www.dolmanvlet.nl

 

We lopen al een tijdje met het plan om naar Parijs te varen, het is wel een ambitieus plan om dit in 4 weken tijd te doen, maar na alle kaarten en afstanden te hebben bestudeerd kom ik tot de conclusie dat het mogelijk moet zijn.

Wel willen we in Parijs zeker een dag of 3 kunnen blijven liggen.

Voor ons vertrek heb ik de GPS op 0 gezet en de urenteller stand  genoteerd.

 

 

Het is donderdag 9 juli, Jacqueline en ik hebben nog bijna de hele dag gewerkt, toch zijn we allemaal rond half 4 s'middags aan boord. Daar wacht ons een kleine verrassing, opa en oma zitten verdekt opgesteld in de kuip. Leuk hoor, ze hebben een auto gehuurd en zijn even een dag op en neer geweest, hun boot ligt in Doetichem, want ze gaan met een aantal "Gillissenvaarders" naar de Almelose havendagen. Het bezoek doet ons erg goed!

Onder het bijpraten worden de tassen geleegd en krijgen de laatste zaken hun plekje. Ik start de oude vertrouwde Volvo. Kwart voor 4 na geknuffel en afscheid genomen gaan de trossen los en varen we naar de demmeriksesluis, Onze dochter Jolien vaart dat stukje met ons mee, zij gaat voor het eerst met haar vriendje en nog wat anderen zelf op vakantie maar zal de laatste anderhalve week weer aanmonsteren.

Om kwart voor 5 draaien we het Amsterdamrijn kanaal op, Jacqueline bakt net voor Vreeswijk een paar hamburgers bruin en die smaken opperbest. Zowel de Beatrix en sluis Vianen kunnen we direct zonder oponthoud schutten. Het is kwart voor 8 als we helemaal alleen op het Merwedekanaal varen richting Gorinchem, we melden ons via de marifoon voor de bruggen die heel vlot worden bediend! Super hoor die centrale bediening hier, die verdient een pluim! 2 uur later om kwart voor 10 maken we vast in het oude centrum van Gorinchem. Het weer is niet erg best, het is koud en het is gaan regenen, toch zit de eerste ruk er op.

Vandaag toch nog 58,85 km afgelegd met 6 draaiuren. 3 sluizen en € 5 sluisgeld

 

Vrijdag 10 juli 2009 Gorinchem - Volkerak/beneden sas

Half 8 sta ik al een de wastafel. Het is koud, het regent en zowaar brandt de cv ketel?! De thermostaat staat/stond nog op 15 graden. De verwachting voor vandaag is ook niet zo best, veel regen en een dikke windkracht 6/7 het lijkt wel herfst. We besluiten om maar niet via het Hollands Diep te gaan, dus maken we een ommetje via de Biesbosch, Amertak, Oosterhout en dan via de Mark en Dintel naar Dintelmond. Ik vaar om 10 over half 9 naar de sluis en ga aan de remming liggen, om 5 voor 9 mag ik er al door, we worden snel naar buiten geschut. We draaien de boven Merwede op en lopen met de stroom mee een dikke 15 km in het uur ondanks een dikke wind op de kop. 9.45 uur draaien we de Biesbosch in, de cv ketel doet zijn best om de Vlet een beetje op temperatuur te houden en dat in je zomer vakantie! Om kwart voor 11 komen we aan bij de Marksluis, die staat op dubbel rood! Via de marifoon krijg ik te horen dat er een elektrische storing is. Oh jee, dit kan even duren. Twee uur later kunnen we weer verder varen en om kwart voor 5 maak ik vast aan het bunkerschip van v.d. Kolk in Dintelmond. We willen de brandstoftank nog even helemaal vol hebben, er kan nog 130 liter diesel bij. Het is 10 over 5 als we helemaal vol geladen nog een stukje verderop varen de Volkerak op. De wind is behoorlijk afgenomen. Vlak voor het Schelde Rijnkanaal draaien we de Roosendaalse en Steenbergse vliet in. We willen overnachten bij de WVS Volkerak, het is 18.00 uur als we in een box vast maken. Jacqueline bakt varkenshaasjes met champignonsaus en aardappelschijfjes wat ons allen erg smaakt. Na de afwas kijken we een filmpje.

Vandaag zijn we 9 uur onderweg geweest met 2 uur wachttijd van de kapotte sluis. 78,9 km afgelegd en € 11 liggeld betaald.

 

Zaterdag 11 juli 2009 Volkerak/beneden sas - Gent (België)

