km gevaren € 11 aan liggeld betaald en 2 sluizen geschut.

Vrijdag 30 juli ’t eiland van Maurik - Vinkeveen

Tja, aan alles komt een eind zo ook aan deze prachtige reis! We staan bewust vroeg, om half 7 ben ik er uit en om 7.05uur worden we door de voltallige bemanning van de Night Hours uitgezwaaid, Johan helpt mij nog wel even om het anker op de kop via de steiger wat strakker te zetten zodat deze niet meer van die rare klappen maakt. Op naar Vinkeveen, eerst naar de Irene sluis daar zijn we vlot door dan moeten we een paar uurtjes afzien om via het Amsterdam Rijnkanaal weer op de Vinkeveense plas te komen! We zijn er inmiddels wel aan gewend geraakt maar het blijft een rot kanaal voor een plezierbootje! Om half 10 passeren we de splitsing naar de Beatrix sluizen bij Vreeswijk/Utrecht en om 11.10uur varen we onder de (nieuwe verhoogde) spoorbrug van Nieuwersluis door de Angstel op. We vinden dit toch wel het minste stuk van de hele reis. Ondanks de drukte op de Rijn was dat een hele belevenis daar heb je weinig last van de drukke scheepvaart en op de industrie na is het best een mooi stuk rivier.

Sluiswachter Sjaak ziet ons al aankomen en zijn sluis staat al voor ons open, even bijkletsen over hoe het is gegaan en wat een geweldige trip dit is geweest betalen we de verschuldigde € 3,50 zakken af in de sluis en varen even later weer op het meest heldere water dat er in mijn beleving te vinden is! We zijn weer thuis! Om 12.00uur zijn we weer terug op onze ligplaats, oma staat ons al op te wachten evenals de buurtjes! We zitten met een heel koor buiten onze belevenissen te vertellen. Later die middag moeten er nogal wat boodschappen worden ingeslagen want ik kan er niet omheen, morgen is mijn verjaardag en wordt ik 40 dat moet blijkbaar groots worden gevierd? Tja, wie kaatst kan de bal verwachten! Ik krijg een berichtje op mijn telefoon van mijn kameraad Remco (de havenmeester) “welkom bij de ouwe lullenclub, gr. De Secretaris” ik antwoord direct terug van “ik word wel voorzitter”

De GPS staat op 1447km en de urenteller op 2009,4. dus 54km vandaag afgelegd en 2 sluizen geschut.

We kunnen terug zien op een zeer mooie en geslaagde reis die zeer de moeite waard is, en die we zeker nog een keer gaan doen, al met al is het ons allemaal best mee gevallen, het is in 4 weken tijd goed te doen. Wel proberen we als er een volgende keer komt meer tijd te nemen voor de Moezel, we hebben beide het gevoel dit prachtige stuk te snel te hebben gevaren. Zo willen we Trier nog eens uitgebreid bezoeken en in Koblenz met de “GOETHE” een dagje mee door de Loreley heen. Onderweg op het eerste stuk Rijn heb ik zelfs in mijn hoofd gehaald om de Rijn een keer naar boven te varen, dit is voor ons geen optie, dat gaat veel te lang duren.

Om dit soort reizen met kinderen in deze leeftijdsgroep te ondernemen moet je ze ook iets kunnen bieden, de ervaring leert dat zij drukker zijn met elektronische spellen als met de omgeving, wij hebben daarom aan boord een kleine flatscreen tv en een autoradio met DVD speler, daarnaast hebben ze ook de z.g. playstation mee. In alle plaatsjes/steden gaan we zoveel mogelijk de bezienswaardigheden bekijken die er zijn en onderweg wijzen wij ze veelvuldig op bepaalde plekken, daarnaast vinden ze het hand en spanwerk in de vele (sommige handbediende) sluizen geweldig, zeker als er b.v. in/bij een kapotte sluis hulp nodig is voelen ze zich super belangrijk!

Feiten en cijfers;

We hebben deze reis in 29 dagen gemaakt en daarbij;

1447 kilometer gevaren

154,4 motor draaiuren gemaakt

127 sluizen geschut

± 590 - 600 liter diesel verbruikt, dat komt neer op een gemiddeld verbruik van 3,8 liter per uur

€ 52,85 kosten vaarvignet Frankrijk

€ 26,00 aan sluiskosten

€ 173,56 kosten aan haven/lig/overnachtinggeld, totaal 15 overnachtingen betaald de rest was vrij.

Voor deze reis hebben we van de volgende kaarten/boeken gebruik gemaakt;

In Nederlandse deel hebben we gebruik gemaakt van de ANWB waterkaarten.

Voor de Maas/Meuse – canal de LÉst in zowel België als Frankrijk is gebruikt uit de serie van Navicarte, nummer 9, La Meuse et le canal de Lést La Sambre Belge.

In het plaatsje Toul kochten we een heel bruikbaar boekwerk, Guides Chagnon nr.12 (Carto-guide Fluvial) genaamd Lorraine Alsace van de auteur Jean Morlot, hierin staan de vaarwegen heel gedetailleerd en aangevuld met foto’s in beschreven van dit gehele gebied inclusief het Franse deel van de Moezel. (is aan te bevelen!)

Voor de Moezel en voor de Rijn hebben we gebruik gemaakt van de boeken “Die Mosel” en “Der Rhein” van de Duitse schrijver Manfred Fenzl.

Deze zijn aanraders! Perfect uitgewerkt tot en met de ligplaatsen met voor -en nadelen aan toe, zelfs de stroomloop wordt heel goed aangegeven zodat je weet wanneer een schip van oever kan veranderen.

 Met de POSSESSION 3 een Gillissen “Dolman“ Vlet van ruim 11 meter, in 4 weken het rondje Maas – Moezel – Rijn van dag tot dag.

In de zomer van 2005 hebben wij, “het gezin Meijwaard” dan toch de stap genomen om het rondje Maas – Moezel – Rijn met de kinderen te varen.Geheel België en een groot deel van noord Frankrijk hebben we al eens gevaren, het rondje hebben we met onze ouders in de zomer van 1987 gevaren, maar ja nu nog eens een keer zelf doen! We hebben in heel goed overleg met de kinderen en ons zelf afgesproken het eerste deel van de reis een paar dagen door te varen om zo wat afstand te kunnen overbruggen!


Rondje MMR

Vrijdag 1 juli 2005 Vinkeveen – Kraaijenbergseplassen

De urenteller staat op 1855 precies

We moesten om half 9 in ziekenhuis Hilversum zijn voor een laatste controle na de operatie van mijn rechter arm, ik loop al bijna 8 jaar met een vorm van een tennisarm te tobben, ik mag het armpje weer gepast gebruiken maar nog niet zwaar belasten! Oh dat wordt nog leuk met alle sluizen die ons nog in het vooruitzicht zijn. Om 11.00uur gaan dan eindelijk de landvasten op onze plek aan de Vinkeveense plassen los voor vertrek, een kwartiertje later passeren we de zuwebrug weer een kwartiertje later liggen we in de Demmerikse sluis. Rond 12.00uur passeren we de spoorbrug (eindelijk, die hefbrug is gesloopt!) en draaien we het Amsterdam Rijnkanaal op, het gaat lekker, het is niet echt druk, en om 15.20uur hebben we heel vlot de Irenesluizen van Wijk bij Duurstede gepasseerd, we melden ons keurig met de marifoon voor de kruising en steken recht over richting Tiel. Ook de Bernardsluizen bij Tiel zijn we vlot door! Om 16.50uur varen we de Waal op en besluiten naar boven te varen naar Nijmegen, tegen de stroom in halen we op kruissnelheid op het voor ons normale toerental van 2200 toeren, op de GPS nog steeds 8,5km, das mooi!

Rondje MMR (1)

Om 20.05uur komen we aan in Nijmegen de sluis staat voor ons open en we besluiten het Maas Waalkanaal van ± 10/11km ook nog maar te varen. Om 21.35uur hebben we een fraaie ligplaats op de Kraaijenbergseplassen bij Cuijk gevonden. Onder het genot van een drankje genieten we vanuit de kuip nog lekker van de rust die hier heerst. Het weer viel erg mee vandaag, tijdens het varen was het droog met 23 graden prima dus! We hebben vandaag 102km met 10,8 motordraaiuren afgelegd en de kinderen (Renzo is 13 en Jolien is 15) vonden het geeneens erg!

Zaterdag 2 juli Kraaijenbergseplassen - Maastricht

6.15uur word ik wakker van een passerend vrachtschip dat waarschijnlijk zand komt halen! Tja dan er maar uit! Ik ga me wassen en scheren en laat iedereen lekker in zijn bed liggen, start de Volvo maak de lijnen los en vaar heel rustig richting de Maas. Om half 9 roep ik Jacqueline want sluis Sambeek staat open en via de marifoon hoor ik dat we met het vrachtschip mee mogen schutten! Om 9.00uur varen we weer op de Maas, rond 13.00uur passeren we sluis Belfeld en gaan door richting Roermond, we willen eigenlijk nog door tot Wessem, dus via het Lateraalkanaal Linne – Buggenum vervolgen we onze weg, sluis Heel staat (net als alle andere sluizen vandaag) voor ons open. Rond half 4 varen we de sluis uit, het begint zachtjes te regenen, tijd voor overleg! We kunnen stoppen in Wessem of nog ± 3,5uur door varen om in Maastricht aan te komen! Het wordt het laatste, 5 voor 4 zijn we bij de sluizen van Maasbracht, ook die staat voor ons open, het is ongelofelijk! Met 15 minuten zijn we boven en kunnen door varen naar de sluis Born. Tja, het kan niet altijd mee zitten, ik zie in de verte de sluisdeuren sluiten, na een aantal verwoede oproep pogingen krijg ik uiteindelijk contact met de sluiswachter, deze vraagt mij op te varen en prompt gaan de deuren weer open. Puff wat een geluk zeg! Rond half 6 zijn we Born geschut en liggen er nog 25km voor de boeg. Om half acht zijn we aangekomen in Maastricht en wat denk je? Er is zowaar nog een plek aan de strekdam voor de St. Servaasbrug!

Rondje MMR (3)

In het basin liggen kennissen van ons waar we s’avonds nog een drankje halen,

we wilden eigenlijk hier ook liggen echter waren we te laat om het sluisje door te kunnen,

nu kunnen we morgen wel op tijd weg voor een bezoekje Luikse markt!

Vandaag een hele ruk gemaakt 129,7km afgelegd en 5 sluizen geschut.

Zondag 3 juli, België in. Maastricht - Huy

De kennissen waar we gisterenavond hebben zitten borrelen verklaarden ons voor gek dat we in 2 dagen van Vinkeveen naar Maastricht zijn gevaren, zij zelf gingen in het verleden met de auto inclusief sleurhut en kinderen in één stuk door naar Spanje? Tja wat of wie is er nou gek!

Om half 8 ben ik samen met Jacqueline klaar wakker, het zal de harde muziek aan de overkant wel zijn geweest. Na de was en scheerbeurt vertrekken we richting Lanaye, komen daar om 9.00uur aan. Na het schutten en inklaren voor het wereldse bedrag van wel € 1,05 varen we pas om 10.30uur uit richting Luik. Om 12.30uur liggen we vast in de jachthaven van Luik en lopen naar de markt, wat een volk loopt hier zeg! We hebben brood gekocht voor morgenochtend, eten een “Belgies” frietje en wandelen weer terug naar de haven. Even over tweeën varen we weer op de Maas, ik heb wat met de sluis Ivoz-Ramet, we hebben hier nog nooit vlot doorheen geschut! Ook dit keer gaan de deuren precies voor onze neus dicht, Jacqueline zegt direct oh dat gaat minstens een uur duren! Ze heeft weer eens gelijk, om 16.05uur varen we samen met een Hollands vrachtscheepje uit naar de volgende sluis. Sluis Huy staat voor ons open, dit hebben we te danken aan die aardige vrachtschipper, hij heeft de sluis weten open te houden want had toch geen haast en wist dat we er aan kwamen.

Rond 18.00uur maken we de lijnen vast aan een vrij hoge muur in de schaduw van de jachthaven net door Huy heen, gelukkig die schaduw want het is bloedheet, 28 graden! Dus maken we met zijn allen dankbaar gebruik van de douche gelegenheid in het havenkantoor. S’avonds wordt er door de kinderen naar een filmpje gekeken, papa en mama kijken ook lekker mee.

Vandaag hebben we 64km afgelegd 3 sluizen geschut en voor het eerst € 11,-- havengeld betaalt.

Maandag 4 juli de ontmoeting met opa en oma. Huy - Anhee

Ik zit waarschijnlijk nog in het “werk” ritme want om 7.00uur ben ik al weer uit de kooi, dus wordt de Volvo weer gestart en ga ik maar vast weer wat kilometertjes varen. Om 8.15uur heb ik weer de sluishulptroepen nodig want de sluis van Andenne doemt op, opa belt op met de vraag waar we zijn, hij ligt in de jachthaven van Namen, dus als hij zijn verrekijker pakt kan hij ons bijna zien, stomverbaasd klinkt door de telefoon “daar al”. Het schutten in Andenne duurt een uur, op naar de sluis voor Namen. Net voor de sluis begint het behoorlijk te regenen, tuurlijk in de sluis tijdens schutten regent het letterlijk stront van de dijk!

Rondje MMR (5)

Mijn dochter is ondanks een regenpak doorweekt. Om 10.55 uur varen we uit de sluis en varen naar de jachthaven van Namen, opa staat ons in de stromende regen al op te wachten en pakken ons in de box naast hun aan.

Eerst maar eens even bij kletsen met opa en oma, de kinderen vinden het geweldig want opa en oma zijn al een paar weken onderweg. Er wordt een voettocht ondernomen richting Aldi want de Triple sec is op! En dat is nodig voor de vakantiekoffie! Heel belangrijk dus. Na de boodschapstop in Namen varen we om 14.00uur gezamenlijk met de twee Gillissen Vletten nog een stukje verder naar het zuiden. 4 sluizen verder bij het plaatsje Anhee (km paal 24) vinden we om even over half 6 aan een stuk kade een mooie rustige plek! Dacht ik! Ik was alleen vergeten dat hier over de brug net achter ons heel lawaaiige treinen rijden! Ach, wat deert het we hebben inmiddels weer vakantiekoffie en genieten van een magistraal uitzicht.

Rondje MMR (6)

De GPS verteld mij dat we inmiddels al 345,4km hebben afgelegd, vandaag dus 49,4km en 6 sluizen opgeschoten.

Dinsdag 5 juli Anhee - Heer-Agimont

Geen oog dicht gedaan, slecht geslapen! Die rot treinen ook! Hier gaan we in het vervolg dus niet meer liggen, zeker niet meer overnachten. Tegen 8.00uur gaan we maar weer varen, gezamenlijk varen we naar Dinant, daar liggen we om 9.15 vast aan een nieuwe steiger deze ligt voor ons aan stuurboord. Moeder, dochter en kleindochter gaan wat boodschappen doen en geld pinnen, opa en ik genieten vanuit de kuip van het uitzicht en de koffie natuurlijk.

Rondje MMR (8)

Als iedereen weer aan boord is varen we verder naar de Franse grens. Om half 2 komen we aan in Heer-Agimont, hier blijven we vandaag maar liggen! Er worden door ons beide gasflessen, water en diesel in geslagen, ik laat 359 liter rood spul in de brandstoftank lopen, deze zit tot aan de tankdop toe vol! Opa neemt een bijna lege gasfles van ons aan boord zodat wij met 2 volle verder kunnen. We schuiven de beide Vletjes zover mogelijk naar voren zodat er niemand voor een bunkeractie in de weg ligt.

Er ligt inmiddels ook een luxe motor achter ons, de Wisa uit Deventer, ik zit daar lekker te kletsen en de tijd vliegt om, opa wil trakteren op chinees eten! Jammer maar dat kennen ze hier dus niet.

Rondje MMR (9)

We vinden wel een pizza restaurant! Een aanrader! Lekker gegeten, en dus terug naar de boot voor de vakantiekoffie. Later op de avond zitten de kinders en moeders bij opa en oma, ik zit tot laat in de avond met een biertje gezellig te ouwehoeren bij Willem op de Wisa!

Vandaag 25km gevaren 5 sluizen geschut. Oh ja die vakantiekoffie is als volgt; een klein scheutje Triple sec een schepje bruine suiker, koffie er op, goed doorroeren, en natuurlijk de slagroom er op!

Woensdag 6 juli Frankrijk in en afscheid van opa en oma. Heer-Agimont - Revin

We staan weer eens vroeg op! Eigenlijk was dat helemaal niet nodig want we kunnen pas om 9.00uur door de sluis Frankrijk in.

We nemen uitgebreid afscheid van opa en oma, die varen weer terug naar Holland, wij gaan dit keer echt door! Opa en oma staan op de sluis, wij kopen het benodigde vignet en klaren in, dit verloopt vlot want onze gegevens stonden blijkbaar nog in de computer!

Om half 10 worden we uitgezwaaid en varen weer verder, we willen naar een heel fraai plekje ….Revin! We passeren Givet, Vieux -Wallerand, het gaat lekker, de automatische sluizen werken perfect tot dat we bij Fepin zijn, die gaat spontaan in staking! Ik spreek nagenoeg geen woord Frans en mijn vrouw al evenmin! Dus ons zoon maar op de kant afgezet, hij drukt op een knoppenkast en roept op zijn beste school Frans “ecluse 54 Fepin casee” nou, dat werkt dus want na 5 minuten is er al hulp! Ik ben er ook achter dat trekken aan de lijnen tijdens schutten in deze contreien niet bevorderlijk is voor mijn net geopereerde rechter arm, niet meer doen vindt mijn vrouw!

Rondje MMR (10)

Even later varen we weer rustig verder en tjoekelen langs Fumay naar Revin toe, om half 4, 9 sluizen en twee tunnels verder komen we aan de steiger midden in Revin, we hebben er weer een schitterende plek betalen er € 4,20 havengeld voor (je moet dit wel weten te vinden!) Jacqueline en de kinderen gaan winkelen, ik ga de boot maar eens grondig wassen en de motor zoals oliepeil schroefasvet e.d. controleren. S’avonds genieten we weer van het prachtige uitzicht en de vakantiekoffie! De kinderen kijken weer naar een filmpje.

Vandaag 41,4km opgeschoten 9 sluizen en 2 tunneltjes gepasseerd. Oh ja in de tunnels doet de GPS het niet! Dus de afgelegde afstand kan een paar honderd meter afwijken.

Donderdag 7 juli Revin - Charleville Mézieres

Eindelijk! Heerlijk geslapen, de kooi uit en een stokbroodje kopen! Lekker ontbijten en weer verder varen! Het begint te regenen en flink ook, de ruitenwissers draaien overuren! Op de derde sluis heeft mijn dochter blijkbaar sjans, hij is niet weg te krijgen en fietst zelfs naar de volgende sluis toe! Op de daarop volgende sluis staat een zeer behulpzame jongen van de VNF, we geven hem een biertje voor later op de dag. Om 12.00uur varen we door het mooie Monthermé heen, dit keer varen we door! Je moet hier wel kunnen improviseren voor een ligplaats maar waar een wil is……. Bij een soort trapje (daar zijn er een paar van) kun je hier redelijk goed afmeren, een uitgebreide wandeling is hier echt meer dan de moeite waard, het plaatsje zelf is ook een bezoekje waard!

De volgende sluis staat open met een boot er in en de lichten op dubbel rood? Een stukje opschuiven en we kunnen mee, het probleem is snel verholpen, het blijken Engelsen te zijn met een Linssen ducth sturdy. We besluiten nog 2 sluizen door te varen naar Charleville Mézieres! Samen met de Marianna vervolgen we de vaart in een statige regenbui. De laatste sluis van vandaag schutten we geheel droog, de zon komt er zelfs door. We vinden nog net een plekje aan het einde van de steiger bij de camping, de Engelsman gaat door naar de “nieuwe” haven, maar komt even later terug, hij kan niet onder de brug door! De steiger is vol dus bieden wij hem aan om maar langszij af te meren. Ik blijf lekker aan boord en de rest gaat weer eens winkelen. Een prachtige avond volgt het weer wordt steeds mooier, we spelen met de kinderen een potje klaverjassen en ik onderneem een tweede poging om het havengeld te voldoen, echter dit keer was het kantoor gesloten, op een bordje maak ik op dat het kantoortje morgen om 10.00uur weer open is. Tja, dan zijn wij waarschijnlijk al weer vertrokken! Bij de eerste poging was er geen kas om geld te wisselen!