Kwart over 6, tja het werkritme hè, ik moet naar de wc, ik kleed me maar gelijk aan en om kwart voor 7 draait de Volvo en gaan de trossen los we gaan via het Schelde Rijnkanaal naar de Bergsediepsluis, daaruit de Oosterschelde op naar Wemeldinge. Net uit de sluis heb ik een paar honderd meter de golven helemaal dwars, en dat is met zo'n Vletje niet prettig! Het duurt maar 5 minuten maar de tafel, de stuurstoel en nog wat andere zaken schuiven van de ene naar de andere kant. Gelukkig kan ik na het passeren van de laatste rode ton de Vlet met de kop in de wind sturen en dan gaat het een stuk prettiger. Post Wemeldinge meld een windkracht 3 afnemend en krimpend west zuidwest. Kwart voor 10 zijn we bij Wemeldinge en om 11 uur varen we Hansweert uit de Westerschelde op. Buitengaats waait het toch harder, toch valt de wind mee, maar de golfslag van de vele zeeschepen niet. De stroom hebben we mee en de Vlet haalt bijna 16 km en houdt zich heel goed. Ze stampt lekker tussen en op de golven, soms komt ze met een grote plons op de volgende golf terecht, het buist enorm en de nieuwe ruitenwissers bewijzen hun dienst! Die heb je met dit soort omstandigheden keihard nodig! Renzo filmt dit zodat we het nog eens kunnen terug zien. Tussen Hansweert en Terneuzen komt een reddingboot van de KNRM nog langs en mindert wat vaart, de bemanning kijkt belangstellend naar ons, mijn zoon en ik steken een duim op, zij doen het zelfde en gaan weer door.

De Vlet, mijn zoon Renzo en ik genieten van deze ruige omstandigheden, Jacqueline is maar even gaan liggen, bang is ze zeker niet maar prettig vind ze anders. Om ongeveer kwart over 12 varen we Terneuzen binnen en we kunnen bijna direct samen met nog 2 andere jachten de oostsluis in. Om 1 uur maken we vast in een jachthaven, echter kunnen we er niet uit! Er is verder niemand en het telefoonnummer wordt niet beantwoord. Na wat onderzoekwerk gaan we naar de andere jachthaven, daar zit een uiterst vriendelijke en zeer behulpzame havenmeester, hij geeft zelfs de waterslang aan en adviseert mij de boot eerst maar even helemaal af te spuiten zodat we zout kwijt zijn. Na het "ontzouten" gaan we Terneuzen in, kopen een lekker bakkie kibbelingen doen nog wat inkopen en lopen weer terug naar de haven. Het regent weer bijna aan één stuk, we drinken wat en besluiten nog een paar uurtjes door te varen, ik loop naar die aardige havenmeester, geef hem een paar euro en meld dat we nog een paar uurtjes gaan maken. Hij zwaait ons uit en wenst ons veel plezier en mooi weer! 16.20 uur varen we weer, we varen door via Evergem de ringvaart van Gent. Bij de oude Leie varen we bakboord uit en bij de Koninklijke Gentse Watersport vereniging maken we om 20.20 uur vast. We betalen € 13 liggeld en kijken een soort detective film op de Vlaamse zender.

Vandaag 105,8 km afgelegd, ongeveer 10 uur gevaren en 4 sluizen geschut. Oh ja een vignet moeten kopen van € 25 op de sluis Evergem.

 

Zondag 12 juli 2009 Gent - Antoing

Vroeg op en eerst even lekker in de douche! Toch krijg ik het voor elkaar om 8.15 uur alweer te varen, ontbijten doe ik varend. We genieten van de "Bovenschelde" zeker het eerste stuk is erg fraai. Om 10.15 uur schutten we sluis Asper, Renzo is ook ontwaakt en gaat ook de douche in. Om half 12 schutten we in sluis Oudenaarde, een heel mooi plaatsje met een bijzondere brug! Die gaat op 4 hydrolische zuigers de lucht in, hier gaan we nog wel eens een keertje terug. Het is echt zondag! We liggen alleen in de sluizen, dat gaat als een speer! En we voelen ons een soort "Remi" je weet wel, alleen op de wereld. Om 13.45 uur passeren we de kruising van het kanaal Bossuit - Kortrijk hier varen we ook het Waalse en Frans talige deel van België in. In de sluis van d'Herrines moet ik een formulier invullen, betalen en stempeltjes halen hoef je tegenwoordig in Wallonië niet meer, maar de papieren romp slomp is er niet minder om geworden. Het weer begint op te knappen en de zon laat zich geregeld zien. Even voor 4 uur krijgen we groen licht voor de doorvaart van Doornik. In/net door Doornik (Tournai) is een nieuwe aanlegplaats gemaakt, ziet er mooi uit maar hij trekt ons niet aan. We varen nog even door en om 16.45 uur maken we vast in het kommetje van Antoing. Er is nog net een plaatsje vrij voor onze Vlet, er liggen hier nogal wat Britten met hun (vaak Hollandse) schepen, en een Britse kanaalboot.

Vandaag 75,5 km afgelegd daar hebben we ongeveer 8,5 uur voor nodig gehad. 5 sluizen geschut. Voor de statistieken staat de GPS op 319 km.