Vandaag 42,1km en 7 sluizen verder.

Vrijdag 8 juli Charleville Mézieres - Mouzon

Weer goed geslapen! Voor mijn doen zelfs uitgeslapen, 8.00uur! Dus wassen scheren en een stokje kopen. De Engelsen zijn ook wakker en we babbelen over de reis en over bootjes natuurlijk! Hij vindt zijn eigen schip eigenlijk te groot en valt voor de prachtige lijnen van Th. Gillissen! Jammer hij is niet te koop, we zijn er zelf veel te trots op! Om 8.45uur gaan de trossen weer los, op naar Sedan. We worden gevolgd door een boot die zich schijnbaar inhoudt? Hij wil niet voorin de sluis schutten! Nou dat maakt ons dus niets uit, er hangen genoeg fenders om de Vlet en anders zit er altijd nog een stevig stukje touw om heen! Het schutten verloopt wonderlijk goed, de kinderen zijn er behoorlijk druk mee! Ik mag namelijk sinds afgelopen woensdag van de mede bemanning niet meer bij het stuur vandaan! Om 12.15 zijn we boven in de sluis van Sedan, een kwartiertje later liggen we vast in de haven bij een camping, dus wandelschoentjes aan en op pad! Door het centrum en winkelstraat lopen we naar de grootste burcht van Europa. Entreekaartjes kopen en kijken maar! We krijgen een soort cassette praatpaal mee die de rondleiding in het Hollands verteld! Handig! Via de groene pijlen worden we door de burcht geleid heel indrukwekkend. Om 14.15uur zijn we weer buiten, op aandringen van de kinderen kopen we bij een hele grote M een hamburger! Ik vind het meer op een soort zeem lijken maar ach het smaakt best! We slaan nog wat proviand in en lopen weer terug naar de Vlet. We vinden de ligplaats niet echt super en besluiten 16km en 2 sluizen verder te gaan naar Mouzon, dus 15.45uur draait de Volvo weer en gaan de lijnen weer los. Net voor de sluis van Mouzon dreigt het te gaan regenen, en in Mouzon ligt de passantenhaven al vol! De eerste spetters komen, en vragen maar heel brutaal aan de schipper van de “Kijk uit” of we langszij mogen, hij knikt ja en direct begint het te storten van de regen. Het is inmiddels 2 uur verder 17.45uur, we liggen weer! Eerst maar eens een happie eten, en na de afwas aan de wandel.

Rondje MMR (12)

Mouzon is een heel mooi plaatsje,alles ziet er heel fraai en verzorgt uit.Terug aan boord is het weer tijd voor vakantiekoffie, we kijken maar weer eens naar een filmpje “help de dokter verzuipt” neutje er bij, prachtig! We hebben er na een week precies 500km opzitten, vandaag 45,4km afgelegd 8 sluizen geschut en €7,20 liggeld betaalt.

Zaterdag 9 juli de ontmoeting met de Blue Fantasie. Mouzon - Dun sur Meuse

Het is weekend dus uitslapen! 8.15uur een record! Tja, dat uitslapen is blijkbaar aan mij niet besteed, dan maar wassen scheren die oude Volvo starten en varen maar, wat een leven! Heerlijk! Ik geniet er met volle teugen van evenals de medebemanning. Echter wordt de vroege ochtend door onze jeugd meestal horizontaal vanuit de AK beleeft.

9.00uur de eerste sluis vandaag, we hebben net als gisteren weer een meeschutter de Edna, we varen 3 sluizen mee en haken in Stenay af! 11.45uur gaan we met de wandelschoentjes aan Stenay in, hier is niet echt wat te beleven en het is inmiddels al aardig opgewarmd ± 25 graden! 12.20uur zijn we al weer aan boord en gaan weer varen, 4 sluizen verderop bij Dun sur Meuse is een mooie aanleg plaats, de Edna ligt er ook, de schipper maakte een mooie opmerking tegen Jacqueline, zo van “uw man heeft echt vakantie hè”we hebben hem maar uitgelegd wat er met mijn arm aan de hand is! Tja, ik mag immers niet meer bij het stuurwiel vandaan. Even later meert de Blue Fantasie uit Rotterdam ook aan de steiger af, die zijn we vorig jaar ook al eens tegen gekomen! Al gauw staan ze bij ons naast de boot en we praten wat, vervolgens vraag ik hun aan boord, dat praat makkelijker dus, biertje, wijntje, chipje, nootje en het is super gezellig! Zij hebben drie zonen van ongeveer dezelfde leeftijd als onze kinderen, dat klikt meteen, ze hebben de grootse lol met zijn vijven! De papa’s en mama’s trouwens ook!

Rondje MMR (14)

Het weer is aardig opgeklaard we genieten in de kuip van 5 kinders die aan het zwemmen zijn in de Meuse. Even na het eten en de afwas vraagt Fini van de Blue Fantasie ons op de koffie, mooi heeft u ook vakantiekoffie? Vakantiekoffie wat is dat? Dus de bruine suiker, Triple sec en de slagroom mee naar het grote achterdek van de Vripack kotter, nou dat valt in de smaak bij de buren! We babbelen en borrelen tot in de late uurtjes met elkaar, de gezamenlijke kinderen hebben het nu met vriendjes reuze naar hun zin!

Vandaag 38,1km verder gekomen, 6 sluizen geschut en € 6,00 havengeld betaalt.

Zondag 10 juli Dun sur Meuse - Verdun

Lekker vroeg wakker! Ik had gisterenavond de watertank gevuld zodat we uitgebreid kunnen douchen, heerlijk is dat zeg! Ik ga de Vlet steeds meer waarderen! Om half 8 liggen er al 2 boten voor de sluis te draaien? Het is zondag dus voor 9.00uur gaat dat apparaat echt niet open! Even later gaan ze maar weer aan de kant. 10 voor 9 liggen we achter de Edna uit IJsselmonde voor de sluis en schutten als eerste, de Blue Fantasie volgt daarna. Hierna zijn de sluizen handbediend die nemen dus wat meer tijd in beslag, maar dat heeft ook weer zijn charme. Het kanaal is hier ook een stuk smaller, de gemiddelde snelheid is nog maar 8,5 – 9km p/u. De omgeving is fabelachtig, prachtige vergezichten en de Maas kronkelt verderop in het dal. Bij de laatste sluis voor Verdun staan een groot aantal witte kruisen die herinneren aan de slachting die hier in de eerste wereldoorlog heeft plaats gevonden, ik vind dit erg indrukwekkend! De Fransen hebben in die tijd hier stand weten te houden, maar tegen welke prijs? 700.000 doden! Waanzin als je er over nadenkt.

Op dit smalle stuk passeren we een spits, het gaat allemaal maar net, en het gaat goed! Als we in Verdun aankomen, komt de plek en de herinnering weer boven van 1987, brand aan boord van de Aquanaut die mijn schoonouders toen hadden, dit kwam door een lekke koelwaterslang die op de dynamo lekte waardoor een fikse kortsluiting ontstond met brand als gevolg. We hebben destijds twee dagen daar gelegen, een autobedrijf heeft toen de dynamo gerepareerd, ik zelf kon met wat stukken draad een knip en striptang en wat kabelschoentjes de zaak weer redelijk herstellen. Er moet daar nog ergens een anker op de bodem liggen die we in lichte paniek hadden uitgeworpen, maar vergeten op een bolder vast te zetten.

Rondje MMR (16)Rondje MMR (17)

Even verder zien we de steigers van Verdun, hartstikke druk de schepen liggen aan beide kanten 3 dik! Naast de Zefyr uit Wolphaartsedijk mogen we liggen! Hartelijk bedankt hoor we hebben weer plek, het aanleggen blijkt hier gratis te zijn, vandaar dat de grijze golf hier in grote getale vertoefd. Het is inmiddels 15.45uur en een kortstondige plensbui zorgt voor veel hemel H2O. Na de bui gaan we Verdun in en eten in een soort cafetaria een broodje hamburger met friet, die is zo groot dat het voer niet weg te trimmen is! Later op de avond zijn de kinderen van ons en van de Blue Fantasie gezamenlijk de stad aan het verkennen.

Vandaag 41,9km gevaren en 9 sluizen gepasseerd.

Maandag 11 juli Verdun - St. Mihiel

Nu moet ik vroeg op want de buren willen/gaan om 7.45uur al varen? Dus de Vlet los gemaakt kruiser van de wal en wij aan de kant want we willen hier nog een aantal dingen bezichtigen! Eerst maar weer naar een boulangerie voor zo’n overheerlijke backet. Na het ontbijt de wandelschoentjes aan truitje mee en op naar de Citadelle souterraine. Erg interessant allemaal, je wordt hier met een soort treintje doorheen gevoerd, wel koud, 7 graden dus dat truitje komt goed van pas. Om 10.15uur zijn we weer aan boord en start ik voor de tweedekeer vandaag de Volvo want we willen naar St. Mihiel, dit gaat heel vlot, één sluis schutten we zelfs in slechts 3 minuten. Moeders legt een kaartje met de kinderen, dat zijn ze op een gegeven moment zat (kunnen niet winnen denk ik) dus worden de kaarten gewisseld voor de playstation! Om 15.35uur komen we aan en er is nog plek, de Blue Fantasie ligt er al die was een kwartiertje eerder hier aangekomen. Jacqueline pakt het karretje en gaat inkopen doen, mijn dochter Jolien zit op de steiger te vissen en ziet een ringslang zwemmen en vangt zelf een kreeft. Ik maak nasi als diner en vang een Doggerbank de Tisum uit Breukelen op langszij want het gaatje voor ons is te klein! We krijgen van deze mensen hele waardevolle adviezen en ideeën die we graag aannemen en aantekenen. De kinderen zijn weer druk aan het zwemmen, na deze zwempartij douche ik ze allemaal af met een geïmproviseerd slangetje met douchekop uit de patrijspoort aangesloten op de wastafelkraan.

Na de afwas en het rustuurtje gaan we weer aan de vakantiekoffie! Bij de buren van de Blue Fantasie op het comfortabele achterdek vieren ook een beetje Fini haar verjaardag. Een prachtige avond om niet snel meer te vergeten.

10 sluizen en 37,2km verder gekomen vandaag

Dinsdag 12 juli St. Mihiel - Pogny sur Meuse

Vroeg wakker door de buren want die gingen wel erg vroeg varen, de moeder van de schipper blijkt slecht te liggen vandaar dat zij hele dagen aan het varen zijn om zo spoedig mogelijk weer thuis te zijn, en dat is vanaf hier nog een hele toer!

Om half 9 ga ik een lekker Frans broodje kopen en neem ook een Hollands krantje mee. Een kwartiertje later drijven we weer en kunnen de sluis in varen. Vandaag schutten we de laatste 10 sluizen omhoog. De 2e sluis gaat in staking, het is er trouwens erg smerig en het stinkt, er staat een soort kalkfabriek naast deze sluis! De doormelder/intercom doet het ook niet, dus rent Renzo onze zoon naar de volgende sluis en probeert daar hulp te krijgen. En ja hoor hij heeft het voor elkaar en komt terug met hulp!

Rondje MMR (21)

Een kwartiertje later kunnen we weer verder. 14.05 uur we varen uit de laatste sluis die ons op dit traject omhoog heeft geschut en zijn we dus op het hoogste punt!

Bij al dat sluis schutten gebruiken wij al een groot aantal jaren een heel handig zelf gemaakt RvS haakje dat we aan/door de lus van ons landvast rijgen, dit werkt perfect bij b.v. de trap in de sluis. Nu zijn de Franse sluizen op dit traject de laatste jaren behoorlijk opgeknapt, maar ik weet nog heel goed dat we ooit diverse sluizen invoeren waar je met een plezierbootje echt niet kon vast maken, daaruit is deze haak ontstaan. In de Hollandse sluizen maken wij er ook vaak handig gebruik van.

Bij Pogny sur Meuse is een leuke aanlegplaats, deze ligt echter al vol met boten en iedereen kijk de andere kant op als we aankomen varen, helaas we komen ook nergens langszij! Dan maar doorvaren! Het is 14.45uur en eigenlijk zijn we het wel zat voor vandaag! Een klein stukje verder net voorbij een fabriek bij grote stenen tanks is een stukje kademuur met 2 flinke ringen, dus motor in z’n achteruit en vastmaken! Niet de rustigste plek maar we kunnen weer eens genieten van de omgeving, en een biertje natuurlijk want het is 27 graden. De Blue Fantasie vaart door! De kids zijn al aan het vissen en vangen kleine meervallen, heel bijzonder! Later wordt er nog gezwommen maar dat wordt wreed verstoord doordat er een geladen spits voorbij komt die vervolgens de hele boel omwoelt.

Na het eten ruimen de kinderen de “vis” zooi op en gaan we een dvdtje kijken, en maar eens op tijd naar bed.

10 sluizen en 38,7km in totaal hebben we nu 655,2km gevaren.

Woensdag 13 juli Pogny sur Meuse - Toul

Vroeg wakker want de fabriek waarbij we liggen heeft de werkzaamheden al heel vroeg gestart! Uit de veren voor het dagelijkse was en scheer ritueel en kijken of we in Toul kunnen komen! Om 7.45uur gaan de trossen los richting de tunnel, net voor de tunnel varen we door gigantische waterplantvelden heen, de hele Vlet begint te schudden, schroef vol gedraaid! Een paar keer voor en achteruit en we kunnen weer. De 250m lange tunnel is vrij breed en verlicht, tja die verlichting in de Franse tunnels kennen we inmiddels wel van de 200 lampen branden er misschien nog 20. Het zoeklicht bewijst wederom een grote dienst.

Rondje MMR (24)Rondje MMR (25)

8.20uur zijn we uit de tunnel bij de eerste (dubbele) sluis die ons nu weer naar beneden schut, deze wordt bediend en hier moeten we het zendertje weer inleveren! De sluiswachter zet ook de volgende automatische sluizen voor ons in werking. Nou daar gaan we dan in een behoorlijk rap tempo de sluizentrap af, 1 maal hebben we tegenliggers. Ja hoor de Stefanie R komt ons tegemoet! Die kom je ook overal tegen tot en met de Vinkeveense plas aan toe! Dus uitgebreid zwaaien en weer door wij naar beneden zij naar boven. Wel krijgen we te horen dat je i.v.m.de feestdag niet in Toul kunt liggen! We zien wel en varen door. Even later komt iemand van de VNF ook melden dat we niet in Toul mogen liggen. Net voor de laatste sluis (nr. 25) kunnen we op de pennen aan de kant, daar ligt al een Hollandse kruiser, eigenlijk liggen we hier perfect niet alleen en kunnen zo naar het centrum wandelen. Het is half 11 dus ruim de tijd om eens lekker uitgebreid Toul te verkennen. Toul is en blijft een heel indrukwekkende stad met een mega grote kathedraal, ik koop in de boekwinkel nog een maritiem boek/kaart waar o.a. het Franse deel van Moezel op staat. Jacqueline zoekt een wasserette op, en na een fikse wandeling terug aan boord worden direct de bedden afgehaald alle wasgoed bij elkaar gezocht, vouwfietsjes onder de kuipvloer vandaan en naar de wasserette! Voor € 15,- is de gehele was schoon, droog en opgevouwen. En ik kan u meedelen dat het een behoorlijke berg was is!

We lopen een tweetal routes door Toul en bezoeken de kathedraal Sint Steven. Even na vijven kan Jacqueline de was weer ophalen, als ze met een grote tas en vuilniszak op het vouwfietsje weer terug is begint ze alles opnieuw op haar manier weer op te vouwen?! De bedden worden weer opgemaakt enz. ik zit al die tijd lekker te relaxen genietend van een koud biertje en de kinderen zijn aan het zwemmen. In de salon op ons gastroflame een soort gastoestelletje lekker zitten barbecuen c.q grillen want het is veel te warm om buiten te zitten. Als we nog lekker zitten te genieten van de vakantiekoffie wordt het tegen tienen erg druk met mensen? We lopen ook naar de havenkom, waar iets later een gigantisch vuurwerk wordt afgestoken, ik heb nog nooit van mijn leven zo een groots vuurwerk gezien! Nu snap ik ook waarom we niet in de havenkom konden liggen!

Vandaag wel 11km gevaren! 12 sluizen en 31,15m naar beneden geschut.

Donderdag 14 juli de Moezel op en het is de Franse nationale feestdag. Toul - Liverdun

We kunnen vandaag dus lekker uitslapen want het is een nationale feestdag! Ja dat uitslapen is aan mij echt niet besteed want ook vandaag weer om half 7, om half 8, en door een boegschroef om half 10 weer wakker. He, onze buren varen de sluis in? We kunnen vandaag dus toch varen! Gauw brood gehaald en om half 11 zijn we aan het schutten. Het gaat goed maar even verderop stuurt een onder Engelse vlag varende luxe motor het gehele automatische bruggen en sluizen systeem op tilt! Dit duurt wel even, toch zijn we al om 11.45uur de laatste sluis uit! Het lijkt ineens wel een heel andere wereld,

eerst een stukje kanaal dan breed vaarwater en …… ruimte, we zijn op de Moezel.

Rondje MMR (26)

We varen twee sluizen verder, bij Liverdun varen we een soort kom in, het is erg heet en aan de steigertjes liggen geen boten, plek zat dus en hoge bomen! We liggen in een soort park, we zetten stoeltjes in de schaduw op de kant, de kinderen zijn aan het vissen en voornamelijk aan het zwemmen. Intussen is er aan de steiger een tjalk met Engelsen, en een mooie rondspant kotter bijgekomen. Om half 6 verzamelt Jacqueline alle moed om voor het eten te zorgen, dit doen we aan een picknick tafel die in dit park staan. Hierna zijn we zo moe van het niks doen dat we in de stoeltjes beide in slaap vallen. Om 20.10uur lopen we met zijn vieren door een prachtig maar erg steil Liverdun. Terug aan boord is het uiteraard weer tijd voor vakantiekoffie, de Vlet ligt nu geheel in de schaduw en kan dus lekker afkoelen, we kijken een lollig dvdtje en even over 11uur gaan we horizontaal!

Vandaag 17,5km en 6 sluizen. De GPS geeft aan dat we nu vanaf de thuishaven in Vinkeveen 683,7km hebben afgelegd.

Vrijdag 15 juli Liverdun - Metz

Ondanks de warmte hebben we lekker geslapen, 10 over 7 ben ik er zoals gewoonlijk weer uit. Om 7.45 ben ik al weer aan het varen, we willen naar Pont a Mousson. Jacqueline heeft een aanval van werklust en is de gehele boot van binnen aan het poetsen, de vloeren worden geveegd en gedweild, de betimmering gesopt, de ramen gezeemd enz. tja dat is zo nu en dan toch nodig!

De drie te schutten sluizen gaan vlot ze staan al open of komen onze kant op als we aan komen varen. Iets voor 11uur komen we aan in Pont a Mousson, er is een steiger onder de brug zonder voorzieningen en het ziet er allemaal niet echt fris uit! Ook de directe omgeving spreekt niet aan, we besluiten hier een uurtje rond te lopen en daarna naar Metz door te varen, we weten dat daar een mooie haven is en de stad ons aanspreekt. Alles bekeken wat boodschappen gedaan en met een ijsje in de hand stappen we weer aan boord. Om 12.15uur varen we weer verder, ter hoogte van de keersluis/barriage halen we op de normale kruissnelheid op de GPS 14,7km we hebben dus merkbaar stroom mee! Metz is ongeveer 30km en 2 sluizen verderop. We kunnen met een vrachtschip mee schutten en om precies 16.00uur zijn we vast gemeerd in de jachthaven van Metz waar ook de Blue Fantasie ligt, Tim staat al te zwaaien op de steiger, we babbelen bij ons in de kuip onder het genot van een frisje en gerstenat lekker bij over de afgelopen dagen. De kids hebben elkaar weer gevonden en ook gemist en zijn heerlijk aan het zwemmen. Na het verrukkelijke avondmaal gaan we gewapend met de wandelschoenen aan de stad verkennen. Metz is een prachtige “schone” en erg indrukwekkende stad met veel bloemen. Terug op de boot gaat zelfs Jacqueline zwemmen?! Dat gebeurd in de regel niet vaak! Ik maak voor allemaal weer die verrukkelijke vakantiekoffie, het is weer genieten geblazen. Rond 22.15uur lopen we vlakbij naar de fontein waar een heel indrukwekkend concert plaats vindt in vorm van een waterfonteinen orgel. Het is er behoorlijk druk en we voegen ons tussen de mensenmassa in. Het heet Spectacle Les Fontaines Dansantes en is er alleen als het weer het toelaat in de zomermaanden op vrijdag, zaterdag en zondag om 22.30 tussen 25 juni en 5 september. Het is beslist de moeite waard dit een keer te zien, op muziek beginnen de fonteinen te dansen met een grote diversiteit van lichteffecten, het is erg indrukwekkend, wij kregen er letterlijk kippenvel van!

De GPS op 740,8km dat betekend dat we vandaag 42,9km hebben afgelegd en 5 sluizen geschut. Voor het liggeld moet € 10,-- worden betaald echter is er in geen velden of wegen een havenmeester te vinden om de schuld in te lossen!

Zaterdag 16 juli Metz - Thionville

Half 8 er uit en lekker aan boord douchen (wat vind ik dit een aangename luxe!) als ontbijt trakteren we ons zelf op overheerlijke chocolade broodjes (dat wordt weer flink trainen als we thuis zijn). Als iedereen gereed is gaan we de stad in, er worden sportschoentjes, leuke kleertjes e d aangeschaft. We lopen over een markt daar nemen we wat lekkere dingen voor vanavond mee (verse bami groente en taugé). Via het park komen we weer in de haven, we hebben een goed beeld van deze mooie stad gekregen! Wij gaan alvast weer varen, de Blue Fantasie gaat iets later weg want de jeugd gaat ook nog even sportschoentjes kopen. We zien jullie later wel in Thionville!

De eerste sluis doen we dik een uur over, de rest gaat een stuk vlotter, elke keer hebben we geluk dat we met een vrachtschip mee kunnen schutten (de sluizen hier zijn een stuk groter). Één sluis gaat wel erg rap, de deuren staan voor ons open, tijdens in varen sluiten de deuren en voordat we vast liggen zakken we al? De sluiswachter krijgt ons aan het verstand op te schieten dan kunnen we de volgende sluis met een vrachtschip mee schutten! Nou dat klopt, de volgende sluis heeft keurig op ons gewacht. Om 15.00uur zijn we bij de halte fluviale Thionville, we leggen vast aan de binnenkant, de kids balen er van want het water is niet schoon en staat vol met waterplanten, dus niet zwemmen! Een uurtje later gaan we maar in het plaatsje kijken, valt wat tegen, tja, we hebben Metz gezien! We zien hier veel maar kopen niets (Hollanders hè). Om 17.30uur komt de Blue Fantasie aangevaren, ja die ging ook 1,5 uur later weg uit Metz. We nemen er maar wat gerstenat op! Het is ook zo warm! Jacqueline is heerlijke bami aan het bereiden, dat wordt weer smullen! Na het gebruikelijke ritueel van afruimen afwassen e.d. wordt er uiteraard weer voor de gebruikelijke vakantiekoffie gezorgd. Deze wordt op het achterdek van de Blue Fantasie genuttigd, de gezamenlijke kinders zitten bij ons aan boord een filmpje te kijken en op de playstation een spelletje te spelen. De papa’s en mamma’s zitten tot laat in de avond lekker te drinken en te ouwehoeren op het achterdek van de Vripack.

Vandaag toch weer 32,6km verder en 4 sluizen geschut.

Rondje MMR (35)

Zondag 17 juli, Luxemburg! Thionville – Schwebsingen

Bij achten ben ik er zoals gewoonlijk al weer uit, hier in Frankrijk heb je de ongekende luxe dat je zelfs op zondag vers brood kunt kopen! Daar beginnen we vandaag dus mee. Terug aan boord komt er een vrachtschip aan dus net voor half 9 gaan de trossen los, en de Blue Fantasie gaat ook gelijk mee zodat we beiden met het vrachtschip mee kunnen schutten. De zon doet al goed zijn best, het is nu al heet! Het schutten gaat redelijk vlot en het vrachtschip is goed bij te houden zodat we de volgende sluis ook weer met hem mee kunnen! Het is 12.00uur als de Luxemburgse jachthaven van Schwebsingen in zicht komt. Hier willen we voor vandaag blijven. Aangekomen in de jachthaven is het druk bij het tankstation. Dus even wachten! Pfffff wat een hitte vandaag, dus met wat bluswater uit de brouwerij zittend onder een boom komen de schippers de wachttijd wel door! 13.40uur kan de dieselslang in de dekopening en verdwijnt er 165 liter blanke diesel de tank in. De laatste tankbeurt op de Belgies Franse grens stond de urenteller op 1897uur nu staat deze op bijna 1960uur, dus 63 uur gevaren op 165 liter diesel, dat is 2,62 liter per uur! Zo de dieseltank is weer vol, een klein stukje achteruit naar de aangewezen ligplaats aan de kade! Mooi plekje geen schaduw en bloed heet! Ik ga maar met de kinderen mee, die zijn aan de andere kant de Moezel in gesprongen. In de haven ligt een bekende, de LA VIE die ligt ook bij ons in Vinkeveen, de havenmeester verteld mij dat de schipper in de haven van Thionville wat ongelukkig is gevallen en zijn been heeft gebroken, de Neptunus 107 ligt er al 2 weken! Jacqueline is naar de receptie gelopen voor het afrekenen van het havengeld en besteld ook gelijk lekkere broodjes voor de volgende ochtend. Ik ga later nog naar de shop om een Luxemburgs vlaggetje te kopen!

Rondje MMR (38)

Tegen etenstijd stal ik de stoeltjes en 2 tafeltjes naast de boot uit, maak het gastroflame kookstelletje gereed om lekker buiten maar eens pannenkoeken te bakken, heerlijk! De buren van de Blue Fantasie hadden gepland te barbecuen, ik had het idee dat ze de kolen niet eens nodig hadden gehad! Ik ga voor het hele spul maar de vakantiekoffie verzorgen. De buren komen alleen al af op de lucht! Ik zit samen met mijn naamgenoot (de schipper van de Blue Fantasie en ik hebben toevallig dezelfde voornaam) nog tot erg laat in de avond te kletsen, het zal ongetwijfeld over bootjes zijn gegaan.

Vandaag 30,4km gevaren, 2 sluizen, € 12,- liggeld en 165 liter dieselolie a 87,5 cent. De GPS geeft aan dat we totaal nu 803,8km hebben afgelegd, de urenteller staat op 1959,8 dus hebben we daar 104,8 motordraaiuren voor nodig gehad.

Maandag 18 juli, Duitsland! En we raken de Blue Fantasie kwijt. Schwebsingen – Schweich

Ondanks de warmte hebben we goed geslapen, ik haal de bestelde broodjes en we vullen de watertank. We varen rond half 9 weer gezamenlijk de haven uit, de Blue Fantasie wil naar Wasserbillig dat is nog net Luxemburg. Voor de eerste sluis moeten we even wachten, nadat we hebben ingevaren wenkt de sluiswachter ons dat we moeten betalen! (als je met een vrachtschip mee schut is dat gratis) nadat we € 4,50 hebben afgerekend worden we vlot geschut! De tweede sluis staat al open met de lichten op groen, ook hier zijn we met zijn tweeën en betalen dus ook hier weer € 4,50 per schip voor het schutten. Om 11.45uur zijn we al bij Wasserbillig, er is maar voor 1 boot een plek aan de steiger, wij vinden het er niet echt aantrekkelijk uit zien en de Blue Fantasie wilde hier gaan liggen.

In goed overleg besluiten wij door te gaan, John en Fini pikken het plekkie in en blijven! We nemen afscheid en zullen elkaar verderop misschien wel weer zien. De kinderen zijn wel wat teleurgesteld maar begrijpen het wel. Een stuk verderop staat de sluis van Trier open, we melden ons per marifoon en melden ook dat we weten te moeten betalen als er geen vrachtschip is om mee te gaan, en dat wij daar geen probleem mee hebben. We worden vlot geschut en om 14.15uur zijn we in het plaatsje Schweich. Eigenlijk wilde ik Trier aandoen echter is de jachthaven erg ver voor Trier, dat loop je niet even! In Trier zelf kun je met een plezierbootje niet aanleggen. Jammer dat doen we nog wel eens over als we wat meer tijd hebben.

We liggen na 3 pogingen aan een steiger vast (te ondiep) sluiten alles af en willen het plaatsje verkennen. Eerst langs de receptie om het havengeld te voldoen en wat informatie op te halen. Het plaatsje Schweich is wel apart maar niet echt bijzonder. Bij de aldi laden we het handige karretje vol met van alles en nog wat en wandelen weer terug naar de boot. Aan boord zien we een erg dreigende donkere lucht aankomen, we krijgen ander weer! Er drijft een vlot met allemaal jonge lui de havenkom binnen de Robin Wood genaamd, ik kijk mijn ogen uit van wat er allemaal op staat en denk bij mezelf “je zal met dat zooitje samen moeten schutten” ben benieuwd hoe ze dat doen! Als diner krijgen we een overheerlijke spaghetti voorgeschoteld. Renzo doet vandaag de afwas en wij halen de gefabriceerde zonnetent er af zodat de kuiptent er na lange periode weer op kan want er is regen op komst.

Vandaag 59,7km afgelegd 3 sluizen en € 13,50 voor het liggeld betaalt.

Dinsdag 19 juli Schweich - Bernkastel

Als ik klaar wakker ben en er uit ga staat de klok op 7.00uur, even later hoor ik een vrachtschip aankomen, als het gevaarte langs komt blijkt het een dubbele duwbak van ongeveer 135m te zijn, jammer met die kan ik dus niet tegelijkertijd mee schutten! Om kwart voor 8 ga ik toch maar varen. Na een uurtje varen wordt ik door een 110m schip ingelopen, met wat geluk en overredingskracht mogen we inderdaad mee schutten, dat scheelt! Om half 10 varen we al weer verder naar de volgende sluis, daar hebben we minder geluk, er liggen al 5 jachten, de 110m en een rondvaartboot. Vast maken en geduldig afwachten dus! Ondertussen komt er een dubbele bak van 145m aan, ook die gaat voor. Uiteindelijk besluit de sluismeester een schutting jachten te schutten en 2 uur later om half 2 varen we weer! Op naar Bernkastel, dat is 11km verderop. Even voor half 3 liggen we vast in een gastenbox van de jachthaven. Boot afsluiten, wandelschoenen aan en naar de burcht boven op de bergtop. Vanaf de jachthaven is het al een hele trip naar Bernkastel, dan nog helemaal omhoog, het is maar goed dat we een redelijk goede conditie hebben!

Een uur na het aanleggen zitten we met zijn vieren op een bankje vanaf de burcht van het magistrale uitzicht te genieten! Een hele klim maar wat is het hier mooi zeg! De weg naar beneden door het bos en tussen de wijnranken door zien we nog 2 herten, ze schrikken van ons en nemen snel de benen. De kinderen vinden het prachtig. Bijna beneden lopen we bij een lokale wijnboer naar binnen, wat een sfeertje hangt hier zeg! Geweldig! Ik proef wat wijntjes, Jacqueline niet want die wordt al dronken van het etiket! We kopen een paar flesjes wijn en wandelen weer verder naar beneden, we komen nu midden in Bernkastel uit. Met zijn typerende uitstraling is het er echt gezellig, druk, een echte belevenis. Aan de overkant over de brug lopen we bij Station Cues een eetgelegenheid in om daar maar eens uitgebreid te gaan tafelen. Op de terugweg naar de haven kopen we bij de Italiaan een lekker ijsje, weer terug aan boord even uitrusten en uiteraard genieten van een lekker glas gevuld met vakantiekoffie! Filmpje kijken en de kooi in.

We hebben nu in totaal 911,6km op de GPS staan. Vandaag 48,1km gevaren 2 sluizen geschut. Havengeld? Niemand gezien de bus voor de donatie is stuk!

Woensdag 20 juli Bernkastel - Senheim

Slecht geslapen door herrieschoppende steigers! Jacqueline stapt in de douche, ik daarna! Om 7.45uur wordt de kar gestart de trossen gaan los en we varen naar Trabben-Traubach. De eerste sluis schutten we helemaal alleen, wel zijn er twee man bezig in een roeivlet om delen van de sluiswanden te poetsen, de poetser verliest zijn borstel en ook bijna zijn evenwicht! Door de poetsers hoeven we niet voor het schutten te betalen? Oke het zal wel goed zijn dan!

Rondje MMR (48)

Om 10uur maken we vast aan een steigertje in Trabben-Traubach, we lopen door de plaats heen, we vinden het wel leuk maar blijven hier niet! Om 11.05uur varen we weer en hebben het plan om nog 2 sluizen verderop te gaan zodat het daarna niet zo ver meer is om naar Cochem te varen. Beide sluizen gaan vlot mede omdat we met een 80m schip de Theo Hendrik mee kunnen varen, ook daardoor weer gratis! Bij het plaatsje Senheim is een havenkommetje, daar gaan we in en maken vast aan de gastensteiger. Het blijkt een Hollandse camping te zijn de “Hollandischer Hof” een internationale ANWB camping met wel ****! Het ziet er allemaal goed en aantrekkelijk uit, je ligt er midden in een prachtig wijndal met rondom bergen. Het is inmiddels 15.00uur het regent af en toe, na de bui gaan we toch maar het dorpje verkennen, het is er erg stil en verlaten! Terug op de camping lopen we de kampwinkel in, daar worden voornamelijk Hollandse producten verkocht zoals, pindakaas, DE koffie, stroopwafels, ontbijtkoek en melk natuurlijk, mooi want dat was op! De kinderen vermaken zich prima met de plaatselijke (Hollandse) campingjeugd. Na het avondmaal lopen mijn vrouw en ik samen over de camping heen, en bedenken dat zo’n sleurhut op één plek voor een bepaalde tijd toch niets voor ons is! Weer aan boord genieten we onder het genot van een glas vakantiekoffie van dit prachtige Moezeldal. De kinderen zitten naar Lord of the Rings deel 2 te kijken, pappa en mamma kijken dus ook lekker mee!

Vandaag 64km gevaren 3 sluizen geschut € 1,00 fooi voor de sluiswachter waar we niet hoefde te betalen en € 15,40 liggeld.

Donderdag 21 juli Senheim - Cochem

Rond half 9 gaan de trossen los, op naar Cochem. We hebben weer eens mazzel want voor de sluis ligt een vrachtschip te wachten, half 10 schutten we al en precies 15 minuten later varen we alweer! We varen erg rustig anders lopen we het vrachtschip in, dat is niet de bedoeling want Cochem is niet zo ver meer. Om half 11 komen we aan in de haven van Cochem, de meeste schepen zijn al uitgevaren dus kunnen we een mooie plek uitzoeken. Nadat we de Vlet goed hebben vast gemaakt, want door de passerende schepen zuigt het hier namelijk behoorlijk, lopen we richting de Reichs-burcht. Het is wel een stevige wandeling maar wel de moeite waard! Wat een prachtige kamers, en wat een indrukwekkende plafonds, houtsnijwerk, meubels enz. we kijken onze ogen uit! Na de rondleiding weer naar beneden, door de winkelstraat heen, even bij een hamburgertentje wat lekkers naar binnen werken, en op naar het kruis boven op de top van de berg die we vanuit de boot goed kunnen zien! We (vooral ons kroost) hebben mazzel want je kunt met een stoeltjeslift omhoog!

Rondje MMR (51)Rondje MMR (50)

Jacqueline koopt kaartjes voor naar boven, de terugweg doen we met de beentjes! De man die de kaartjes verkoopt vindt dat vreemd omdat ik hem zojuist had gegrapt van “wij Hollanders hebben een sticker achter op de auto met NL weet je waar dat voor staat? “nicht laufen” hij ligt blauw van het lachen en zet zelfs de lift even stop om te vragen of we het wel zeker weten terug te gaan lopen! Eenmaal boven heb je een magistraal uitzicht over Cochem en de Moezel valleien, we lopen 2 paden een stuk op en af en gaan weer naar beneden, dat valt eigenlijk wel tegen, het is een smal pad en toch wel erg steil! Om 15.00uur zijn we weer aan boord. Ik haal de kuiptent er af en met zere voeten, vermoeide benen gaan we allemaal even relaxen! Het is een drukte van belang op de kade, heerlijk ik geniet er echt van. Om half 6 lopen we naar de overkant om in een restaurantje een snitzeltje te gaan eten. Die zitten er hier genoeg en voor weinig geld! Als de buikjes vol zijn gaan we weer terug naar de Vlet, daar uitbuiken onder het genot van vakantiekoffie!

Vandaag 17,1km gevaren 1 sluis geschut en € 12,76 liggeld betaalt.

Vrijdag 22 juli Cochem - Winningen

8uur op en om 8.45uur loop ik naar het centrum om daar in een boekwinkel de gisteren bestelde waterkaart/boeken van de schrijver Manfred Fenzl “Der Rhein” en het boek “Die Mosel” op te halen, deze zijn zeer aan te bevelen. Alles staat er heel gedetailleerd in, van havens, stroomloop, brughoogtes, aanlegplaatsen tot en met aanraders aan toe! Manfred Fenzl vaart een bijna identieke Vlet als wij en heeft alle beschreven wateren op/in de kaarten/boeken zelf op en af gevaren. Jacqueline schrijft ondertussen een briefje voor de Blue Fantasie die zal hier vanmiddag of morgen aankomen. Onze buren voor ons blijven hier nog een paar dagen ( als ik ooit nog eens “de tijd” heb doe ik het zelfde) dus we vragen of zij dit briefje willen overhandigen! Daarin staat in ieder geval dat we ze toch wel missen en ons telefoonnummer! Ik ben even over negenen terug aan boord, helemaal blij met de boeken en met een vers broodje! De Volvo wordt gestart, trossen los en weer verder stroomafwaarts. Rustig aan want we worden door een heel groot cruiseschip ingelopen, deze ligt even later bij de sluis te wachten! Shit dat duurt wel even, heb ik in gedachte, ik meld mij keurig via de marifoon en tot mijn grote verbazing mag ik met dit cruiseschip mee schutten! Ik had van diverse watersporters gehoord dat je niet met een dergelijk cruiseschip samen wordt geschut? De volgende sluis ligt 25km verder, dan zullen we hem wel kwijt zijn! Daar aangekomen ligt het cruiseschip nog te wachten met nog een groot vrachtschip, we melden ons weer netjes via de marifoon en wat denk je? Het vrachtschip moet een schutting wachten, het cruiseschip gaat voor en wij mogen weer mee! Ach maakt mij niets uit we zijn zo weer beneden! Om 13.30uur lopen we de haven van Winningen binnen, even melden, betalen en er wordt een mooie plek aangewezen! Steiger 2 box 10! We pakken het karretje en wandelen naar het dorpje, en prachtig plaatsje! Sprookjesachtig is het hier! Het blijft heel bijzonder met al die druivenstruiken boven je hoofd in de straten. We eten op een pleintje een broodje, lopen wat rond en kopen een paar flessen Moselwijn van een plaatselijke wijnboer. Terug aan boord doet Jacqueline een handwasje en hangt dit aan de reling op, het is van korte duur want het begint te regenen. De kinderen gaan uitgebreid douchen in het havengebouw, we spelen een potje joker en gaan op tijd de kooien in.

Vandaag 40,3km gevaren 2 sluizen geschut en € 15 liggeld af moeten rekenen!

Zaterdag 23 juli Winningen - Koblenz

Half 8 wakker, lekker douchen en rond half 9 vertrekken we, op naar Koblenz! Het is erg fris buiten maar het weer is een stuk beter dan gisteren. Om half 10 zijn we bij de laatste sluis op dit traject, Koblenz! We kunnen met nog 2 bootjes direct invaren, moeten wel € 4,50 betalen omdat er geen beroepsvaart is! Wij liggen in deze sluis toevallig aan een drijvende bolder, het blijkt de enige te zijn! Uit de sluis varend is het wel een imposant gezicht dat grote bolwerk aan de andere oever op de Rijn! We naderen de monding van de Moezel en willen de Rijn een stukje naar boven varen. Wat een schepen varen er op de Rijn zeg! Zo druk hebben we het in geen weken gezien. Mijn vader attendeerde ons er op om een kleine 2,5km naar boven te varen voor een mooie aanlegplek. Dus met 2400 toeren gaan we met 7,5 a 8km op de GPS de Rijn op naar boven, het is wel ploeteren en uitkijken geblazen maar pa heeft gelijk want een klein stukje hoger is een dode rivierarm waar een paar jachthavens liggen.