 

Maandag 13 juli Antoing - Cambrai

Erg lekker geslapen! Maar wel weer vroeg wakker, tja dan maar er uit wassen, scheren e.d. de Volvo starten en varen. Om kwart over 8 maak ik los een draaien we de Escaut weer op, de gang zal er na vandaag wel een heel eind uit gaan want de Franse sluisjes gaan zich aan dienen! We zien wel waar we komen vandaag. We komen om kwart over 10 aan bij de eerste Franse sluis "Fresnes" dat is tevens een controle post. Ik ga ons melden en krijg een formulier mee! Hij heeft geen vignet voor ons en verteld mij dat ik die kan kopen op de 4de sluis. Het weer is eindelijk opgeknapt dus de kuiptent kan eindelijk worden opgerold. We moeten ook weer even wennen aan de smerige Franse sluizen waar de bolders weer dun gezaaid zijn. Hard werken dus. Op sluis 4 is ook geen vignet te koop de sluiswachter zegt op kanaal de St. Quentin! We zien het wel! De laatste sluis schut ik op de spitsenmanier met één lijn op de bolder en op de drijvende bolder in de sluiswand, de motor vooruit en het roer iets om. Om 14.40 draaien we het kanaal de St. Quentin op, hier schut je weer de oude spitsenmaat sluisjes. De 1e sluis is al een automatische! Hij is onbemand maar gaat na een paar tellen wel open en ik krijg groen licht. We varen in en maken vast, duwen de blauwe stang om hoog, de deuren achter ons sluiten en we schutten omhoog. We zien niemand maar worden via een informatie bord gewezen dat we bij/op het sluishuisje op een knop moeten drukken! Ik druk op de bewuste knop, er gaat een soort telefoon over en ja hoor begint iemand, uiteraard in het Frans, een heel verhaal af te steken? Wij kijken elkaar aan en roepen wie? Oui? Het is net de "Febo" muur in een soort schuifkastje komt de afstandbediening tevoorschijn. Ik pak deze uit de muur en stap weer aan boord! Ja ja maar "Frans" wil blijkbaar antwoord? Hij zet de luidspreker aan, het hele dorp kan het horen, en meneer blijft maar roepen "no" bateau? Ik sta rustig aan boord in het gangboord en Jacqueline begint het wat te begrijpen. Ik stap weer naar de intercom op het sluishuisje, hij (Frans?) wil het nummer van de afstandsbediening weten, ik heb hem getracht wijs te maken dat het kastje 39 is. Dan begint "Frans?" inmiddels iets geïrriteerd (hij moet wel gedacht hebben, daar heb je weer van die stomme Hollanders) over iets met blauw te roepen. Ik druk op de blauwe knop op de afstandsbediening en de sluisdeuren gaan open! Dan roept "Frans?" iets in paniek "Bateau nome" aha hij wil de scheepsnaam weten! Ik roep op mijn opperste beste Frans "Possession" hij vraagt het te spellen? Oeps niet op gerekend hoe doe ik dat nu weer. Zo de eerste Franse les ook weer achter de rug, gauw naar de volgende sluis!

Daar aangekomen druk ik op de afstandsbediening op de blauwe knop "Montant" er gebeurd niets?

Nogmaals drukken op de blauwe knop, weer gebeurd er niets. Dan de groene knop "Avalant" maar eens proberen, oh, oho foute boel de sluis begint te schutten maar wel voor de andere kant! We leggen maar even aan en ik ga met zoon Renzo en de afstandsbediening naar de sluis. We houden de sluis een beetje voor de gek en doen het schutproces zonder dat er een schip in ligt. Het duurt allemaal wel even en het werkt ook nog niet helemaal zoals we wensen. Alle knoppen geprobeerd niemand ook op het sluishuisje geen "Frans?"! Jacqueline loopt een soort winkeltje in en neemt iemand mee, ik sta aan boord en zie ineens dat de lichten op groen/rood gaan. Ik begin te zwaaien en Renzo rent naar mij toe en wij varen vlot de boot de sluis in! Schutten maar! Het heeft een half uurtje geduurd maar we zijn sluis 2 door. Sluis 3, 4 en 5 gaan een stuk beter, gewoon zoals het hoort! Om half 6 maken we vast in de kom achter sluis 5 in Cambrai. Rond half 7 lopen we de stad in om de inwendige mens te voorzien, het wordt een MC Donalds, tja als je honger hebt is alles lekker! We lopen door deze, toch wel, zeer interessante stad en genieten nog lang na in de openkuip van een prachtige avond.

 

 

Dinsdag 14 juli 2009

Kort maar krachtig, nationale feestdag in Frankrijk! De stekker is er uit dus wordt er niet gevaren vandaag! Ik neem de kans waar om de eerste dagen van dit verslag uit te werken. Jacqueline en Renzo weten nog wat inkopen te doen en spelen een spelletje monopoly. Aan de overkant op het plein zijn allerlei festiviteiten aan de gang, vooral veel zuipen en vreten, later op de dag start er in de haven een zwemwedstrijd voor langeafstandszwemmers, verder een beetje vervelen!