Rondje MMR (58)

Ook op aanraden van mijn vader varen we helemaal naar achteren naar de laatste jachthaven “Yachtclub Rheinlache” om half 11 liggen we vast. Een bordje zegt ons de havenmeester te bellen, we gaan vast ontbijten, na een paar tellen staat de havenmeester al op de steiger, we rekenen € 11 af krijgen een platte grond, de code van het hek, en heel veel informatie, zo blijkt later de supermarkt en andere winkels (de bakker) heel dichtbij te zijn! Inderdaad letterlijk aan de andere kant van de straat. Wat een gastvrijheid, zeg! Een echte aanrader om hier eens een bezoek te brengen! We verhuizen de Vlet naar de toegewezen box en gaan eerst maar eens boodschappen doen. De proviand is even later aan boord en we gaan de Burcht en de stad verkennen. We lopen over de brug naar de andere oever, via een tunneltje komen we aan de achterzijde van de berg bij een stoeltjeslift, daar kopen we voor € 17 een familiekaart voor de heen en terugrit, de toegang voor de burcht kost € 2,50. Bovenop dit kolossale bouwwerk heb je werkelijk een adembenemend magistraal uitzicht over de Rijn, monding Moezel en Koblenz. De burcht zelf is kolossaal maar stelt weinig voor, de plattegrond is erg onduidelijk, ook zien we niet echt waar we nu eigenlijk voor hebben betaald? Nadat we alle hoeken hebben gezien gaan we met de stoeltjeslift weer naar beneden. Met een pontje varen we voor € 1,20 p.p. naar de overkant. Hier ligt ook de “GOETHE” een prachtige z.g.”Raddampfer” de eerst volgende keer gaan we hiermee een dagje mee door de Loreley heen. We lopen via het standbeeld op de kop van de Moezel door het toch wel gezellige centrum van Koblenz, via heel veel straatjes komen we uitgeteld en toch wel met zere voeten weer in de jachthaven. We relaxen wat eten lekker de kinderen zijn aan het vissen en ik doe een uitgebreide inspectie onder de vloer van de stuurhut, zoals oliepeil, dieselfilters, V snaar spanning, accu’s vetpotten enz. alles is in orde! S’avonds veel aanspraak op de gezellige steiger van de jachtclub.

Vandaag 15km 1 sluis € 11 liggeld € 4,50 sluisgeld. De GPS geeft aan dat we 1048km hebben afgelegd.

Zondag 24 juli Koblenz – Keulen, en er gaat een lampje op het dashboard branden

Wakker, er uit, aankleden en om 8uur varen. Rond 8.05uur varen we de Rijn op bij km 590. Het gaat lekker rustig, achter ons wat oplopers voor ons passeren in groepen grote schepen, soms vaar je weer alleen, we lopen een 4 baks duwstel in en de snelheid op het normale toerental varieert hier tussen de 17 en de 19km. 11.00uur ik maak me zorgen want het lampje van de dynamo begint zo nu en dan op te flikkeren en de temperatuurmeter schommelt! Ik roep heel rustig Jacqueline er bij om te sturen zodat ik in de machinekamer een kijkje kan nemen, daar draait alles zoals het hoort en zie geen bijzonderheden, toch heb ik zo het vermoeden dat het aan de stekker van de kabelboom van het dashboard ligt. Jacqueline voelt zich niet prettig (ik ook niet hoor) en wil de dichtst bijzijnde haven in! Vlakbij (km 639) ligt de haven van Oberwinter, een schitterend aangelegde jachthaven, daar varen we dus in, eenmaal vast is het erg warm in de machinekamer, ik maak een drietal draadverbindingen opnieuw, start de motor en alles werkt normaal! Varen maar weer, echter na een kwartiertje brandt het dynamo lichtje weer flauw op, ik leg Jacqueline uit dat waarschijnlijk de dynamo het aan het begeven is en wil toch zien in Keulen te komen. De kinderen en mijn vrouw voelen zich nu niet echt prettig, toch weet ik hun te overtuigen dat de motor gewoon blijft draaien! Om 14.00uur draaien we de haven van Keulen in en leggen vast in boxnummer 95. We melden ons bij de havenmeester, betalen gelijk het havengeld en we kunnen in deze box blijven liggen. We leggen de walstroomkabel uit en doen de kap er weer op want het begint te regenen. Ik zit weer in de machinekamer en ben van alles aan het doormeten, sms naar mijn schoonouders, zij blijken met de boot in Almere te liggen, die hebben namelijk een sleutel van de bergkist op de thuishaven waar nog een “reserve” dynamo in ligt, mijn broer haalt vervolgens de sleutels op en zorgt dat de “reserve” dynamo bij vrienden van ons in Vinkeveen komt, want zij komen n.l.morgen met de auto naar ons toe.

Rondje MMR (62)

Ik doe de luiken weer dicht en we nemen een drankje, Jacqueline stelt de vraag, zo van, de dynamo is stuk de temperatuurmeter schommelt, geeft die ondanks alles wel aan als de motor te warm wordt. Ik loop naar het contact en zeg ja hoor dat doet ie altijd kijk maar! Echter als ik de contactsleutel omdraai gebeurt er helemaal niets meer! Ik zeg direct “mooi” en Jacqueline schiet licht in de stress en zegt nu kunnen we de motor niet eens meer starten! Ik zeg, ja dat klopt maar ik kan nu wel beter naar de oorzaak zoeken. Dus weer de luiken open, Jacqueline bij het contact, zij zet deze op mijn aangeven aan en uit, en ik op zoek. De storing is snel gevonden! Het blijkt in een soort zekeringblokje op de motor te zitten. Ik haal de stekkers uit het blokje en verbind de draden netjes door, alles werkt weer als vanouds! Ook na een uur en na drie uur s ávonds laat enz. Inmiddels regent het aardig door, toch gaan we gewapend met paraplus het centrum van Keulen bezoeken en natuurlijk de Dom bekijken. Om 16.45uur staan we op de kop van de haven en zien we de Blue Fantasie binnen lopen. Wij zwaaien en de kinderen gaan compleet uit hun dak zo van YES! Wij lopen een stukje langs de Rijn het centrum in. Via de Dom in een winkelstraat een hapje eten naar keuze van de kinderen! Bij de grote Bic M dus, niet mijn favoriet maar goed ik leg me maar bij deze keuze neer.

Als de buikjes zijn gevuld lopen we weer naar de haven en direct door naar de Blue Fantasie, we zitten weer gezellig te babbelen en te borrelen, de gezamenlijke kinderen hebben het weer reuze naar hun zin, blijkbaar hebben ze elkaar toch enorm gemist, de twee oudste jongens van de Blue Fantasie zijn zelfs in Trabben-Traubach twee jachthavens verderop gewandeld om te kijken of wij daar lagen!

Vandaag 101km gevaren € 17 liggeld € 30 borg betaald voor de sleutel van het hek.

Maandag 25 juli Keulen - Dusseldorf

Slecht geslapen, piepende steigers, warm en onrustig. Om 7.45uur ga ik maar eens kijken of er al brood is gebakken bij een bakker, terug in de haven lever ik alvast de sleutel in en krijg keurig de borg terug. Als ik weer aan boord ben heeft Jacqueline de afwas al gedaan, dus aardbeien ontkronen en een uitgebreid ontbijt. Om even over 9en gaan we weer op weg, de Blue Fantasie is iets eerder vertrokken en drijft al op de Rijn, door ons “stroom” akkefietje hebben we besloten de verdere Rijn gezamenlijk af te varen. De motor draait al even om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt. We hebben de kuiptent al weer opgerold op het dak liggen, maar voor hoelang? De Blue Fantasie is al snel in beeld, wij bij hem ook maar dan letterlijk, we worden namelijk gefilmd. Dit stuk Rijn is niet echt aantrekkelijk varen maar het schiet wel op. Om 12.15uur lopen we gezamenlijk ter hoogte van de zendmast de haven van Dusseldorf binnen, we meren af bij de Marina Dusseldorf. We melden ons in het havenkantoortje en we kunnen beiden in de boxen die we hadden ingenomen blijven liggen. Renzo heeft al contact met zijn vriend en natuurlijk zijn ouders, die zijn er al bijna! Wij gaan even gauw nog lunchen en dan komt ons bezoek al aangelopen op de steiger, met de reserve dynamo! We ruimen de boel op, sluiten af en wandelen naar het centrum, dat is toch nog 1,2km lopen maar wel de moeite waard.

Rondje MMR (65)

Door het centrum langs de boulevard naar die hoge toren bij de haven want dat uitzicht vanaf die mast willen we allemaal wel eens aanschouwen. 180m hoog! Uitstappen op 168m, het is werkelijk magistraal, jammer dat de bewolking een beetje de overhand begint te krijgen. Eenmaal terug aan boord eerst een groot glas bier voor de dorst, even later moet ik helaas de kuiptent er weer op doen want het begint nu echt te regenen. We hadden gepland te barbecuen, dat doen we dan ook maar! Echter wel op het gastroflame toestelletje in de salon. Wel een drukke bedoeling met 8 man maar met de kuiptent er op en de deuren open heb je in de Vlet een mooie grote oppervlakte! Na al dat lekkers gaan de kinderen met wat paraplus een ijsje kopen, wij (de heren) mogen de afwas doen! Daarna mag ik als beloning ook nog iedereen van vakantiekoffie voorzien. Dit is geen straf want de visite heeft er uit ons dorp overheerlijke veenertjes (een Vinkeveens koekje) bij. Rond 8.00uur gaat de heer van onze gasten weer huiswaarts, die moet zonodig een jachthaven runnen! De rest blijft aan boord voor een paar dagen!

Vandaag staat de GPS op 1206km, we hebben vandaag 57km gevaren en € 15,40 aan liggeld betaald.

Dinsdag 26 juli Dusseldorf - Wesel

7.15uur er uit, wassen scheren en een broodje kopen voor het hele spul! De rest van het hurkennest ontwaakt ook, tja met 7 man aan boord slapen gaat best maar is toch wel een volle boel! Er wordt omstebeurt gewassen en de bedden worden opgeruimd. 8.10uur eten we een broodje en om half 9 kunnen we vertrekken met als doel voor vandaag Wesel. We worden weer gevolgd door de Blue Fantasie die onderweg weer druk aan het filmen is! Op de Rijn is het vrachtverkeer goed te overzien, we worden door maar 2 oplopers ingehaald. Het weer begint fris vandaag maar het wordt steeds beter, toch is het niet echt zonnig. Om 13.00uur varen we de haven van Wesel binnen, samen met de Blue Fantasie meren we aan bij een kop/meld steiger. De beide schippers gaan richting havenkantoor echter daar is niemand. Dan eerst maar eens uitgebreid lunchen! De kinderen (inmiddels zijn het er 7) zijn druk aan het spelen/zwemmen enz. De dames gaan winkelen, ik ga de Vlet buitenom maar eens grondig schoonmaken. De donkerblauwe romp is behoorlijk vervuild en zit vol met kalk, hiervoor gebruik ik de goedkoopste “wc-eend” van de Aldi, dit werkt 10x beter dan welk (vaak duur) schoonmaak/poets middel dan ook. De buurman (John van de Blue Fantasie) kijkt zijn ogen uit hoe snel en gemakkelijk dit opknapt, het resultaat is werkelijk verblindend! De havenmeester is ook aangekomen en wijst ons een box, dus beide schepen gaan we verhalen. Na deze toch wel inspannende bezigheid ga ik maar weer eens gebruik maken van de douche in de Vlet. De dames zijn inmiddels ook weer aan boord en willen beide ook gebruik maken van de gelegenheid, de boel is toch al nat! De dames hebben ook de benodigde boodschappen meegenomen, er wordt een hele grote pan met heerlijke macaroni gemaakt. De kinderen zijn inmiddels terug uit het zwembad en vallen direct aan zo van “oh lekker” Na de afwas ga ik voor het hele spul weer die overheerlijke vakantiekoffie maken want morgen nemen we definitief afscheid van de Blue Fantasie, zij gaan richting Nijmegen en dan naar de Maas, wij gaan via Arnhem naar de Nederrijn en de lek. Met het hele spul bij ons aan boord is het weer echt gezellig, de buurman neemt zijn gemaakte film mee deze wordt dan ook uitgebreid bekeken even als de vele foto’s die wij van deze reis hebben genomen, er wordt dan ook maar gelijk een afspraak gemaakt dat wij de foto’s en zij de film gezamenlijk uitwisselen. Na het bakkie en wat biertjes met de gebruikelijke handel op tafel sluiten we de avond rond 23.30uur af.

Vandaag staat de GPS op 1282km, we hebben vandaag 76km gevaren en € 11 aan liggeld betaald.

Woensdag 27 juli Wesel - Arnhem

Een rommelige nacht, plassers, muggen, regen enz. om 8uur ga ik er uit voor het gebruikelijke ritueel. 8.45uur maak ik de lijnen los en voor de laatste keer verlaten we gezamenlijk de jachthaven, op naar Nederland! Op de Rijn is het goed druk, toch is dit stukje Rijn eigenlijk wel mooi, gisteren hebben we alleen maar industrie gezien. Het fraaie uitzicht wordt echter verstoord want het begint te regenen en goed ook! Dat belemmert het uitzicht, dus, houdt Jacqueline nauwlettend het oplopend scheepvaart verkeer in de gaten en ik let wel op wat er voor ons gebeurd. We halen 1 schip in en worden door 2 schepen opgelopen, en er komen er ons zat tegemoet.

Rondje MMR (67)

Net voorbij Kleve klaart het gelukkig op, en rond 12uur draaien wij het Pannerdens kanaal op, de Blue Fantasie zwaaien we uit zij buigen af naar Nijmegen. Het is hier wel ineens een heel stuk rustiger en we zien ook weer jachtjes varen. Rond 13.00uur varen we de haven van Arnhem binnen en krijgen van de havenmeester van R & ZV Jason een mooi plekje direct naast het clubgebouw toegewezen. Onze meevaarders SmSen naar het thuisfront om te melden waar we zijn want zij gaan vandaag weer van boord. Na de lunch en een opruimactie stappen we weer in de wandelschoenen om een bezoek te brengen aan het centrum van Arnhem. Dit blijkt achteraf nog een hele wandeling te zijn! Twee uurtjes later zijn we weer in de jachthaven, dus schoentjes uit een biertje er bij en een praatje maken met de buren in de box naast ons, deze kijkt nogal verbaasd van wat wij de afgelopen weken hebben afgelegd. Remco (de havenmeester uit Vinkeveen) is met de auto ook gearriveerd om het grootste deel van zijn gezin weer op te halen, na een drankje wordt er door hem (met de auto natuurlijk) en mijn vrouw eten gehaald, ze komen een half uur later terug met 4 pizza’s voor de kinderen en een Chinese rijsttafel voor de pappa’s en de mamma’s! Zoals gewoonlijk is dit weer veel te veel, maar wel lekker. Na de afwas mag ik weer voor de koffie zorgen, geen probleem ik zet de glazen klaar haal de fles uit de trap en vul 3 koffieglazen met een klein scheutje Triple sec een schepje bruine suiker, koffie er op, goed doorroeren, en natuurlijk de slagroom er op! Het is weer genieten geblazen! Later vertrekken onze vrienden weer naar Vinkeveen hun oudste zoon blijft aan boord tot we weer in Vinkeveen zijn.

Vandaag hebben we 65km gevaren en € 10,80 aan liggeld betaald.

Donderdag 28 juli Arnhem - ’t eiland van Maurik

Rond 8uur varen we weg bij het gastvrije R & ZV Jason we komen er zeker nog een keertje terug, de kinderen liggen nog lekker op één oor. De sluis van Driel doen Jacqueline en ik saampjes, geheel alleen schutten we 2,10m naar beneden. Vreemd want op 2 mei voeren we hier ook alleen in tegengestelde richting en toen voeren we door de stuw heen! Een kwartiertje later varen we weer uit, Jacqueline haalt de bedden afen poetst de boot aan de binnenkant zodat het geheel weer kuis is! Wij vinden dit gedeelte echt prachtig om te varen, we doen dit traject op en af, van en naar de IJssel dan ook geregeld! De sluis van Wijk bij Duurstede duurt even toch zijn we er rond half 1 door, we vervolgen onze weg naar het gat van Maurik, onze vaarvrienden uit Vinkeveen hebben vandaag vakantie en varen hier ook naar toe, we varen helemaal door naar achteren en maken vast op G12 in de jachthaven ’t eiland van Maurik. De temperatuur is behoorlijk opgelopen de thermometer geeft 31 graden aan. De kinderen gaan naar het zwemstrand en wij proberen de benauwde warmte rustig te overwinnen met af en toe een duik het water in. Om 16.45uur loopt de Night Hours binnen, we hebben al een box schuin tegenover ons geregeld want we wisten al dat ze er aan kwamen. Op het royale achterdek van de Night Hours kletsen we onder het genot van wat gerstenat lekker bij, de vakantiefoto’s worden alvast bekeken. Voor het diner hebben we nog een restje van “de chinees” van gisteren (als ik dat zo bekijk ook voor de rest van de week!) Na het toch wel erg lekkere diner de gebruikelijke afwas en dan mag ik me weer uitleven voor de vakantiekoffie! Tja, die valt ook bij onze vrienden in de smaak! Het onweert en er vallen pittige buien daarbij is het behoorlijk benauwd. Mijn dochter en de dochter van de schippers van de Night Hours hebben ook heel wat bij te praten en die zien we dan ook de gehele avond niet meer. Wij vermaken ons opperbest en gelukkig is het voor het slapen gaan wat afgekoeld.

Vandaag hebben we 55km gevaren € 11 aan liggeld betaald en 2 sluizen geschut.

Vrijdag 30 juli ’t eiland van Maurik - Vinkeveen

Tja, aan alles komt een eind zo ook aan deze prachtige reis! We staan bewust vroeg, om half 7 ben ik er uit en om 7.05uur worden we door de voltallige bemanning van de Night Hours uitgezwaaid, Johan helpt mij nog wel even om het anker op de kop via de steiger wat strakker te zetten zodat deze niet meer van die rare klappen maakt. Op naar Vinkeveen, eerst naar de Irene sluis daar zijn we vlot door dan moeten we een paar uurtjes afzien om via het Amsterdam Rijnkanaal weer op de Vinkeveense plas te komen! We zijn er inmiddels wel aan gewend geraakt maar het blijft een rot kanaal voor een plezierbootje! Om half 10 passeren we de splitsing naar de Beatrix sluizen bij Vreeswijk/Utrecht en om 11.10uur varen we onder de (nieuwe verhoogde) spoorbrug van Nieuwersluis door de Angstel op. We vinden dit toch wel het minste stuk van de hele reis. Ondanks de drukte op de Rijn was dat een hele belevenis daar heb je weinig last van de drukke scheepvaart en op de industrie na is het best een mooi stuk rivier.

Sluiswachter Sjaak ziet ons al aankomen en zijn sluis staat al voor ons open, even bijkletsen over hoe het is gegaan en wat een geweldige trip dit is geweest betalen we de verschuldigde € 3,50 zakken af in de sluis en varen even later weer op het meest heldere water dat er in mijn beleving te vinden is! We zijn weer thuis! Om 12.00uur zijn we weer terug op onze ligplaats, oma staat ons al op te wachten evenals de buurtjes! We zitten met een heel koor buiten onze belevenissen te vertellen. Later die middag moeten er nogal wat boodschappen worden ingeslagen want ik kan er niet omheen, morgen is mijn verjaardag en wordt ik 40 dat moet blijkbaar groots worden gevierd? Tja, wie kaatst kan de bal verwachten! Ik krijg een berichtje op mijn telefoon van mijn kameraad Remco (de havenmeester) “welkom bij de ouwe lullenclub, gr. De Secretaris” ik antwoord direct terug van “ik word wel voorzitter”

De GPS staat op 1447km en de urenteller op 2009,4. dus 54km vandaag afgelegd en 2 sluizen geschut.

We kunnen terug zien op een zeer mooie en geslaagde reis die zeer de moeite waard is, en die we zeker nog een keer gaan doen, al met al is het ons allemaal best mee gevallen, het is in 4 weken tijd goed te doen. Wel proberen we als er een volgende keer komt meer tijd te nemen voor de Moezel, we hebben beide het gevoel dit prachtige stuk te snel te hebben gevaren. Zo willen we Trier nog eens uitgebreid bezoeken en in Koblenz met de “GOETHE” een dagje mee door de Loreley heen. Onderweg op het eerste stuk Rijn heb ik zelfs in mijn hoofd gehaald om de Rijn een keer naar boven te varen, dit is voor ons geen optie, dat gaat veel te lang duren.

Om dit soort reizen met kinderen in deze leeftijdsgroep te ondernemen moet je ze ook iets kunnen bieden, de ervaring leert dat zij drukker zijn met elektronische spellen als met de omgeving, wij hebben daarom aan boord een kleine flatscreen tv en een autoradio met DVD speler, daarnaast hebben ze ook de z.g. playstation mee. In alle plaatsjes/steden gaan we zoveel mogelijk de bezienswaardigheden bekijken die er zijn en onderweg wijzen wij ze veelvuldig op bepaalde plekken, daarnaast vinden ze het hand en spanwerk in de vele (sommige handbediende) sluizen geweldig, zeker als er b.v. in/bij een kapotte sluis hulp nodig is voelen ze zich super belangrijk!

Feiten en cijfers;

We hebben deze reis in 29 dagen gemaakt en daarbij;

1447 kilometer gevaren

154,4 motor draaiuren gemaakt

127 sluizen geschut

± 590 - 600 liter diesel verbruikt, dat komt neer op een gemiddeld verbruik van 3,8 liter per uur

€ 52,85 kosten vaarvignet Frankrijk

€ 26,00 aan sluiskosten

€ 173,56 kosten aan haven/lig/overnachtinggeld, totaal 15 overnachtingen betaald de rest was vrij.

Voor deze reis hebben we van de volgende kaarten/boeken gebruik gemaakt;

In Nederlandse deel hebben we gebruik gemaakt van de ANWB waterkaarten.

Voor de Maas/Meuse – canal de LÉst in zowel België als Frankrijk is gebruikt uit de serie van Navicarte, nummer 9, La Meuse et le canal de Lést La Sambre Belge.

In het plaatsje Toul kochten we een heel bruikbaar boekwerk, Guides Chagnon nr.12 (Carto-guide Fluvial) genaamd Lorraine Alsace van de auteur Jean Morlot, hierin staan de vaarwegen heel gedetailleerd en aangevuld met foto’s in beschreven van dit gehele gebied inclusief het Franse deel van de Moezel. (is aan te bevelen!)

Voor de Moezel en voor de Rijn hebben we gebruik gemaakt van de boeken “Die Mosel” en “Der Rhein” van de Duitse schrijver Manfred Fenzl.

Deze zijn aanraders! Perfect uitgewerkt tot en met de ligplaatsen met voor -en nadelen aan toe, zelfs de stroomloop wordt heel goed aangegeven zodat je weet wanneer een schip van oever kan veranderen.

 Met de POSSESSION 3 een Gillissen “Dolman“ Vlet van ruim 11 meter, in 4 weken het rondje Maas – Moezel – Rijn van dag tot dag.

In de zomer van 2005 hebben wij, “het gezin Meijwaard” dan toch de stap genomen om het rondje Maas – Moezel – Rijn met de kinderen te varen.Geheel België en een groot deel van noord Frankrijk hebben we al eens gevaren, het rondje hebben we met onze ouders in de zomer van 1987 gevaren, maar ja nu nog eens een keer zelf doen! We hebben in heel goed overleg met de kinderen en ons zelf afgesproken het eerste deel van de reis een paar dagen door te varen om zo wat afstand te kunnen overbruggen!


Rondje MMR

Vrijdag 1 juli 2005 Vinkeveen – Kraaijenbergseplassen

De urenteller staat op 1855 precies

We moesten om half 9 in ziekenhuis Hilversum zijn voor een laatste controle na de operatie van mijn rechter arm, ik loop al bijna 8 jaar met een vorm van een tennisarm te tobben, ik mag het armpje weer gepast gebruiken maar nog niet zwaar belasten! Oh dat wordt nog leuk met alle sluizen die ons nog in het vooruitzicht zijn. Om 11.00uur gaan dan eindelijk de landvasten op onze plek aan de Vinkeveense plassen los voor vertrek, een kwartiertje later passeren we de zuwebrug weer een kwartiertje later liggen we in de Demmerikse sluis. Rond 12.00uur passeren we de spoorbrug (eindelijk, die hefbrug is gesloopt!) en draaien we het Amsterdam Rijnkanaal op, het gaat lekker, het is niet echt druk, en om 15.20uur hebben we heel vlot de Irenesluizen van Wijk bij Duurstede gepasseerd, we melden ons keurig met de marifoon voor de kruising en steken recht over richting Tiel. Ook de Bernardsluizen bij Tiel zijn we vlot door! Om 16.50uur varen we de Waal op en besluiten naar boven te varen naar Nijmegen, tegen de stroom in halen we op kruissnelheid op het voor ons normale toerental van 2200 toeren, op de GPS nog steeds 8,5km, das mooi!

Rondje MMR (1)

Om 20.05uur komen we aan in Nijmegen de sluis staat voor ons open en we besluiten het Maas Waalkanaal van ± 10/11km ook nog maar te varen. Om 21.35uur hebben we een fraaie ligplaats op de Kraaijenbergseplassen bij Cuijk gevonden. Onder het genot van een drankje genieten we vanuit de kuip nog lekker van de rust die hier heerst. Het weer viel erg mee vandaag, tijdens het varen was het droog met 23 graden prima dus! We hebben vandaag 102km met 10,8 motordraaiuren afgelegd en de kinderen (Renzo is 13 en Jolien is 15) vonden het geeneens erg!

Zaterdag 2 juli Kraaijenbergseplassen - Maastricht

6.15uur word ik wakker van een passerend vrachtschip dat waarschijnlijk zand komt halen! Tja dan er maar uit! Ik ga me wassen en scheren en laat iedereen lekker in zijn bed liggen, start de Volvo maak de lijnen los en vaar heel rustig richting de Maas. Om half 9 roep ik Jacqueline want sluis Sambeek staat open en via de marifoon hoor ik dat we met het vrachtschip mee mogen schutten! Om 9.00uur varen we weer op de Maas, rond 13.00uur passeren we sluis Belfeld en gaan door richting Roermond, we willen eigenlijk nog door tot Wessem, dus via het Lateraalkanaal Linne – Buggenum vervolgen we onze weg, sluis Heel staat (net als alle andere sluizen vandaag) voor ons open. Rond half 4 varen we de sluis uit, het begint zachtjes te regenen, tijd voor overleg! We kunnen stoppen in Wessem of nog ± 3,5uur door varen om in Maastricht aan te komen! Het wordt het laatste, 5 voor 4 zijn we bij de sluizen van Maasbracht, ook die staat voor ons open, het is ongelofelijk! Met 15 minuten zijn we boven en kunnen door varen naar de sluis Born. Tja, het kan niet altijd mee zitten, ik zie in de verte de sluisdeuren sluiten, na een aantal verwoede oproep pogingen krijg ik uiteindelijk contact met de sluiswachter, deze vraagt mij op te varen en prompt gaan de deuren weer open. Puff wat een geluk zeg! Rond half 6 zijn we Born geschut en liggen er nog 25km voor de boeg. Om half acht zijn we aangekomen in Maastricht en wat denk je? Er is zowaar nog een plek aan de strekdam voor de St. Servaasbrug!

Rondje MMR (3)

In het basin liggen kennissen van ons waar we s’avonds nog een drankje halen,

we wilden eigenlijk hier ook liggen echter waren we te laat om het sluisje door te kunnen,

nu kunnen we morgen wel op tijd weg voor een bezoekje Luikse markt!

Vandaag een hele ruk gemaakt 129,7km afgelegd en 5 sluizen geschut.

Zondag 3 juli, België in. Maastricht - Huy

De kennissen waar we gisterenavond hebben zitten borrelen verklaarden ons voor gek dat we in 2 dagen van Vinkeveen naar Maastricht zijn gevaren, zij zelf gingen in het verleden met de auto inclusief sleurhut en kinderen in één stuk door naar Spanje? Tja wat of wie is er nou gek!

Om half 8 ben ik samen met Jacqueline klaar wakker, het zal de harde muziek aan de overkant wel zijn geweest. Na de was en scheerbeurt vertrekken we richting Lanaye, komen daar om 9.00uur aan. Na het schutten en inklaren voor het wereldse bedrag van wel € 1,05 varen we pas om 10.30uur uit richting Luik. Om 12.30uur liggen we vast in de jachthaven van Luik en lopen naar de markt, wat een volk loopt hier zeg! We hebben brood gekocht voor morgenochtend, eten een “Belgies” frietje en wandelen weer terug naar de haven. Even over tweeën varen we weer op de Maas, ik heb wat met de sluis Ivoz-Ramet, we hebben hier nog nooit vlot doorheen geschut! Ook dit keer gaan de deuren precies voor onze neus dicht, Jacqueline zegt direct oh dat gaat minstens een uur duren! Ze heeft weer eens gelijk, om 16.05uur varen we samen met een Hollands vrachtscheepje uit naar de volgende sluis. Sluis Huy staat voor ons open, dit hebben we te danken aan die aardige vrachtschipper, hij heeft de sluis weten open te houden want had toch geen haast en wist dat we er aan kwamen.

Rond 18.00uur maken we de lijnen vast aan een vrij hoge muur in de schaduw van de jachthaven net door Huy heen, gelukkig die schaduw want het is bloedheet, 28 graden! Dus maken we met zijn allen dankbaar gebruik van de douche gelegenheid in het havenkantoor. S’avonds wordt er door de kinderen naar een filmpje gekeken, papa en mama kijken ook lekker mee.

Vandaag hebben we 64km afgelegd 3 sluizen geschut en voor het eerst € 11,-- havengeld betaalt.

Maandag 4 juli de ontmoeting met opa en oma. Huy - Anhee

Ik zit waarschijnlijk nog in het “werk” ritme want om 7.00uur ben ik al weer uit de kooi, dus wordt de Volvo weer gestart en ga ik maar vast weer wat kilometertjes varen. Om 8.15uur heb ik weer de sluishulptroepen nodig want de sluis van Andenne doemt op, opa belt op met de vraag waar we zijn, hij ligt in de jachthaven van Namen, dus als hij zijn verrekijker pakt kan hij ons bijna zien, stomverbaasd klinkt door de telefoon “daar al”. Het schutten in Andenne duurt een uur, op naar de sluis voor Namen. Net voor de sluis begint het behoorlijk te regenen, tuurlijk in de sluis tijdens schutten regent het letterlijk stront van de dijk!

Rondje MMR (5)

Mijn dochter is ondanks een regenpak doorweekt. Om 10.55 uur varen we uit de sluis en varen naar de jachthaven van Namen, opa staat ons in de stromende regen al op te wachten en pakken ons in de box naast hun aan.

Eerst maar eens even bij kletsen met opa en oma, de kinderen vinden het geweldig want opa en oma zijn al een paar weken onderweg. Er wordt een voettocht ondernomen richting Aldi want de Triple sec is op! En dat is nodig voor de vakantiekoffie! Heel belangrijk dus. Na de boodschapstop in Namen varen we om 14.00uur gezamenlijk met de twee Gillissen Vletten nog een stukje verder naar het zuiden. 4 sluizen verder bij het plaatsje Anhee (km paal 24) vinden we om even over half 6 aan een stuk kade een mooie rustige plek! Dacht ik! Ik was alleen vergeten dat hier over de brug net achter ons heel lawaaiige treinen rijden! Ach, wat deert het we hebben inmiddels weer vakantiekoffie en genieten van een magistraal uitzicht.

Rondje MMR (6)

De GPS verteld mij dat we inmiddels al 345,4km hebben afgelegd, vandaag dus 49,4km en 6 sluizen opgeschoten.

Dinsdag 5 juli Anhee - Heer-Agimont

Geen oog dicht gedaan, slecht geslapen! Die rot treinen ook! Hier gaan we in het vervolg dus niet meer liggen, zeker niet meer overnachten. Tegen 8.00uur gaan we maar weer varen, gezamenlijk varen we naar Dinant, daar liggen we om 9.15 vast aan een nieuwe steiger deze ligt voor ons aan stuurboord. Moeder, dochter en kleindochter gaan wat boodschappen doen en geld pinnen, opa en ik genieten vanuit de kuip van het uitzicht en de koffie natuurlijk.

Rondje MMR (8)

Als iedereen weer aan boord is varen we verder naar de Franse grens. Om half 2 komen we aan in Heer-Agimont, hier blijven we vandaag maar liggen! Er worden door ons beide gasflessen, water en diesel in geslagen, ik laat 359 liter rood spul in de brandstoftank lopen, deze zit tot aan de tankdop toe vol! Opa neemt een bijna lege gasfles van ons aan boord zodat wij met 2 volle verder kunnen. We schuiven de beide Vletjes zover mogelijk naar voren zodat er niemand voor een bunkeractie in de weg ligt.

Er ligt inmiddels ook een luxe motor achter ons, de Wisa uit Deventer, ik zit daar lekker te kletsen en de tijd vliegt om, opa wil trakteren op chinees eten! Jammer maar dat kennen ze hier dus niet.

Rondje MMR (9)

We vinden wel een pizza restaurant! Een aanrader! Lekker gegeten, en dus terug naar de boot voor de vakantiekoffie. Later op de avond zitten de kinders en moeders bij opa en oma, ik zit tot laat in de avond met een biertje gezellig te ouwehoeren bij Willem op de Wisa!

Vandaag 25km gevaren 5 sluizen geschut. Oh ja die vakantiekoffie is als volgt; een klein scheutje Triple sec een schepje bruine suiker, koffie er op, goed doorroeren, en natuurlijk de slagroom er op!

Woensdag 6 juli Frankrijk in en afscheid van opa en oma. Heer-Agimont - Revin

We staan weer eens vroeg op! Eigenlijk was dat helemaal niet nodig want we kunnen pas om 9.00uur door de sluis Frankrijk in.

We nemen uitgebreid afscheid van opa en oma, die varen weer terug naar Holland, wij gaan dit keer echt door! Opa en oma staan op de sluis, wij kopen het benodigde vignet en klaren in, dit verloopt vlot want onze gegevens stonden blijkbaar nog in de computer!

Om half 10 worden we uitgezwaaid en varen weer verder, we willen naar een heel fraai plekje ….Revin! We passeren Givet, Vieux -Wallerand, het gaat lekker, de automatische sluizen werken perfect tot dat we bij Fepin zijn, die gaat spontaan in staking! Ik spreek nagenoeg geen woord Frans en mijn vrouw al evenmin! Dus ons zoon maar op de kant afgezet, hij drukt op een knoppenkast en roept op zijn beste school Frans “ecluse 54 Fepin casee” nou, dat werkt dus want na 5 minuten is er al hulp! Ik ben er ook achter dat trekken aan de lijnen tijdens schutten in deze contreien niet bevorderlijk is voor mijn net geopereerde rechter arm, niet meer doen vindt mijn vrouw!

Rondje MMR (10)

Even later varen we weer rustig verder en tjoekelen langs Fumay naar Revin toe, om half 4, 9 sluizen en twee tunnels verder komen we aan de steiger midden in Revin, we hebben er weer een schitterende plek betalen er € 4,20 havengeld voor (je moet dit wel weten te vinden!) Jacqueline en de kinderen gaan winkelen, ik ga de boot maar eens grondig wassen en de motor zoals oliepeil schroefasvet e.d. controleren. S’avonds genieten we weer van het prachtige uitzicht en de vakantiekoffie! De kinderen kijken weer naar een filmpje.

Vandaag 41,4km opgeschoten 9 sluizen en 2 tunneltjes gepasseerd. Oh ja in de tunnels doet de GPS het niet! Dus de afgelegde afstand kan een paar honderd meter afwijken.

Donderdag 7 juli Revin - Charleville Mézieres

Eindelijk! Heerlijk geslapen, de kooi uit en een stokbroodje kopen! Lekker ontbijten en weer verder varen! Het begint te regenen en flink ook, de ruitenwissers draaien overuren! Op de derde sluis heeft mijn dochter blijkbaar sjans, hij is niet weg te krijgen en fietst zelfs naar de volgende sluis toe! Op de daarop volgende sluis staat een zeer behulpzame jongen van de VNF, we geven hem een biertje voor later op de dag. Om 12.00uur varen we door het mooie Monthermé heen, dit keer varen we door! Je moet hier wel kunnen improviseren voor een ligplaats maar waar een wil is……. Bij een soort trapje (daar zijn er een paar van) kun je hier redelijk goed afmeren, een uitgebreide wandeling is hier echt meer dan de moeite waard, het plaatsje zelf is ook een bezoekje waard!

De volgende sluis staat open met een boot er in en de lichten op dubbel rood? Een stukje opschuiven en we kunnen mee, het probleem is snel verholpen, het blijken Engelsen te zijn met een Linssen ducth sturdy. We besluiten nog 2 sluizen door te varen naar Charleville Mézieres! Samen met de Marianna vervolgen we de vaart in een statige regenbui. De laatste sluis van vandaag schutten we geheel droog, de zon komt er zelfs door. We vinden nog net een plekje aan het einde van de steiger bij de camping, de Engelsman gaat door naar de “nieuwe” haven, maar komt even later terug, hij kan niet onder de brug door! De steiger is vol dus bieden wij hem aan om maar langszij af te meren. Ik blijf lekker aan boord en de rest gaat weer eens winkelen. Een prachtige avond volgt het weer wordt steeds mooier, we spelen met de kinderen een potje klaverjassen en ik onderneem een tweede poging om het havengeld te voldoen, echter dit keer was het kantoor gesloten, op een bordje maak ik op dat het kantoortje morgen om 10.00uur weer open is. Tja, dan zijn wij waarschijnlijk al weer vertrokken! Bij de eerste poging was er geen kas om geld te wisselen!

Vandaag 42,1km en 7 sluizen verder.

Vrijdag 8 juli Charleville Mézieres - Mouzon

Weer goed geslapen! Voor mijn doen zelfs uitgeslapen, 8.00uur! Dus wassen scheren en een stokje kopen. De Engelsen zijn ook wakker en we babbelen over de reis en over bootjes natuurlijk! Hij vindt zijn eigen schip eigenlijk te groot en valt voor de prachtige lijnen van Th. Gillissen! Jammer hij is niet te koop, we zijn er zelf veel te trots op! Om 8.45uur gaan de trossen weer los, op naar Sedan. We worden gevolgd door een boot die zich schijnbaar inhoudt? Hij wil niet voorin de sluis schutten! Nou dat maakt ons dus niets uit, er hangen genoeg fenders om de Vlet en anders zit er altijd nog een stevig stukje touw om heen! Het schutten verloopt wonderlijk goed, de kinderen zijn er behoorlijk druk mee! Ik mag namelijk sinds afgelopen woensdag van de mede bemanning niet meer bij het stuur vandaan! Om 12.15 zijn we boven in de sluis van Sedan, een kwartiertje later liggen we vast in de haven bij een camping, dus wandelschoentjes aan en op pad! Door het centrum en winkelstraat lopen we naar de grootste burcht van Europa. Entreekaartjes kopen en kijken maar! We krijgen een soort cassette praatpaal mee die de rondleiding in het Hollands verteld! Handig! Via de groene pijlen worden we door de burcht geleid heel indrukwekkend. Om 14.15uur zijn we weer buiten, op aandringen van de kinderen kopen we bij een hele grote M een hamburger! Ik vind het meer op een soort zeem lijken maar ach het smaakt best! We slaan nog wat proviand in en lopen weer terug naar de Vlet. We vinden de ligplaats niet echt super en besluiten 16km en 2 sluizen verder te gaan naar Mouzon, dus 15.45uur draait de Volvo weer en gaan de lijnen weer los. Net voor de sluis van Mouzon dreigt het te gaan regenen, en in Mouzon ligt de passantenhaven al vol! De eerste spetters komen, en vragen maar heel brutaal aan de schipper van de “Kijk uit” of we langszij mogen, hij knikt ja en direct begint het te storten van de regen. Het is inmiddels 2 uur verder 17.45uur, we liggen weer! Eerst maar eens een happie eten, en na de afwas aan de wandel.

Rondje MMR (12)

Mouzon is een heel mooi plaatsje,alles ziet er heel fraai en verzorgt uit.Terug aan boord is het weer tijd voor vakantiekoffie, we kijken maar weer eens naar een filmpje “help de dokter verzuipt” neutje er bij, prachtig! We hebben er na een week precies 500km opzitten, vandaag 45,4km afgelegd 8 sluizen geschut en €7,20 liggeld betaalt.