 

Woensdag 15 juli 2009 Cambrai - Lesdins

Ik ben er, zoals gewoonlijk, vroeg uit. Ga bij de Boulangerie lekker vers brood kopen. Ik zag dat om 7.00 uur de lichten van de sluis al gingen branden. Dus terug aan boord wordt de motor weer gestart en gaan we proberen weer wat verder op te komen. Dat strand al na een kilometer want de 1e sluis van vandaag doet het niet! Na wat geklooi weet mijn zoon Renzo een medewerker van de VNF aan de lijn te krijgen. Inmiddels is ook een klein polyester scheepje achter ons komen liggen, hij vraagt netjes of we gezamenlijk willen schutten, ja hoor geen probleem. Een half uur later kunnen we weer door de sluis. Bij sluis 9 "ecluse controlé" moet je je melden, de rekening van de tunnel waar je doorheen wordt gesleept wordt naar je huisadres gestuurd! Je krijgt een mooi formulier, in het Nederlands, hoe het slepen e.d. in zijn werk gaat. Ik was van een aantal jaren geleden nog in de veronderstelling dat je vanaf Vendhuile (de noordelijke kant) om 12.00 uur er door kon. Vandaar dat we zo vroeg zijn vertrokken. Dat hadden we sowieso niet gehaald! Want na 17 sluisjes zijn we precies om 13.00 uur bij de tunnel gearriveerd. Je wordt aan de Noordkant om 7.30 uur en om 17.00 uur gesleept! Dus we hebben weer even rust en ik ben me bewust dat we vandaag niet verder zullen komen dan voor de eerste sluis na de tunnels. Nagenoeg alle schepen die in Cambrai lagen komen in de loop van de middag aan. Het zijn overigens allemaal Hollanders. Je wordt in de infobrief wel aan de verkeerde kant van het water gestuurd? Mijn buurman attendeerde mij er op dat wij aan de verkeerde kant liggen? Jaren geleden moesten we ons ook aan de stuurboordkant opstellen. Rond half 5 leggen we zelf al alle schepen op de juiste volgorde, zwaarste en grootste voorop en de kleinste lichtste achteraan. Even over 5 uur komt de "Ram" uit de tunnel met slechts 1 schip. Hij meert aan de overkant aan en het hele zooitje moet naar de andere kant!? In het begin zijn we behoorlijk aan het klooien maar na een tijd gaat het wel. Echter net over de helft zit iemand zo met zijn lijnen te klooien dat het hele spul gaat slingeren, ik ben op een gegeven moment met mijn zoon van boord gestapt en met een lijn de boot iets bij de kant gehouden en zo ongeveer 1,5/2 km mee gelopen. De één laat zijn hond uit wij de boot, zo leek het. 5 over 7 (19.05 uur) zijn we de tunnel uit en alle motoren worden gestart. De vesten truien e.d. gaan weer uit (het is in de tunnel aardig fris) en de stoet vervolgt zijn weg op eigen kracht naar de volgende tunnel (deze is 1098 meter) die mag je op eigen kracht door varen. Jacqueline heeft inmiddels een lekkere maaltijd weten te maken, die we tussen door lekker op peuzelen. Het is ongeveer even over half 9 als alle gesleepte schepen aankomen bij de sluis van Lesdins, tja die draait niet meer dus iedereen zoek een plaatsje voor de nacht.

Vandaag 38 kilometer gevaren 6,6 km tunnel(s) 17 sluizen geschut, hier hebben we 9,5 uur voor nodig gehad.

 

Donderdag 16 juli 2009 Lesdins - Pont L'Evêgue

Oh, oh wat heb ik lekker geslapen! Het was wel wat koel. Toch ben ik samen met Jacqueline al om half 7 uit de kooi en om 7 uur varen we samen met de VIOS uit Boskoop de sluis in. De 2e sluis heeft storing, het duurt 20 minuten voordat we weer verder kunnen. De sluis voor Saint Quentin hebben we weer pech omdat de vrouwelijke kant van de Vios "per ongeluk" aan de rode stang trekt! Het duurt weer 20 minuten, ach ja we hebben toch vakantie! We varen verder op met de VIOS tot Chauny waar we om 14.25 uur aankomen, de VIOS gaat aan de wal en wij even langs zij om water te tanken en wat boodschappen voor een dag of 3 in te slaan. Het is bloed heet, een graad of 33, om 15.25 uur varen we weer verder, ik wil toch nog 18 km verder op. Het is 5 uur als we de sluis van Pont L'Evêgue passeren, tjonge jongen hier zit de meest omvangrijke sluiswachter die ik ooit heb gezien! Om kwart over 5 meren we af in het haventje van Pont L'Evêgue. We gaan lekker op de steiger onder de boom zitten, wijntje/glaasje fris er bij geweldig! Jacqueline maakt, met een beetje hulp van mij, heerlijke kip kerrie, na het eten en de afwas gaan de wandelschoentjes aan de voetjes en gaan we het dorp bekijken. Het dorp wel aardig, er is in de haven een brok scheepswerf waar aan een aantal "spitsen" wordt gewerkt, het gaat, in mijn beleving, wel op een manier van 40 jaar geleden! Ach ja als je maar nuttig bezig bent. Als we weer terug aan boord zijn komt in mij op om, net als Hans Guikink, ook nog even naar de ‘L OISE te lopen, dat is een prachtig gezicht zo'n rivier te zien stromen. Terug aan boord zet ik de gemaakte foto's op mijn computertje en werk nog wat dingen uit. De buurman aan de weg, een ontzettend aardige Fransman, verteld mij dat er zwaar weer komende nacht op komst is dus doen we de kuiptent er uit voorzorg maar vast op.

Vandaag 65,4 km gevaren, 9,25 motor draaiuren en 20 sluizen, geen havengeld.