Zaterdag 9 juli de ontmoeting met de Blue Fantasie. Mouzon - Dun sur Meuse

Het is weekend dus uitslapen! 8.15uur een record! Tja, dat uitslapen is blijkbaar aan mij niet besteed, dan maar wassen scheren die oude Volvo starten en varen maar, wat een leven! Heerlijk! Ik geniet er met volle teugen van evenals de medebemanning. Echter wordt de vroege ochtend door onze jeugd meestal horizontaal vanuit de AK beleeft.

9.00uur de eerste sluis vandaag, we hebben net als gisteren weer een meeschutter de Edna, we varen 3 sluizen mee en haken in Stenay af! 11.45uur gaan we met de wandelschoentjes aan Stenay in, hier is niet echt wat te beleven en het is inmiddels al aardig opgewarmd ± 25 graden! 12.20uur zijn we al weer aan boord en gaan weer varen, 4 sluizen verderop bij Dun sur Meuse is een mooie aanleg plaats, de Edna ligt er ook, de schipper maakte een mooie opmerking tegen Jacqueline, zo van “uw man heeft echt vakantie hè”we hebben hem maar uitgelegd wat er met mijn arm aan de hand is! Tja, ik mag immers niet meer bij het stuurwiel vandaan. Even later meert de Blue Fantasie uit Rotterdam ook aan de steiger af, die zijn we vorig jaar ook al eens tegen gekomen! Al gauw staan ze bij ons naast de boot en we praten wat, vervolgens vraag ik hun aan boord, dat praat makkelijker dus, biertje, wijntje, chipje, nootje en het is super gezellig! Zij hebben drie zonen van ongeveer dezelfde leeftijd als onze kinderen, dat klikt meteen, ze hebben de grootse lol met zijn vijven! De papa’s en mama’s trouwens ook!

Rondje MMR (14)

Het weer is aardig opgeklaard we genieten in de kuip van 5 kinders die aan het zwemmen zijn in de Meuse. Even na het eten en de afwas vraagt Fini van de Blue Fantasie ons op de koffie, mooi heeft u ook vakantiekoffie? Vakantiekoffie wat is dat? Dus de bruine suiker, Triple sec en de slagroom mee naar het grote achterdek van de Vripack kotter, nou dat valt in de smaak bij de buren! We babbelen en borrelen tot in de late uurtjes met elkaar, de gezamenlijke kinderen hebben het nu met vriendjes reuze naar hun zin!

Vandaag 38,1km verder gekomen, 6 sluizen geschut en € 6,00 havengeld betaalt.

Zondag 10 juli Dun sur Meuse - Verdun

Lekker vroeg wakker! Ik had gisterenavond de watertank gevuld zodat we uitgebreid kunnen douchen, heerlijk is dat zeg! Ik ga de Vlet steeds meer waarderen! Om half 8 liggen er al 2 boten voor de sluis te draaien? Het is zondag dus voor 9.00uur gaat dat apparaat echt niet open! Even later gaan ze maar weer aan de kant. 10 voor 9 liggen we achter de Edna uit IJsselmonde voor de sluis en schutten als eerste, de Blue Fantasie volgt daarna. Hierna zijn de sluizen handbediend die nemen dus wat meer tijd in beslag, maar dat heeft ook weer zijn charme. Het kanaal is hier ook een stuk smaller, de gemiddelde snelheid is nog maar 8,5 – 9km p/u. De omgeving is fabelachtig, prachtige vergezichten en de Maas kronkelt verderop in het dal. Bij de laatste sluis voor Verdun staan een groot aantal witte kruisen die herinneren aan de slachting die hier in de eerste wereldoorlog heeft plaats gevonden, ik vind dit erg indrukwekkend! De Fransen hebben in die tijd hier stand weten te houden, maar tegen welke prijs? 700.000 doden! Waanzin als je er over nadenkt.

Op dit smalle stuk passeren we een spits, het gaat allemaal maar net, en het gaat goed! Als we in Verdun aankomen, komt de plek en de herinnering weer boven van 1987, brand aan boord van de Aquanaut die mijn schoonouders toen hadden, dit kwam door een lekke koelwaterslang die op de dynamo lekte waardoor een fikse kortsluiting ontstond met brand als gevolg. We hebben destijds twee dagen daar gelegen, een autobedrijf heeft toen de dynamo gerepareerd, ik zelf kon met wat stukken draad een knip en striptang en wat kabelschoentjes de zaak weer redelijk herstellen. Er moet daar nog ergens een anker op de bodem liggen die we in lichte paniek hadden uitgeworpen, maar vergeten op een bolder vast te zetten.

Rondje MMR (16)Rondje MMR (17)

Even verder zien we de steigers van Verdun, hartstikke druk de schepen liggen aan beide kanten 3 dik! Naast de Zefyr uit Wolphaartsedijk mogen we liggen! Hartelijk bedankt hoor we hebben weer plek, het aanleggen blijkt hier gratis te zijn, vandaar dat de grijze golf hier in grote getale vertoefd. Het is inmiddels 15.45uur en een kortstondige plensbui zorgt voor veel hemel H2O. Na de bui gaan we Verdun in en eten in een soort cafetaria een broodje hamburger met friet, die is zo groot dat het voer niet weg te trimmen is! Later op de avond zijn de kinderen van ons en van de Blue Fantasie gezamenlijk de stad aan het verkennen.

Vandaag 41,9km gevaren en 9 sluizen gepasseerd.

Maandag 11 juli Verdun - St. Mihiel

Nu moet ik vroeg op want de buren willen/gaan om 7.45uur al varen? Dus de Vlet los gemaakt kruiser van de wal en wij aan de kant want we willen hier nog een aantal dingen bezichtigen! Eerst maar weer naar een boulangerie voor zo’n overheerlijke backet. Na het ontbijt de wandelschoentjes aan truitje mee en op naar de Citadelle souterraine. Erg interessant allemaal, je wordt hier met een soort treintje doorheen gevoerd, wel koud, 7 graden dus dat truitje komt goed van pas. Om 10.15uur zijn we weer aan boord en start ik voor de tweedekeer vandaag de Volvo want we willen naar St. Mihiel, dit gaat heel vlot, één sluis schutten we zelfs in slechts 3 minuten. Moeders legt een kaartje met de kinderen, dat zijn ze op een gegeven moment zat (kunnen niet winnen denk ik) dus worden de kaarten gewisseld voor de playstation! Om 15.35uur komen we aan en er is nog plek, de Blue Fantasie ligt er al die was een kwartiertje eerder hier aangekomen. Jacqueline pakt het karretje en gaat inkopen doen, mijn dochter Jolien zit op de steiger te vissen en ziet een ringslang zwemmen en vangt zelf een kreeft. Ik maak nasi als diner en vang een Doggerbank de Tisum uit Breukelen op langszij want het gaatje voor ons is te klein! We krijgen van deze mensen hele waardevolle adviezen en ideeën die we graag aannemen en aantekenen. De kinderen zijn weer druk aan het zwemmen, na deze zwempartij douche ik ze allemaal af met een geïmproviseerd slangetje met douchekop uit de patrijspoort aangesloten op de wastafelkraan.

Na de afwas en het rustuurtje gaan we weer aan de vakantiekoffie! Bij de buren van de Blue Fantasie op het comfortabele achterdek vieren ook een beetje Fini haar verjaardag. Een prachtige avond om niet snel meer te vergeten.

10 sluizen en 37,2km verder gekomen vandaag

Dinsdag 12 juli St. Mihiel - Pogny sur Meuse

Vroeg wakker door de buren want die gingen wel erg vroeg varen, de moeder van de schipper blijkt slecht te liggen vandaar dat zij hele dagen aan het varen zijn om zo spoedig mogelijk weer thuis te zijn, en dat is vanaf hier nog een hele toer!

Om half 9 ga ik een lekker Frans broodje kopen en neem ook een Hollands krantje mee. Een kwartiertje later drijven we weer en kunnen de sluis in varen. Vandaag schutten we de laatste 10 sluizen omhoog. De 2e sluis gaat in staking, het is er trouwens erg smerig en het stinkt, er staat een soort kalkfabriek naast deze sluis! De doormelder/intercom doet het ook niet, dus rent Renzo onze zoon naar de volgende sluis en probeert daar hulp te krijgen. En ja hoor hij heeft het voor elkaar en komt terug met hulp!

Rondje MMR (21)

Een kwartiertje later kunnen we weer verder. 14.05 uur we varen uit de laatste sluis die ons op dit traject omhoog heeft geschut en zijn we dus op het hoogste punt!

Bij al dat sluis schutten gebruiken wij al een groot aantal jaren een heel handig zelf gemaakt RvS haakje dat we aan/door de lus van ons landvast rijgen, dit werkt perfect bij b.v. de trap in de sluis. Nu zijn de Franse sluizen op dit traject de laatste jaren behoorlijk opgeknapt, maar ik weet nog heel goed dat we ooit diverse sluizen invoeren waar je met een plezierbootje echt niet kon vast maken, daaruit is deze haak ontstaan. In de Hollandse sluizen maken wij er ook vaak handig gebruik van.

Bij Pogny sur Meuse is een leuke aanlegplaats, deze ligt echter al vol met boten en iedereen kijk de andere kant op als we aankomen varen, helaas we komen ook nergens langszij! Dan maar doorvaren! Het is 14.45uur en eigenlijk zijn we het wel zat voor vandaag! Een klein stukje verder net voorbij een fabriek bij grote stenen tanks is een stukje kademuur met 2 flinke ringen, dus motor in z’n achteruit en vastmaken! Niet de rustigste plek maar we kunnen weer eens genieten van de omgeving, en een biertje natuurlijk want het is 27 graden. De Blue Fantasie vaart door! De kids zijn al aan het vissen en vangen kleine meervallen, heel bijzonder! Later wordt er nog gezwommen maar dat wordt wreed verstoord doordat er een geladen spits voorbij komt die vervolgens de hele boel omwoelt.

Na het eten ruimen de kinderen de “vis” zooi op en gaan we een dvdtje kijken, en maar eens op tijd naar bed.

10 sluizen en 38,7km in totaal hebben we nu 655,2km gevaren.

Woensdag 13 juli Pogny sur Meuse - Toul

Vroeg wakker want de fabriek waarbij we liggen heeft de werkzaamheden al heel vroeg gestart! Uit de veren voor het dagelijkse was en scheer ritueel en kijken of we in Toul kunnen komen! Om 7.45uur gaan de trossen los richting de tunnel, net voor de tunnel varen we door gigantische waterplantvelden heen, de hele Vlet begint te schudden, schroef vol gedraaid! Een paar keer voor en achteruit en we kunnen weer. De 250m lange tunnel is vrij breed en verlicht, tja die verlichting in de Franse tunnels kennen we inmiddels wel van de 200 lampen branden er misschien nog 20. Het zoeklicht bewijst wederom een grote dienst.

Rondje MMR (24)Rondje MMR (25)

8.20uur zijn we uit de tunnel bij de eerste (dubbele) sluis die ons nu weer naar beneden schut, deze wordt bediend en hier moeten we het zendertje weer inleveren! De sluiswachter zet ook de volgende automatische sluizen voor ons in werking. Nou daar gaan we dan in een behoorlijk rap tempo de sluizentrap af, 1 maal hebben we tegenliggers. Ja hoor de Stefanie R komt ons tegemoet! Die kom je ook overal tegen tot en met de Vinkeveense plas aan toe! Dus uitgebreid zwaaien en weer door wij naar beneden zij naar boven. Wel krijgen we te horen dat je i.v.m.de feestdag niet in Toul kunt liggen! We zien wel en varen door. Even later komt iemand van de VNF ook melden dat we niet in Toul mogen liggen. Net voor de laatste sluis (nr. 25) kunnen we op de pennen aan de kant, daar ligt al een Hollandse kruiser, eigenlijk liggen we hier perfect niet alleen en kunnen zo naar het centrum wandelen. Het is half 11 dus ruim de tijd om eens lekker uitgebreid Toul te verkennen. Toul is en blijft een heel indrukwekkende stad met een mega grote kathedraal, ik koop in de boekwinkel nog een maritiem boek/kaart waar o.a. het Franse deel van Moezel op staat. Jacqueline zoekt een wasserette op, en na een fikse wandeling terug aan boord worden direct de bedden afgehaald alle wasgoed bij elkaar gezocht, vouwfietsjes onder de kuipvloer vandaan en naar de wasserette! Voor € 15,- is de gehele was schoon, droog en opgevouwen. En ik kan u meedelen dat het een behoorlijke berg was is!

We lopen een tweetal routes door Toul en bezoeken de kathedraal Sint Steven. Even na vijven kan Jacqueline de was weer ophalen, als ze met een grote tas en vuilniszak op het vouwfietsje weer terug is begint ze alles opnieuw op haar manier weer op te vouwen?! De bedden worden weer opgemaakt enz. ik zit al die tijd lekker te relaxen genietend van een koud biertje en de kinderen zijn aan het zwemmen. In de salon op ons gastroflame een soort gastoestelletje lekker zitten barbecuen c.q grillen want het is veel te warm om buiten te zitten. Als we nog lekker zitten te genieten van de vakantiekoffie wordt het tegen tienen erg druk met mensen? We lopen ook naar de havenkom, waar iets later een gigantisch vuurwerk wordt afgestoken, ik heb nog nooit van mijn leven zo een groots vuurwerk gezien! Nu snap ik ook waarom we niet in de havenkom konden liggen!

Vandaag wel 11km gevaren! 12 sluizen en 31,15m naar beneden geschut.

Donderdag 14 juli de Moezel op en het is de Franse nationale feestdag. Toul - Liverdun

We kunnen vandaag dus lekker uitslapen want het is een nationale feestdag! Ja dat uitslapen is aan mij echt niet besteed want ook vandaag weer om half 7, om half 8, en door een boegschroef om half 10 weer wakker. He, onze buren varen de sluis in? We kunnen vandaag dus toch varen! Gauw brood gehaald en om half 11 zijn we aan het schutten. Het gaat goed maar even verderop stuurt een onder Engelse vlag varende luxe motor het gehele automatische bruggen en sluizen systeem op tilt! Dit duurt wel even, toch zijn we al om 11.45uur de laatste sluis uit! Het lijkt ineens wel een heel andere wereld,

eerst een stukje kanaal dan breed vaarwater en …… ruimte, we zijn op de Moezel.

Rondje MMR (26)

We varen twee sluizen verder, bij Liverdun varen we een soort kom in, het is erg heet en aan de steigertjes liggen geen boten, plek zat dus en hoge bomen! We liggen in een soort park, we zetten stoeltjes in de schaduw op de kant, de kinderen zijn aan het vissen en voornamelijk aan het zwemmen. Intussen is er aan de steiger een tjalk met Engelsen, en een mooie rondspant kotter bijgekomen. Om half 6 verzamelt Jacqueline alle moed om voor het eten te zorgen, dit doen we aan een picknick tafel die in dit park staan. Hierna zijn we zo moe van het niks doen dat we in de stoeltjes beide in slaap vallen. Om 20.10uur lopen we met zijn vieren door een prachtig maar erg steil Liverdun. Terug aan boord is het uiteraard weer tijd voor vakantiekoffie, de Vlet ligt nu geheel in de schaduw en kan dus lekker afkoelen, we kijken een lollig dvdtje en even over 11uur gaan we horizontaal!

Vandaag 17,5km en 6 sluizen. De GPS geeft aan dat we nu vanaf de thuishaven in Vinkeveen 683,7km hebben afgelegd.

Vrijdag 15 juli Liverdun - Metz

Ondanks de warmte hebben we lekker geslapen, 10 over 7 ben ik er zoals gewoonlijk weer uit. Om 7.45 ben ik al weer aan het varen, we willen naar Pont a Mousson. Jacqueline heeft een aanval van werklust en is de gehele boot van binnen aan het poetsen, de vloeren worden geveegd en gedweild, de betimmering gesopt, de ramen gezeemd enz. tja dat is zo nu en dan toch nodig!

De drie te schutten sluizen gaan vlot ze staan al open of komen onze kant op als we aan komen varen. Iets voor 11uur komen we aan in Pont a Mousson, er is een steiger onder de brug zonder voorzieningen en het ziet er allemaal niet echt fris uit! Ook de directe omgeving spreekt niet aan, we besluiten hier een uurtje rond te lopen en daarna naar Metz door te varen, we weten dat daar een mooie haven is en de stad ons aanspreekt. Alles bekeken wat boodschappen gedaan en met een ijsje in de hand stappen we weer aan boord. Om 12.15uur varen we weer verder, ter hoogte van de keersluis/barriage halen we op de normale kruissnelheid op de GPS 14,7km we hebben dus merkbaar stroom mee! Metz is ongeveer 30km en 2 sluizen verderop. We kunnen met een vrachtschip mee schutten en om precies 16.00uur zijn we vast gemeerd in de jachthaven van Metz waar ook de Blue Fantasie ligt, Tim staat al te zwaaien op de steiger, we babbelen bij ons in de kuip onder het genot van een frisje en gerstenat lekker bij over de afgelopen dagen. De kids hebben elkaar weer gevonden en ook gemist en zijn heerlijk aan het zwemmen. Na het verrukkelijke avondmaal gaan we gewapend met de wandelschoenen aan de stad verkennen. Metz is een prachtige “schone” en erg indrukwekkende stad met veel bloemen. Terug op de boot gaat zelfs Jacqueline zwemmen?! Dat gebeurd in de regel niet vaak! Ik maak voor allemaal weer die verrukkelijke vakantiekoffie, het is weer genieten geblazen. Rond 22.15uur lopen we vlakbij naar de fontein waar een heel indrukwekkend concert plaats vindt in vorm van een waterfonteinen orgel. Het is er behoorlijk druk en we voegen ons tussen de mensenmassa in. Het heet Spectacle Les Fontaines Dansantes en is er alleen als het weer het toelaat in de zomermaanden op vrijdag, zaterdag en zondag om 22.30 tussen 25 juni en 5 september. Het is beslist de moeite waard dit een keer te zien, op muziek beginnen de fonteinen te dansen met een grote diversiteit van lichteffecten, het is erg indrukwekkend, wij kregen er letterlijk kippenvel van!

De GPS op 740,8km dat betekend dat we vandaag 42,9km hebben afgelegd en 5 sluizen geschut. Voor het liggeld moet € 10,-- worden betaald echter is er in geen velden of wegen een havenmeester te vinden om de schuld in te lossen!

Zaterdag 16 juli Metz - Thionville

Half 8 er uit en lekker aan boord douchen (wat vind ik dit een aangename luxe!) als ontbijt trakteren we ons zelf op overheerlijke chocolade broodjes (dat wordt weer flink trainen als we thuis zijn). Als iedereen gereed is gaan we de stad in, er worden sportschoentjes, leuke kleertjes e d aangeschaft. We lopen over een markt daar nemen we wat lekkere dingen voor vanavond mee (verse bami groente en taugé). Via het park komen we weer in de haven, we hebben een goed beeld van deze mooie stad gekregen! Wij gaan alvast weer varen, de Blue Fantasie gaat iets later weg want de jeugd gaat ook nog even sportschoentjes kopen. We zien jullie later wel in Thionville!

De eerste sluis doen we dik een uur over, de rest gaat een stuk vlotter, elke keer hebben we geluk dat we met een vrachtschip mee kunnen schutten (de sluizen hier zijn een stuk groter). Één sluis gaat wel erg rap, de deuren staan voor ons open, tijdens in varen sluiten de deuren en voordat we vast liggen zakken we al? De sluiswachter krijgt ons aan het verstand op te schieten dan kunnen we de volgende sluis met een vrachtschip mee schutten! Nou dat klopt, de volgende sluis heeft keurig op ons gewacht. Om 15.00uur zijn we bij de halte fluviale Thionville, we leggen vast aan de binnenkant, de kids balen er van want het water is niet schoon en staat vol met waterplanten, dus niet zwemmen! Een uurtje later gaan we maar in het plaatsje kijken, valt wat tegen, tja, we hebben Metz gezien! We zien hier veel maar kopen niets (Hollanders hè). Om 17.30uur komt de Blue Fantasie aangevaren, ja die ging ook 1,5 uur later weg uit Metz. We nemen er maar wat gerstenat op! Het is ook zo warm! Jacqueline is heerlijke bami aan het bereiden, dat wordt weer smullen! Na het gebruikelijke ritueel van afruimen afwassen e.d. wordt er uiteraard weer voor de gebruikelijke vakantiekoffie gezorgd. Deze wordt op het achterdek van de Blue Fantasie genuttigd, de gezamenlijke kinders zitten bij ons aan boord een filmpje te kijken en op de playstation een spelletje te spelen. De papa’s en mamma’s zitten tot laat in de avond lekker te drinken en te ouwehoeren op het achterdek van de Vripack.

Vandaag toch weer 32,6km verder en 4 sluizen geschut.

Rondje MMR (35)

Zondag 17 juli, Luxemburg! Thionville – Schwebsingen

Bij achten ben ik er zoals gewoonlijk al weer uit, hier in Frankrijk heb je de ongekende luxe dat je zelfs op zondag vers brood kunt kopen! Daar beginnen we vandaag dus mee. Terug aan boord komt er een vrachtschip aan dus net voor half 9 gaan de trossen los, en de Blue Fantasie gaat ook gelijk mee zodat we beiden met het vrachtschip mee kunnen schutten. De zon doet al goed zijn best, het is nu al heet! Het schutten gaat redelijk vlot en het vrachtschip is goed bij te houden zodat we de volgende sluis ook weer met hem mee kunnen! Het is 12.00uur als de Luxemburgse jachthaven van Schwebsingen in zicht komt. Hier willen we voor vandaag blijven. Aangekomen in de jachthaven is het druk bij het tankstation. Dus even wachten! Pfffff wat een hitte vandaag, dus met wat bluswater uit de brouwerij zittend onder een boom komen de schippers de wachttijd wel door! 13.40uur kan de dieselslang in de dekopening en verdwijnt er 165 liter blanke diesel de tank in. De laatste tankbeurt op de Belgies Franse grens stond de urenteller op 1897uur nu staat deze op bijna 1960uur, dus 63 uur gevaren op 165 liter diesel, dat is 2,62 liter per uur! Zo de dieseltank is weer vol, een klein stukje achteruit naar de aangewezen ligplaats aan de kade! Mooi plekje geen schaduw en bloed heet! Ik ga maar met de kinderen mee, die zijn aan de andere kant de Moezel in gesprongen. In de haven ligt een bekende, de LA VIE die ligt ook bij ons in Vinkeveen, de havenmeester verteld mij dat de schipper in de haven van Thionville wat ongelukkig is gevallen en zijn been heeft gebroken, de Neptunus 107 ligt er al 2 weken! Jacqueline is naar de receptie gelopen voor het afrekenen van het havengeld en besteld ook gelijk lekkere broodjes voor de volgende ochtend. Ik ga later nog naar de shop om een Luxemburgs vlaggetje te kopen!

Rondje MMR (38)

Tegen etenstijd stal ik de stoeltjes en 2 tafeltjes naast de boot uit, maak het gastroflame kookstelletje gereed om lekker buiten maar eens pannenkoeken te bakken, heerlijk! De buren van de Blue Fantasie hadden gepland te barbecuen, ik had het idee dat ze de kolen niet eens nodig hadden gehad! Ik ga voor het hele spul maar de vakantiekoffie verzorgen. De buren komen alleen al af op de lucht! Ik zit samen met mijn naamgenoot (de schipper van de Blue Fantasie en ik hebben toevallig dezelfde voornaam) nog tot erg laat in de avond te kletsen, het zal ongetwijfeld over bootjes zijn gegaan.

Vandaag 30,4km gevaren, 2 sluizen, € 12,- liggeld en 165 liter dieselolie a 87,5 cent. De GPS geeft aan dat we totaal nu 803,8km hebben afgelegd, de urenteller staat op 1959,8 dus hebben we daar 104,8 motordraaiuren voor nodig gehad.

Maandag 18 juli, Duitsland! En we raken de Blue Fantasie kwijt. Schwebsingen – Schweich

Ondanks de warmte hebben we goed geslapen, ik haal de bestelde broodjes en we vullen de watertank. We varen rond half 9 weer gezamenlijk de haven uit, de Blue Fantasie wil naar Wasserbillig dat is nog net Luxemburg. Voor de eerste sluis moeten we even wachten, nadat we hebben ingevaren wenkt de sluiswachter ons dat we moeten betalen! (als je met een vrachtschip mee schut is dat gratis) nadat we € 4,50 hebben afgerekend worden we vlot geschut! De tweede sluis staat al open met de lichten op groen, ook hier zijn we met zijn tweeën en betalen dus ook hier weer € 4,50 per schip voor het schutten. Om 11.45uur zijn we al bij Wasserbillig, er is maar voor 1 boot een plek aan de steiger, wij vinden het er niet echt aantrekkelijk uit zien en de Blue Fantasie wilde hier gaan liggen.

In goed overleg besluiten wij door te gaan, John en Fini pikken het plekkie in en blijven! We nemen afscheid en zullen elkaar verderop misschien wel weer zien. De kinderen zijn wel wat teleurgesteld maar begrijpen het wel. Een stuk verderop staat de sluis van Trier open, we melden ons per marifoon en melden ook dat we weten te moeten betalen als er geen vrachtschip is om mee te gaan, en dat wij daar geen probleem mee hebben. We worden vlot geschut en om 14.15uur zijn we in het plaatsje Schweich. Eigenlijk wilde ik Trier aandoen echter is de jachthaven erg ver voor Trier, dat loop je niet even! In Trier zelf kun je met een plezierbootje niet aanleggen. Jammer dat doen we nog wel eens over als we wat meer tijd hebben.

We liggen na 3 pogingen aan een steiger vast (te ondiep) sluiten alles af en willen het plaatsje verkennen. Eerst langs de receptie om het havengeld te voldoen en wat informatie op te halen. Het plaatsje Schweich is wel apart maar niet echt bijzonder. Bij de aldi laden we het handige karretje vol met van alles en nog wat en wandelen weer terug naar de boot. Aan boord zien we een erg dreigende donkere lucht aankomen, we krijgen ander weer! Er drijft een vlot met allemaal jonge lui de havenkom binnen de Robin Wood genaamd, ik kijk mijn ogen uit van wat er allemaal op staat en denk bij mezelf “je zal met dat zooitje samen moeten schutten” ben benieuwd hoe ze dat doen! Als diner krijgen we een overheerlijke spaghetti voorgeschoteld. Renzo doet vandaag de afwas en wij halen de gefabriceerde zonnetent er af zodat de kuiptent er na lange periode weer op kan want er is regen op komst.

Vandaag 59,7km afgelegd 3 sluizen en € 13,50 voor het liggeld betaalt.

Dinsdag 19 juli Schweich - Bernkastel

Als ik klaar wakker ben en er uit ga staat de klok op 7.00uur, even later hoor ik een vrachtschip aankomen, als het gevaarte langs komt blijkt het een dubbele duwbak van ongeveer 135m te zijn, jammer met die kan ik dus niet tegelijkertijd mee schutten! Om kwart voor 8 ga ik toch maar varen. Na een uurtje varen wordt ik door een 110m schip ingelopen, met wat geluk en overredingskracht mogen we inderdaad mee schutten, dat scheelt! Om half 10 varen we al weer verder naar de volgende sluis, daar hebben we minder geluk, er liggen al 5 jachten, de 110m en een rondvaartboot. Vast maken en geduldig afwachten dus! Ondertussen komt er een dubbele bak van 145m aan, ook die gaat voor. Uiteindelijk besluit de sluismeester een schutting jachten te schutten en 2 uur later om half 2 varen we weer! Op naar Bernkastel, dat is 11km verderop. Even voor half 3 liggen we vast in een gastenbox van de jachthaven. Boot afsluiten, wandelschoenen aan en naar de burcht boven op de bergtop. Vanaf de jachthaven is het al een hele trip naar Bernkastel, dan nog helemaal omhoog, het is maar goed dat we een redelijk goede conditie hebben!

Een uur na het aanleggen zitten we met zijn vieren op een bankje vanaf de burcht van het magistrale uitzicht te genieten! Een hele klim maar wat is het hier mooi zeg! De weg naar beneden door het bos en tussen de wijnranken door zien we nog 2 herten, ze schrikken van ons en nemen snel de benen. De kinderen vinden het prachtig. Bijna beneden lopen we bij een lokale wijnboer naar binnen, wat een sfeertje hangt hier zeg! Geweldig! Ik proef wat wijntjes, Jacqueline niet want die wordt al dronken van het etiket! We kopen een paar flesjes wijn en wandelen weer verder naar beneden, we komen nu midden in Bernkastel uit. Met zijn typerende uitstraling is het er echt gezellig, druk, een echte belevenis. Aan de overkant over de brug lopen we bij Station Cues een eetgelegenheid in om daar maar eens uitgebreid te gaan tafelen. Op de terugweg naar de haven kopen we bij de Italiaan een lekker ijsje, weer terug aan boord even uitrusten en uiteraard genieten van een lekker glas gevuld met vakantiekoffie! Filmpje kijken en de kooi in.

We hebben nu in totaal 911,6km op de GPS staan. Vandaag 48,1km gevaren 2 sluizen geschut. Havengeld? Niemand gezien de bus voor de donatie is stuk!

Woensdag 20 juli Bernkastel - Senheim

Slecht geslapen door herrieschoppende steigers! Jacqueline stapt in de douche, ik daarna! Om 7.45uur wordt de kar gestart de trossen gaan los en we varen naar Trabben-Traubach. De eerste sluis schutten we helemaal alleen, wel zijn er twee man bezig in een roeivlet om delen van de sluiswanden te poetsen, de poetser verliest zijn borstel en ook bijna zijn evenwicht! Door de poetsers hoeven we niet voor het schutten te betalen? Oke het zal wel goed zijn dan!

Rondje MMR (48)

Om 10uur maken we vast aan een steigertje in Trabben-Traubach, we lopen door de plaats heen, we vinden het wel leuk maar blijven hier niet! Om 11.05uur varen we weer en hebben het plan om nog 2 sluizen verderop te gaan zodat het daarna niet zo ver meer is om naar Cochem te varen. Beide sluizen gaan vlot mede omdat we met een 80m schip de Theo Hendrik mee kunnen varen, ook daardoor weer gratis! Bij het plaatsje Senheim is een havenkommetje, daar gaan we in en maken vast aan de gastensteiger. Het blijkt een Hollandse camping te zijn de “Hollandischer Hof” een internationale ANWB camping met wel ****! Het ziet er allemaal goed en aantrekkelijk uit, je ligt er midden in een prachtig wijndal met rondom bergen. Het is inmiddels 15.00uur het regent af en toe, na de bui gaan we toch maar het dorpje verkennen, het is er erg stil en verlaten! Terug op de camping lopen we de kampwinkel in, daar worden voornamelijk Hollandse producten verkocht zoals, pindakaas, DE koffie, stroopwafels, ontbijtkoek en melk natuurlijk, mooi want dat was op! De kinderen vermaken zich prima met de plaatselijke (Hollandse) campingjeugd. Na het avondmaal lopen mijn vrouw en ik samen over de camping heen, en bedenken dat zo’n sleurhut op één plek voor een bepaalde tijd toch niets voor ons is! Weer aan boord genieten we onder het genot van een glas vakantiekoffie van dit prachtige Moezeldal. De kinderen zitten naar Lord of the Rings deel 2 te kijken, pappa en mamma kijken dus ook lekker mee!

Vandaag 64km gevaren 3 sluizen geschut € 1,00 fooi voor de sluiswachter waar we niet hoefde te betalen en € 15,40 liggeld.

Donderdag 21 juli Senheim - Cochem

Rond half 9 gaan de trossen los, op naar Cochem. We hebben weer eens mazzel want voor de sluis ligt een vrachtschip te wachten, half 10 schutten we al en precies 15 minuten later varen we alweer! We varen erg rustig anders lopen we het vrachtschip in, dat is niet de bedoeling want Cochem is niet zo ver meer. Om half 11 komen we aan in de haven van Cochem, de meeste schepen zijn al uitgevaren dus kunnen we een mooie plek uitzoeken. Nadat we de Vlet goed hebben vast gemaakt, want door de passerende schepen zuigt het hier namelijk behoorlijk, lopen we richting de Reichs-burcht. Het is wel een stevige wandeling maar wel de moeite waard! Wat een prachtige kamers, en wat een indrukwekkende plafonds, houtsnijwerk, meubels enz. we kijken onze ogen uit! Na de rondleiding weer naar beneden, door de winkelstraat heen, even bij een hamburgertentje wat lekkers naar binnen werken, en op naar het kruis boven op de top van de berg die we vanuit de boot goed kunnen zien! We (vooral ons kroost) hebben mazzel want je kunt met een stoeltjeslift omhoog!

Rondje MMR (51)Rondje MMR (50)

Jacqueline koopt kaartjes voor naar boven, de terugweg doen we met de beentjes! De man die de kaartjes verkoopt vindt dat vreemd omdat ik hem zojuist had gegrapt van “wij Hollanders hebben een sticker achter op de auto met NL weet je waar dat voor staat? “nicht laufen” hij ligt blauw van het lachen en zet zelfs de lift even stop om te vragen of we het wel zeker weten terug te gaan lopen! Eenmaal boven heb je een magistraal uitzicht over Cochem en de Moezel valleien, we lopen 2 paden een stuk op en af en gaan weer naar beneden, dat valt eigenlijk wel tegen, het is een smal pad en toch wel erg steil! Om 15.00uur zijn we weer aan boord. Ik haal de kuiptent er af en met zere voeten, vermoeide benen gaan we allemaal even relaxen! Het is een drukte van belang op de kade, heerlijk ik geniet er echt van. Om half 6 lopen we naar de overkant om in een restaurantje een snitzeltje te gaan eten. Die zitten er hier genoeg en voor weinig geld! Als de buikjes vol zijn gaan we weer terug naar de Vlet, daar uitbuiken onder het genot van vakantiekoffie!

Vandaag 17,1km gevaren 1 sluis geschut en € 12,76 liggeld betaalt.

Vrijdag 22 juli Cochem - Winningen

8uur op en om 8.45uur loop ik naar het centrum om daar in een boekwinkel de gisteren bestelde waterkaart/boeken van de schrijver Manfred Fenzl “Der Rhein” en het boek “Die Mosel” op te halen, deze zijn zeer aan te bevelen. Alles staat er heel gedetailleerd in, van havens, stroomloop, brughoogtes, aanlegplaatsen tot en met aanraders aan toe! Manfred Fenzl vaart een bijna identieke Vlet als wij en heeft alle beschreven wateren op/in de kaarten/boeken zelf op en af gevaren. Jacqueline schrijft ondertussen een briefje voor de Blue Fantasie die zal hier vanmiddag of morgen aankomen. Onze buren voor ons blijven hier nog een paar dagen ( als ik ooit nog eens “de tijd” heb doe ik het zelfde) dus we vragen of zij dit briefje willen overhandigen! Daarin staat in ieder geval dat we ze toch wel missen en ons telefoonnummer! Ik ben even over negenen terug aan boord, helemaal blij met de boeken en met een vers broodje! De Volvo wordt gestart, trossen los en weer verder stroomafwaarts. Rustig aan want we worden door een heel groot cruiseschip ingelopen, deze ligt even later bij de sluis te wachten! Shit dat duurt wel even, heb ik in gedachte, ik meld mij keurig via de marifoon en tot mijn grote verbazing mag ik met dit cruiseschip mee schutten! Ik had van diverse watersporters gehoord dat je niet met een dergelijk cruiseschip samen wordt geschut? De volgende sluis ligt 25km verder, dan zullen we hem wel kwijt zijn! Daar aangekomen ligt het cruiseschip nog te wachten met nog een groot vrachtschip, we melden ons weer netjes via de marifoon en wat denk je? Het vrachtschip moet een schutting wachten, het cruiseschip gaat voor en wij mogen weer mee! Ach maakt mij niets uit we zijn zo weer beneden! Om 13.30uur lopen we de haven van Winningen binnen, even melden, betalen en er wordt een mooie plek aangewezen! Steiger 2 box 10! We pakken het karretje en wandelen naar het dorpje, en prachtig plaatsje! Sprookjesachtig is het hier! Het blijft heel bijzonder met al die druivenstruiken boven je hoofd in de straten. We eten op een pleintje een broodje, lopen wat rond en kopen een paar flessen Moselwijn van een plaatselijke wijnboer. Terug aan boord doet Jacqueline een handwasje en hangt dit aan de reling op, het is van korte duur want het begint te regenen. De kinderen gaan uitgebreid douchen in het havengebouw, we spelen een potje joker en gaan op tijd de kooien in.

Vandaag 40,3km gevaren 2 sluizen geschut en € 15 liggeld af moeten rekenen!

Zaterdag 23 juli Winningen - Koblenz

Half 8 wakker, lekker douchen en rond half 9 vertrekken we, op naar Koblenz! Het is erg fris buiten maar het weer is een stuk beter dan gisteren. Om half 10 zijn we bij de laatste sluis op dit traject, Koblenz! We kunnen met nog 2 bootjes direct invaren, moeten wel € 4,50 betalen omdat er geen beroepsvaart is! Wij liggen in deze sluis toevallig aan een drijvende bolder, het blijkt de enige te zijn! Uit de sluis varend is het wel een imposant gezicht dat grote bolwerk aan de andere oever op de Rijn! We naderen de monding van de Moezel en willen de Rijn een stukje naar boven varen. Wat een schepen varen er op de Rijn zeg! Zo druk hebben we het in geen weken gezien. Mijn vader attendeerde ons er op om een kleine 2,5km naar boven te varen voor een mooie aanlegplek. Dus met 2400 toeren gaan we met 7,5 a 8km op de GPS de Rijn op naar boven, het is wel ploeteren en uitkijken geblazen maar pa heeft gelijk want een klein stukje hoger is een dode rivierarm waar een paar jachthavens liggen.

Rondje MMR (58)

Ook op aanraden van mijn vader varen we helemaal naar achteren naar de laatste jachthaven “Yachtclub Rheinlache” om half 11 liggen we vast. Een bordje zegt ons de havenmeester te bellen, we gaan vast ontbijten, na een paar tellen staat de havenmeester al op de steiger, we rekenen € 11 af krijgen een platte grond, de code van het hek, en heel veel informatie, zo blijkt later de supermarkt en andere winkels (de bakker) heel dichtbij te zijn! Inderdaad letterlijk aan de andere kant van de straat. Wat een gastvrijheid, zeg! Een echte aanrader om hier eens een bezoek te brengen! We verhuizen de Vlet naar de toegewezen box en gaan eerst maar eens boodschappen doen. De proviand is even later aan boord en we gaan de Burcht en de stad verkennen. We lopen over de brug naar de andere oever, via een tunneltje komen we aan de achterzijde van de berg bij een stoeltjeslift, daar kopen we voor € 17 een familiekaart voor de heen en terugrit, de toegang voor de burcht kost € 2,50. Bovenop dit kolossale bouwwerk heb je werkelijk een adembenemend magistraal uitzicht over de Rijn, monding Moezel en Koblenz. De burcht zelf is kolossaal maar stelt weinig voor, de plattegrond is erg onduidelijk, ook zien we niet echt waar we nu eigenlijk voor hebben betaald? Nadat we alle hoeken hebben gezien gaan we met de stoeltjeslift weer naar beneden. Met een pontje varen we voor € 1,20 p.p. naar de overkant. Hier ligt ook de “GOETHE” een prachtige z.g.”Raddampfer” de eerst volgende keer gaan we hiermee een dagje mee door de Loreley heen. We lopen via het standbeeld op de kop van de Moezel door het toch wel gezellige centrum van Koblenz, via heel veel straatjes komen we uitgeteld en toch wel met zere voeten weer in de jachthaven. We relaxen wat eten lekker de kinderen zijn aan het vissen en ik doe een uitgebreide inspectie onder de vloer van de stuurhut, zoals oliepeil, dieselfilters, V snaar spanning, accu’s vetpotten enz. alles is in orde! S’avonds veel aanspraak op de gezellige steiger van de jachtclub.

Vandaag 15km 1 sluis € 11 liggeld € 4,50 sluisgeld. De GPS geeft aan dat we 1048km hebben afgelegd.