 

Vrijdag 17 juli Pont L'Evêgue - Cergy

Gisterenavond om 11.00 uur brak de onweer met bijbehorende stortbui al los! Niet zo heel goed geslapen, Jacqueline was er om 6 uur al uit, ik volg en ga om half 7 een "Backet" scoren bij de Boulangerie. Achteraf had ik er beter 2 mee kunnen nemen want ze zijn toch wel erg lekker! 5 voor 7 draai ik de haven uit en vervolg de weg richting "Janville" we willen vandaag een flinke ruk maken! We willen proberen de jachthaven van Cergy te halen en die ligt op 9 km van de monding L ‘Oise in de Seine. Het weer is niet al te best, het waait hard, het is niet al te koud, het regent niet, maar toch wel een lange broek aan. Jacqueline blijft tot de 1e sluis nog even lekker in bed liggen, om 8 uur zijn we bij de 1e sluis en Lientje is er helemaal klaar voor, gekleed in korte broek schutten we de sluis. Die korte broek is toch wel erg snel geruild voor een lange! Even over 9 komen we op de rivier L ‘Oise van de stroom merk ik weinig, we lopen op het normale toerental 12,6 km i.p.v. 12,4 km. Het is half 10 als we in Compiegne aankomen, we meren af langs het bunkerschip, wat aan de rechteroever ligt, er is niemand! Op de pomp staat een bedrag van € 1,38? We hebben nog ruim 400 liter in de tank dus varen we weer door. Achteraf blijkt dat we het even hadden moeten vragen! Dit tankstation rekent een normale prijs die nagenoeg gelijk is aan de prijs aan de weg!

De sluis Compiegne is een dubbele. Uit de stuurboordsluis komt net een vachtschip dus ik vaar dat kanaalpand in. De sluis staat op rood? Na een tijdje leggen we aan en loop ik om naar de andere sluis die naast de stuw ligt. Een aardige sluiswachter tracht mij wat uit te leggen, ik snap dat hij ons gaat schutten "ga er maar vast in" terug aan boord varen we inderdaad de kolk in, door rood licht! Na 10 minuten begin ik mij toch zorgen te maken. En net als we de sluis achteruit weer uit willen varen komt er een vachtschip aan. Oh nauw begrijp ik het pas, daar moesten we nog op wachten. Al met al kost het een half uur. Ach ja we toch tijd zat "uhem" zondag in Parijs en nog 175 km en 11 sluizen voor de boeg. De L ‘Oise is een prachtige rivier! Lekker breed, de sluizen liggen een eind uit elkaar maar wel erg weinig mogelijkheden om aan te leggen. De aanlegplekken op deze rivier kan je op 1 hand tellen, daar moet je goed rekening mee houden. Het weer klaart inmiddels wel wat op echter trekt de wind wel stevig aan, die hebben we half tot vol op de kop dus goed varen. Inclusief schutten halen we gemiddeld 10 km per uur dus we mogen absoluut niet klagen, dat doen we ook niet. Om half 5 belt ons dochter met een simpele vraag, Jacqueline krijgt het even erg warm. Ons kind gaat over een week rijexamen afleggen maar haar theorie certificaat ligt in de kluis en wij hebben de sleutels. Ach ja daar komt een oplossing voor, vrienden van ons, de havenmeester uit Vinkeveen met zijn gezin, komen in Parijs op visite dus dat komt wel goed. Het is half 6 als we nog 20,5 km en 1 sluis voor de boeg hebben naar de haven. Poeh poeh wat een eind, tja dat laatste stukje kan er vandaag ook nog wel bij! Om 18.40 uur draaien we, de overigens prachtige, jachthaven van Cergy binnen en maken we vast in een vrije box. Vandaag hebben we zeg maar klokje rond gevaren! Bijna 12 uur achtereen. Maar Parijs is in zicht. Na de maaltijd lopen we het plaatsje door, het is een fraaie plaats, een vrij nieuwe haven die werkelijk erg fraai is aangelegd.

De havenmeester is van 9 tot 6 aanwezig? daar kan ik dus nu geen liggeld aan kwijt en morgenochtend willen we wel weer bijtijds weg want Parijs lonkt.

Vandaag 110 kilometer gevaren, daar hadden we 12 uur voor nodig, 9 sluizen.

De GPS staat op 599 km.

 

Zaterdag 18 juli Cergy - Parijs

Na een regenachtige nacht ontwaken we onder een strak blauwe hemel. Ik maak een paar mooie foto's van de prachtige haven, dat had ik gisteren ook al gedaan maar onder de blauwe hemel zijn de plaatjes wel veel mooier. Om kwart voor 8 willen we vertrekken, de havenmeester is er nog niet, jammer maar we willen door. Samen met een Duits echtpaar op een Linssen kotter verlaten we de haven. Het laatste stukje ‘L OISE gaat voorspoedig. Om half 9 draaien we de Seine op, qua stroom valt het mee, we halen op het normale toerental nog steeds 11 km. Op de monding van de ‘L OISE en om de hoek op de Seine weet je niet wat je ziet, honderden spitsen, rijen dik soms wel 10 naast elkaar liggen hier! Volgens mij zijn de meeste niet meer in de vaart. De Seine is een mooi stuk varen met een heel afwisselend uitzicht met veel prachtige villa's. Om 10.40 uur zijn we bij de eerste sluis. Die staat al open met de lichten op groen, 3 uur later het zelfde bij sluis 2, alleen zijn we nu met 3 schepen, op het laatste moment net voor de sluis zijn we ingelopen door een Belg met een grote oude klassieker. Die schut op een wat ongebruikelijke manier! Met enkel een middentouwtje en druk met zijn mobiele telefoon ligt hij in no time dwars, en met veel gekraak, in de sluis. Om 14.30 uur komt de Eiffeltoren in zicht, dit vinden wij een wel heel bijzondere ervaring! Jacqueline en Renzo zitten op de voorroef met de camera in de hand, we genieten enorm van de vaart door Parijs, zo worden we ook gespot door de toeristen die op de vele rondvaartboten zitten. Voor je er erg in hebt ben je de Notre Dame gepasseerd en komt de sluis naar de jachthaven "Arsenal" al in zicht. om 15.45 uur maken we vast aan de meldsteiger en gewapend met het boekje "Frans op reis" gaan we een poging wagen ons te melden. Ik krijg direct gehoor en de persoon blijkt perfect Engels te spreken! Pffffff dat scheelt, na 5 minuten gaan de lichten van het sluisje op groen - rood en gaan de deuren met veel gekraak open. We varen in en meren op drijvende bolders af. We schutten 2 meter omhoog en even later varen we het "Arsenal" in. We meren eerst af bij het havenkantoor waar we uiterst vriendelijk worden ontvangen, we krijgen een sleutel van het hek, heel veel informatie en box 100 toegewezen "wie wie" zeg ik maar en we varen naar de overkant naar box 100 echter daar passen we echt niet in! Even met de marifoon de havenmeester opgeroepen, we mogen het in box 89 proberen, daar liggen we om 16.30 uur vast. Wauw we liggen in hartje Parijs! Jacqueline maakt wat te eten en daarna lopen we wat door de directe omgeving en naar de Notre Dame het is er erg gezellig en je proeft hier gelijk de sfeer van Parijs.

Vandaag bijna 9 uur gevaren 3 sluizen geschut de GPS staat op 687,4 km.

 

Zondag 18 t/m dinsdag 21 juli

Deze dagen liggen we in het Arsenal we bekijken de stad op zondag vooral te voet! Zo lopen we vanaf de jachthaven om 10.10 uur naar de Sacré Coeur daar zijn we tegen 12 uur. Uiteraard gaan we de 300 treden omhoog om van het magistrale uitzicht, vanaf het koepeldak, te mogen genieten. Via de schilderswijk over de B.d. Rochechonart en nog wat straten met niet uit te spreken namen langs het mega warenhuis LA FAYETTE langs de L' Opera naar 't Louvre. Ik moet en zal nu zelf eens de Mona Lisa gaan aanschouwen! Wat een drukte en wat was het daar akelig warm binnen. En oh oho wat een belangstelling voor zo'n mini portretje van hooguit 50 x 50 cm. Maar ik heb hem met eigen ogen gezien. Op maandag en dinsdag komen vrienden van ons (de havenmeester met gezin) vanuit Vinkeveen. Met hun doen we een vooral veel met de metro want die stopt op de kop van de jachthaven. En je bent heel snel op bepaalde plekken. Bijvoorbeeld: je staat met een kwartiertje bij de Eiffeltoren. Zo maken we ook een uitgebreide tour met de dubbeldeks toeristenbus, dat is erg handig want met een 2 dagen kaart kun je vrijwel overal in en uit stappen.

 

Dinsdag 21 juli vertrekken onze vrienden uit Vinkeveen zo rond 14.00 uur met de auto, die overigens aan de overkant (dus aan de kant van het havenkantoor) in een parkeergarage stond, weer huiswaarts. Wel blijft hun oudste zoon bij ons aan boord. Jacqueline en de jongens doen nog wat inkopen en ik ga afrekenen in het havenkantoor want we willen vandaag nog een klein stukje de Marne op varen zodat we morgen weer wat vrij zijn. Ik moet voor de 4 dagen en 3 nachten € 94,83 afrekenen! Dat valt ons erg mee! Het gebruik van stroom en water op de steiger zit daar standaard bij in, de douche e.d. (ziet er keurig uit!) kost € 0,50.

Tegen 4 uur varen we weer en om 5 uur zijn we de eerste sluis op de Marne samen met 2 vrachtschepen door geschut. De 2e sluis doemt al spoedig op en dan mogen wij helemaal voorin schutten. Na deze sluis kom je vrijwel direct in een tunnel van 600 meter, om exact 18.00 uur zijn we er door. De eerste haven, Port De Nogent, kom je na een klein half uurtje tegen en daar gaan we plat.

In Port De Plaisance Nogent sur Marne moet ik € 18. afrekenen.

Vandaag 12,7 km verder gevaren, 3 sluizen geschut, daar hadden we een kleine 3 uur voor nodig.