Zondag 24 juli Koblenz – Keulen, en er gaat een lampje op het dashboard branden

Wakker, er uit, aankleden en om 8uur varen. Rond 8.05uur varen we de Rijn op bij km 590. Het gaat lekker rustig, achter ons wat oplopers voor ons passeren in groepen grote schepen, soms vaar je weer alleen, we lopen een 4 baks duwstel in en de snelheid op het normale toerental varieert hier tussen de 17 en de 19km. 11.00uur ik maak me zorgen want het lampje van de dynamo begint zo nu en dan op te flikkeren en de temperatuurmeter schommelt! Ik roep heel rustig Jacqueline er bij om te sturen zodat ik in de machinekamer een kijkje kan nemen, daar draait alles zoals het hoort en zie geen bijzonderheden, toch heb ik zo het vermoeden dat het aan de stekker van de kabelboom van het dashboard ligt. Jacqueline voelt zich niet prettig (ik ook niet hoor) en wil de dichtst bijzijnde haven in! Vlakbij (km 639) ligt de haven van Oberwinter, een schitterend aangelegde jachthaven, daar varen we dus in, eenmaal vast is het erg warm in de machinekamer, ik maak een drietal draadverbindingen opnieuw, start de motor en alles werkt normaal! Varen maar weer, echter na een kwartiertje brandt het dynamo lichtje weer flauw op, ik leg Jacqueline uit dat waarschijnlijk de dynamo het aan het begeven is en wil toch zien in Keulen te komen. De kinderen en mijn vrouw voelen zich nu niet echt prettig, toch weet ik hun te overtuigen dat de motor gewoon blijft draaien! Om 14.00uur draaien we de haven van Keulen in en leggen vast in boxnummer 95. We melden ons bij de havenmeester, betalen gelijk het havengeld en we kunnen in deze box blijven liggen. We leggen de walstroomkabel uit en doen de kap er weer op want het begint te regenen. Ik zit weer in de machinekamer en ben van alles aan het doormeten, sms naar mijn schoonouders, zij blijken met de boot in Almere te liggen, die hebben namelijk een sleutel van de bergkist op de thuishaven waar nog een “reserve” dynamo in ligt, mijn broer haalt vervolgens de sleutels op en zorgt dat de “reserve” dynamo bij vrienden van ons in Vinkeveen komt, want zij komen n.l.morgen met de auto naar ons toe.

Rondje MMR (62)

Ik doe de luiken weer dicht en we nemen een drankje, Jacqueline stelt de vraag, zo van, de dynamo is stuk de temperatuurmeter schommelt, geeft die ondanks alles wel aan als de motor te warm wordt. Ik loop naar het contact en zeg ja hoor dat doet ie altijd kijk maar! Echter als ik de contactsleutel omdraai gebeurt er helemaal niets meer! Ik zeg direct “mooi” en Jacqueline schiet licht in de stress en zegt nu kunnen we de motor niet eens meer starten! Ik zeg, ja dat klopt maar ik kan nu wel beter naar de oorzaak zoeken. Dus weer de luiken open, Jacqueline bij het contact, zij zet deze op mijn aangeven aan en uit, en ik op zoek. De storing is snel gevonden! Het blijkt in een soort zekeringblokje op de motor te zitten. Ik haal de stekkers uit het blokje en verbind de draden netjes door, alles werkt weer als vanouds! Ook na een uur en na drie uur s ávonds laat enz. Inmiddels regent het aardig door, toch gaan we gewapend met paraplus het centrum van Keulen bezoeken en natuurlijk de Dom bekijken. Om 16.45uur staan we op de kop van de haven en zien we de Blue Fantasie binnen lopen. Wij zwaaien en de kinderen gaan compleet uit hun dak zo van YES! Wij lopen een stukje langs de Rijn het centrum in. Via de Dom in een winkelstraat een hapje eten naar keuze van de kinderen! Bij de grote Bic M dus, niet mijn favoriet maar goed ik leg me maar bij deze keuze neer.

Als de buikjes zijn gevuld lopen we weer naar de haven en direct door naar de Blue Fantasie, we zitten weer gezellig te babbelen en te borrelen, de gezamenlijke kinderen hebben het weer reuze naar hun zin, blijkbaar hebben ze elkaar toch enorm gemist, de twee oudste jongens van de Blue Fantasie zijn zelfs in Trabben-Traubach twee jachthavens verderop gewandeld om te kijken of wij daar lagen!

Vandaag 101km gevaren € 17 liggeld € 30 borg betaald voor de sleutel van het hek.

Maandag 25 juli Keulen - Dusseldorf

Slecht geslapen, piepende steigers, warm en onrustig. Om 7.45uur ga ik maar eens kijken of er al brood is gebakken bij een bakker, terug in de haven lever ik alvast de sleutel in en krijg keurig de borg terug. Als ik weer aan boord ben heeft Jacqueline de afwas al gedaan, dus aardbeien ontkronen en een uitgebreid ontbijt. Om even over 9en gaan we weer op weg, de Blue Fantasie is iets eerder vertrokken en drijft al op de Rijn, door ons “stroom” akkefietje hebben we besloten de verdere Rijn gezamenlijk af te varen. De motor draait al even om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt. We hebben de kuiptent al weer opgerold op het dak liggen, maar voor hoelang? De Blue Fantasie is al snel in beeld, wij bij hem ook maar dan letterlijk, we worden namelijk gefilmd. Dit stuk Rijn is niet echt aantrekkelijk varen maar het schiet wel op. Om 12.15uur lopen we gezamenlijk ter hoogte van de zendmast de haven van Dusseldorf binnen, we meren af bij de Marina Dusseldorf. We melden ons in het havenkantoortje en we kunnen beiden in de boxen die we hadden ingenomen blijven liggen. Renzo heeft al contact met zijn vriend en natuurlijk zijn ouders, die zijn er al bijna! Wij gaan even gauw nog lunchen en dan komt ons bezoek al aangelopen op de steiger, met de reserve dynamo! We ruimen de boel op, sluiten af en wandelen naar het centrum, dat is toch nog 1,2km lopen maar wel de moeite waard.

Rondje MMR (65)

Door het centrum langs de boulevard naar die hoge toren bij de haven want dat uitzicht vanaf die mast willen we allemaal wel eens aanschouwen. 180m hoog! Uitstappen op 168m, het is werkelijk magistraal, jammer dat de bewolking een beetje de overhand begint te krijgen. Eenmaal terug aan boord eerst een groot glas bier voor de dorst, even later moet ik helaas de kuiptent er weer op doen want het begint nu echt te regenen. We hadden gepland te barbecuen, dat doen we dan ook maar! Echter wel op het gastroflame toestelletje in de salon. Wel een drukke bedoeling met 8 man maar met de kuiptent er op en de deuren open heb je in de Vlet een mooie grote oppervlakte! Na al dat lekkers gaan de kinderen met wat paraplus een ijsje kopen, wij (de heren) mogen de afwas doen! Daarna mag ik als beloning ook nog iedereen van vakantiekoffie voorzien. Dit is geen straf want de visite heeft er uit ons dorp overheerlijke veenertjes (een Vinkeveens koekje) bij. Rond 8.00uur gaat de heer van onze gasten weer huiswaarts, die moet zonodig een jachthaven runnen! De rest blijft aan boord voor een paar dagen!

Vandaag staat de GPS op 1206km, we hebben vandaag 57km gevaren en € 15,40 aan liggeld betaald.

Dinsdag 26 juli Dusseldorf - Wesel

7.15uur er uit, wassen scheren en een broodje kopen voor het hele spul! De rest van het hurkennest ontwaakt ook, tja met 7 man aan boord slapen gaat best maar is toch wel een volle boel! Er wordt omstebeurt gewassen en de bedden worden opgeruimd. 8.10uur eten we een broodje en om half 9 kunnen we vertrekken met als doel voor vandaag Wesel. We worden weer gevolgd door de Blue Fantasie die onderweg weer druk aan het filmen is! Op de Rijn is het vrachtverkeer goed te overzien, we worden door maar 2 oplopers ingehaald. Het weer begint fris vandaag maar het wordt steeds beter, toch is het niet echt zonnig. Om 13.00uur varen we de haven van Wesel binnen, samen met de Blue Fantasie meren we aan bij een kop/meld steiger. De beide schippers gaan richting havenkantoor echter daar is niemand. Dan eerst maar eens uitgebreid lunchen! De kinderen (inmiddels zijn het er 7) zijn druk aan het spelen/zwemmen enz. De dames gaan winkelen, ik ga de Vlet buitenom maar eens grondig schoonmaken. De donkerblauwe romp is behoorlijk vervuild en zit vol met kalk, hiervoor gebruik ik de goedkoopste “wc-eend” van de Aldi, dit werkt 10x beter dan welk (vaak duur) schoonmaak/poets middel dan ook. De buurman (John van de Blue Fantasie) kijkt zijn ogen uit hoe snel en gemakkelijk dit opknapt, het resultaat is werkelijk verblindend! De havenmeester is ook aangekomen en wijst ons een box, dus beide schepen gaan we verhalen. Na deze toch wel inspannende bezigheid ga ik maar weer eens gebruik maken van de douche in de Vlet. De dames zijn inmiddels ook weer aan boord en willen beide ook gebruik maken van de gelegenheid, de boel is toch al nat! De dames hebben ook de benodigde boodschappen meegenomen, er wordt een hele grote pan met heerlijke macaroni gemaakt. De kinderen zijn inmiddels terug uit het zwembad en vallen direct aan zo van “oh lekker” Na de afwas ga ik voor het hele spul weer die overheerlijke vakantiekoffie maken want morgen nemen we definitief afscheid van de Blue Fantasie, zij gaan richting Nijmegen en dan naar de Maas, wij gaan via Arnhem naar de Nederrijn en de lek. Met het hele spul bij ons aan boord is het weer echt gezellig, de buurman neemt zijn gemaakte film mee deze wordt dan ook uitgebreid bekeken even als de vele foto’s die wij van deze reis hebben genomen, er wordt dan ook maar gelijk een afspraak gemaakt dat wij de foto’s en zij de film gezamenlijk uitwisselen. Na het bakkie en wat biertjes met de gebruikelijke handel op tafel sluiten we de avond rond 23.30uur af.

Vandaag staat de GPS op 1282km, we hebben vandaag 76km gevaren en € 11 aan liggeld betaald.

Woensdag 27 juli Wesel - Arnhem

Een rommelige nacht, plassers, muggen, regen enz. om 8uur ga ik er uit voor het gebruikelijke ritueel. 8.45uur maak ik de lijnen los en voor de laatste keer verlaten we gezamenlijk de jachthaven, op naar Nederland! Op de Rijn is het goed druk, toch is dit stukje Rijn eigenlijk wel mooi, gisteren hebben we alleen maar industrie gezien. Het fraaie uitzicht wordt echter verstoord want het begint te regenen en goed ook! Dat belemmert het uitzicht, dus, houdt Jacqueline nauwlettend het oplopend scheepvaart verkeer in de gaten en ik let wel op wat er voor ons gebeurd. We halen 1 schip in en worden door 2 schepen opgelopen, en er komen er ons zat tegemoet.

Rondje MMR (67)

Net voorbij Kleve klaart het gelukkig op, en rond 12uur draaien wij het Pannerdens kanaal op, de Blue Fantasie zwaaien we uit zij buigen af naar Nijmegen. Het is hier wel ineens een heel stuk rustiger en we zien ook weer jachtjes varen. Rond 13.00uur varen we de haven van Arnhem binnen en krijgen van de havenmeester van R & ZV Jason een mooi plekje direct naast het clubgebouw toegewezen. Onze meevaarders SmSen naar het thuisfront om te melden waar we zijn want zij gaan vandaag weer van boord. Na de lunch en een opruimactie stappen we weer in de wandelschoenen om een bezoek te brengen aan het centrum van Arnhem. Dit blijkt achteraf nog een hele wandeling te zijn! Twee uurtjes later zijn we weer in de jachthaven, dus schoentjes uit een biertje er bij en een praatje maken met de buren in de box naast ons, deze kijkt nogal verbaasd van wat wij de afgelopen weken hebben afgelegd. Remco (de havenmeester uit Vinkeveen) is met de auto ook gearriveerd om het grootste deel van zijn gezin weer op te halen, na een drankje wordt er door hem (met de auto natuurlijk) en mijn vrouw eten gehaald, ze komen een half uur later terug met 4 pizza’s voor de kinderen en een Chinese rijsttafel voor de pappa’s en de mamma’s! Zoals gewoonlijk is dit weer veel te veel, maar wel lekker. Na de afwas mag ik weer voor de koffie zorgen, geen probleem ik zet de glazen klaar haal de fles uit de trap en vul 3 koffieglazen met een klein scheutje Triple sec een schepje bruine suiker, koffie er op, goed doorroeren, en natuurlijk de slagroom er op! Het is weer genieten geblazen! Later vertrekken onze vrienden weer naar Vinkeveen hun oudste zoon blijft aan boord tot we weer in Vinkeveen zijn.

Vandaag hebben we 65km gevaren en € 10,80 aan liggeld betaald.

Donderdag 28 juli Arnhem - ’t eiland van Maurik

Rond 8uur varen we weg bij het gastvrije R & ZV Jason we komen er zeker nog een keertje terug, de kinderen liggen nog lekker op één oor. De sluis van Driel doen Jacqueline en ik saampjes, geheel alleen schutten we 2,10m naar beneden. Vreemd want op 2 mei voeren we hier ook alleen in tegengestelde richting en toen voeren we door de stuw heen! Een kwartiertje later varen we weer uit, Jacqueline haalt de bedden afen poetst de boot aan de binnenkant zodat het geheel weer kuis is! Wij vinden dit gedeelte echt prachtig om te varen, we doen dit traject op en af, van en naar de IJssel dan ook geregeld! De sluis van Wijk bij Duurstede duurt even toch zijn we er rond half 1 door, we vervolgen onze weg naar het gat van Maurik, onze vaarvrienden uit Vinkeveen hebben vandaag vakantie en varen hier ook naar toe, we varen helemaal door naar achteren en maken vast op G12 in de jachthaven ’t eiland van Maurik. De temperatuur is behoorlijk opgelopen de thermometer geeft 31 graden aan. De kinderen gaan naar het zwemstrand en wij proberen de benauwde warmte rustig te overwinnen met af en toe een duik het water in. Om 16.45uur loopt de Night Hours binnen, we hebben al een box schuin tegenover ons geregeld want we wisten al dat ze er aan kwamen. Op het royale achterdek van de Night Hours kletsen we onder het genot van wat gerstenat lekker bij, de vakantiefoto’s worden alvast bekeken. Voor het diner hebben we nog een restje van “de chinees” van gisteren (als ik dat zo bekijk ook voor de rest van de week!) Na het toch wel erg lekkere diner de gebruikelijke afwas en dan mag ik me weer uitleven voor de vakantiekoffie! Tja, die valt ook bij onze vrienden in de smaak! Het onweert en er vallen pittige buien daarbij is het behoorlijk benauwd. Mijn dochter en de dochter van de schippers van de Night Hours hebben ook heel wat bij te praten en die zien we dan ook de gehele avond niet meer. Wij vermaken ons opperbest en gelukkig is het voor het slapen gaan wat afgekoeld.

Vandaag hebben we 55km gevaren € 11 aan liggeld betaald en 2 sluizen geschut.

Vrijdag 30 juli ’t eiland van Maurik - Vinkeveen

Tja, aan alles komt een eind zo ook aan deze prachtige reis! We staan bewust vroeg, om half 7 ben ik er uit en om 7.05uur worden we door de voltallige bemanning van de Night Hours uitgezwaaid, Johan helpt mij nog wel even om het anker op de kop via de steiger wat strakker te zetten zodat deze niet meer van die rare klappen maakt. Op naar Vinkeveen, eerst naar de Irene sluis daar zijn we vlot door dan moeten we een paar uurtjes afzien om via het Amsterdam Rijnkanaal weer op de Vinkeveense plas te komen! We zijn er inmiddels wel aan gewend geraakt maar het blijft een rot kanaal voor een plezierbootje! Om half 10 passeren we de splitsing naar de Beatrix sluizen bij Vreeswijk/Utrecht en om 11.10uur varen we onder de (nieuwe verhoogde) spoorbrug van Nieuwersluis door de Angstel op. We vinden dit toch wel het minste stuk van de hele reis. Ondanks de drukte op de Rijn was dat een hele belevenis daar heb je weinig last van de drukke scheepvaart en op de industrie na is het best een mooi stuk rivier.

Sluiswachter Sjaak ziet ons al aankomen en zijn sluis staat al voor ons open, even bijkletsen over hoe het is gegaan en wat een geweldige trip dit is geweest betalen we de verschuldigde € 3,50 zakken af in de sluis en varen even later weer op het meest heldere water dat er in mijn beleving te vinden is! We zijn weer thuis! Om 12.00uur zijn we weer terug op onze ligplaats, oma staat ons al op te wachten evenals de buurtjes! We zitten met een heel koor buiten onze belevenissen te vertellen. Later die middag moeten er nogal wat boodschappen worden ingeslagen want ik kan er niet omheen, morgen is mijn verjaardag en wordt ik 40 dat moet blijkbaar groots worden gevierd? Tja, wie kaatst kan de bal verwachten! Ik krijg een berichtje op mijn telefoon van mijn kameraad Remco (de havenmeester) “welkom bij de ouwe lullenclub, gr. De Secretaris” ik antwoord direct terug van “ik word wel voorzitter”

De GPS staat op 1447km en de urenteller op 2009,4. dus 54km vandaag afgelegd en 2 sluizen geschut.

We kunnen terug zien op een zeer mooie en geslaagde reis die zeer de moeite waard is, en die we zeker nog een keer gaan doen, al met al is het ons allemaal best mee gevallen, het is in 4 weken tijd goed te doen. Wel proberen we als er een volgende keer komt meer tijd te nemen voor de Moezel, we hebben beide het gevoel dit prachtige stuk te snel te hebben gevaren. Zo willen we Trier nog eens uitgebreid bezoeken en in Koblenz met de “GOETHE” een dagje mee door de Loreley heen. Onderweg op het eerste stuk Rijn heb ik zelfs in mijn hoofd gehaald om de Rijn een keer naar boven te varen, dit is voor ons geen optie, dat gaat veel te lang duren.

Om dit soort reizen met kinderen in deze leeftijdsgroep te ondernemen moet je ze ook iets kunnen bieden, de ervaring leert dat zij drukker zijn met elektronische spellen als met de omgeving, wij hebben daarom aan boord een kleine flatscreen tv en een autoradio met DVD speler, daarnaast hebben ze ook de z.g. playstation mee. In alle plaatsjes/steden gaan we zoveel mogelijk de bezienswaardigheden bekijken die er zijn en onderweg wijzen wij ze veelvuldig op bepaalde plekken, daarnaast vinden ze het hand en spanwerk in de vele (sommige handbediende) sluizen geweldig, zeker als er b.v. in/bij een kapotte sluis hulp nodig is voelen ze zich super belangrijk!

Feiten en cijfers;

We hebben deze reis in 29 dagen gemaakt en daarbij;

1447 kilometer gevaren

154,4 motor draaiuren gemaakt

127 sluizen geschut

± 590 - 600 liter diesel verbruikt, dat komt neer op een gemiddeld verbruik van 3,8 liter per uur

€ 52,85 kosten vaarvignet Frankrijk

€ 26,00 aan sluiskosten

€ 173,56 kosten aan haven/lig/overnachtinggeld, totaal 15 overnachtingen betaald de rest was vrij.

Voor deze reis hebben we van de volgende kaarten/boeken gebruik gemaakt;

In Nederlandse deel hebben we gebruik gemaakt van de ANWB waterkaarten.

Voor de Maas/Meuse – canal de LÉst in zowel België als Frankrijk is gebruikt uit de serie van Navicarte, nummer 9, La Meuse et le canal de Lést La Sambre Belge.

In het plaatsje Toul kochten we een heel bruikbaar boekwerk, Guides Chagnon nr.12 (Carto-guide Fluvial) genaamd Lorraine Alsace van de auteur Jean Morlot, hierin staan de vaarwegen heel gedetailleerd en aangevuld met foto’s in beschreven van dit gehele gebied inclusief het Franse deel van de Moezel. (is aan te bevelen!)

Voor de Moezel en voor de Rijn hebben we gebruik gemaakt van de boeken “Die Mosel” en “Der Rhein” van de Duitse schrijver Manfred Fenzl.

Deze zijn aanraders! Perfect uitgewerkt tot en met de ligplaatsen met voor -en nadelen aan toe, zelfs de stroomloop wordt heel goed aangegeven zodat je weet wanneer een schip van oever kan veranderen.

Vletten