 

Woensdag 22 juli Nogent sur Marne - Mary sur Marne

Jacqueline wordt om even voor 7 uur gewekt door de ingebouwde plaswekker. Tja, dat uitslapen is om de één of andere reden niet voor ons weggelegd. Ik ga maar eens op stokbroden jacht, dat blijkt hier nog een hele tippel te zijn. Toch varen we al om kwart over 8 richting de 1e sluis daar ben ik om 9 uur en zie dat daar al een vrachtschip ligt te wachten. De sluizen zijn vanaf hier weer een heel stuk kleiner dus we kunnen er niet bij. Achter ons doemt ineens nog 2 vrachtschepen op, als de laatste invaart komt er nog een aan! Ik krijg het al wat benauwd en ben al aan het rekenen geslagen want dit gaat niet opschieten! De buren van afgelopen nacht komen er aangevaren en na vrachtschip nummer 4 kunnen we eindelijk schutten. Het is inmiddels half 11 als we weer verder kunnen. In het kanaaltje komen we al heel snel bij het laatste geschutte vrachtschip die werkelijk voort kruipt. Er komt ook nog een spits tegemoet, het blijkt een Hollander te zijn en ik vraag hem per marifoon of hij onze voorganger wil vragen of wij, zodra hij met zijn spits is gepasseerd, wij hem mogen voorbij lopen. Dit blijkt geen probleem te zijn. Ik bedank de Hollander via de marifoon en klets nog wat na.

Een uur later komen we bij de 2e sluis, deze roep ik via de marifoon in het Frans op en we krijgen direct rood - groen licht hè hè dat werkt dus! Onze achterburen gaan in Lagny sur Marne aan de kant, dit is een prachtige vrij recente steiger en het schijnt dat je hier vrij dicht bij Euro Disney ligt, Tis maar dat je het weet! Weer een uur later de volgende sluis en die staat al open, de sluis net voor Meaux is al aan het leeg lopen, die had ik ook aangeroepen maar deze sluis ligt om een hoek dus die kun je niet zien. Meaux is een prachtige plaats met een dito aanlegplek! Mijn vader had ons er op gewezen, echter vinden we het nog te vroeg om vast te maken dus besluiten we door te varen, Meaux is voor de volgende keer! We schutten nog 2 sluizen hogerop, tja alles staat voor ons open en het gaat erg vlot, om 16.45 uur vinden we een prachtige "privé" steiger met ruimte voor wel 1 boten! in het plaatsje Mary sur Marne. Volgens het bord op de kant is de bakker om de hoek. In de avond barst er nog een stevige onweersbui los met de bijbehorende wolkbreuk, het was ook wel erg broeierig warm vandaag.

Vandaag 60,9 km gevaren, 6 sluizen, een tunnel van 300 meter daar hadden we 8,5 uur voor nodig.

De GPS staat op 753,4 km dat is exclusief tunnels want daarin doet het apparaat het niet!

 

Donderdag 23 juli Mary sur Marne - sluis nr. 4 Courcelles

Vochtige en warme nacht. We ontwaken om half 7 met regen. Om 7.00 uur varen we al weer! Ja als je dit zo leest denk je "wat een gekken" zo voel ik het ook maar naar de Maas is het nog 266 km en 65 sluizen en daar willen we over 6 dagen zijn. Ons dochter komt dan met haar vriendje aan boord. Toch voelt die druk niet goed, voor de kinderen ook niet. Het is een ervaring en Parijs maakt veel goed. De eerste sluis van vandaag ligt 10 km verderop, dus ongeveer een uurtje varen. We doen er uiteindelijk, met schutten van de eerste sluis mee, anderhalf uur over. Ook krijgen we een afstandsbediening voor de volgende 7 sluizen. Toch wordt de volgende sluis door een sluiswachter voor ons bediend. Na de 3e sluis varen we de Champagne streek in en na de beboste heuvels zien we nu een prachtig glooiend landschap met wijnranken. Het weer is vandaag halen en brengen, toch komt in de middag steeds vaker de zon er bij. Om exact 13.00 uur zitten we op km paal 61 we zijn al 6 uur aan het varen en 50 km plus 4 sluizen verder! We mogen dus niet klagen. Om kwart over 2 komen we aan in het prachtige plaatsje Chateau Thierry. We maken vast aan de kade waar meerdere jachten liggen en gaan het plaatsje verkennen. Dat blijkt groter als het lijkt. Het is ook nog eens een alleraardigst plaatsje! We doen wat inkopen en bij een grote mall Carrefour wordt er ook nog eens van alles gekocht. Ik neem voor de zekerheid nog maar een kan motorolie van 10 liter mee want de oude vertrouwde Volvo begint dit spul erg lekker te vinden! Als alles aan boord is varen we nog een klein stukje verder, ik had op de kaart gezien dat even verderop een leuke steiger is in het plaatsje Jaulgonne. Daar aangekomen blijkt het een vervallen zooitje te zijn. We schutten even verderop nog sluis Courcelles 4 net daarachter is een kade en maken we om 18.00 uur vast. Na de bami die de jongens hebben bereid wandelen we door de directe omgeving. Het is hier prachtig en wat een rust is hier. Op de grond zien we een aantal naaktslakken en de beroemde Escargots. In de avonduren leggen we een kaartje.

Vandaag 80,5 km afgelegd, 9,5 uur gevaren 7 sluizen geen liggeld.

 

Vrijdag 24 juli van sluis Courcelles 4 naar een plekje op het canal de L'Aisne á La Marne

Jacqueline is vandaag wel erg vroeg wakker, ze sms't onze dochter succes want die mag vandaag voor de eerste keer trachten haar rijbewijs te halen. Na het gebruikelijke ochtend ritueel gaan we weer lekker op stap, om kwart voor 9 lig ik voor de 1e sluis. Tijdens het schutten krijgen we het bericht "gezakt door de zenuwen" Tja, dat is heel jammer. Dit zijn wel bijzondere sluizen! Ze hebben schuine muren. Maar er ligt wel een drijvend steiger in! Peace of cake dus! Het zijn er 3, want bij de 3e moeten we ons kastje weer inleveren. We krijgen er wel boekjes en kaartjes voor terug! Daar hadden we meer aan gehad aan het begin! Maar ja beter laat dan helemaal niet....toch. Half 12 laatste sluis of de eerste, het is maar net hoe je het bekijkt. We varen nu het lateraal kanaal op, hier zitten weer sluizen die je moet bedienen door middel van het draaien aan een stang die met een staaldraad over het kanaal heen hangt te bengelen. Er zit een plezierboot zowel voor als achter ons. Druk dus? Waren we helemaal niet meer gewend. Na de 2e sluis stoppen we in het plaatsje Mareuil - sur - ay om brood te halen en water te tanken. Het is 1 uur als we weer verder varen, de volgende sluis wordt je door een radarbol gedetecteerd! Die knikkerbollen ken ik nog van jaren geleden. Deze werkt prima! Na de 4e sluis op dit stukje draaien we bakboord uit naar het Canal de L'Aisne á La Marne en gaan we richting Reims. Het kanaal is 58 km lang en telt 24 sluizen en een tunnel van 2302 meter, Reims ligt zeg maar op de helft. De komende 8 sluizen gaan omhoog en best een stuk!  De enige mogelijkheid om vast te maken is via de trap omhoog te klimmen en zo 2 lijnen op erg ver uit elkaar staande bolders te leggen en weer terug te klimmen. Niet echt handig! De sluizen staan wel in verbinding met elkaar. Gaan de deuren achter je dicht gaan de deuren van de volgende sluis voor je open. We schutten deze 8 sluizen maar door tot de tunnel want een geschikte aanleg/overnachtings plaats is hier niet! Het is inmiddels al half 5 en we zijn het een beetje zat als we bij de tunnel aankomen. Het is er hartstikke donker en de schijnwerpers doen het niet? Ik pak het zoeklicht om zo nog een beetje zicht te hebben maar op het moment we de tunnel in varen gaat spontaan en geheel automatisch de verlichting in de tunnel aan! Ook beginnen enorme ventilatoren te draaien. Na een kwartier varen we er al weer uit. Tot sluis 16 is er niets, daar net voor, bij de draaistang, staan wat bolders op de wal, daar meren we voor vandaag vast. We zitten hier best wel op een hoog punt en het uitzicht is echt adembenemend. Jammer dat het weer niet zo best is dus vertoeven we deze avond noodgedwongen maar aan boord.

Vandaag 66,9 km afgelegd, 9,5 uur gevaren15 sluizen geschut en (alweer) geen liggeld.

 

Zaterdag 25 juli van sluis 16 op het canal de L'Aisne á La Marne naar Berry au Bac

We doen, voor ons doen, rustig aan vandaag! Even over achten draai ik naar de sluis, er branden geen lichten en het ziet er verlaten uit? Even terug zit een visser, maar even proberen aan hem te vragen, hij geeft in een soort gebarentaal met zijn vingers aan 9 uur! Ook probeert hij mij wijs te maken dat het weekend is en dan de sluizen een uur later pas gaan draaien. Dat is hem dus gelukt! Om 5 voor 9 gaan de lichten aan, we maken los, draaien aan de stang die boven de vaart hangt en kunnen in varen. Even later zijn we naar beneden geschut. Nog 16 km en 7 sluizen naar Reims! Daar willen we even stoppen om Reims te bekijken. We maken om 11.45 uur vast aan één van de steigertjes in Reims. Jacqueline wil een wasje draaien, dat gaat helaas niet lukken want de wasmachine draait al voor een passant en is daarna ook al besproken. We lopen een paar uurtjes door Reims, bezoeken de Kathedraal, lopen door de vele straatjes en pleinen, eten een lekker broodje op een pleintje, het is een prachtige stad, echt de moeite waard. Ook doen we nog wat boodschappen in een Monopix. Terug aan boord rollen we de kuiptent op, we willen door varen naar de kruising in/bij Berry au Bac op het Ardenne kanaal. Het is half 6 als we de laatste sluis uit varen, net stuurboord uit om de hoek aan een graskantje vinden we een prachtige ligplaats voor vandaag. De boys gaan even op onderzoek uit en ik ga buiten hamburgers bakken, die blijken erg lekker te zijn. Na het eten en de afwas gaan de jongens in een oude fabriek klimmen en klauteren, wij lopen naar Berry au Bac. Als we op de brug staan van het afgetakte zijriviertje zie ik ineens een otter zwemmen! Dat is wel heel bijzonder, ik sta met de fotocamera in de aanslag als de otter weer onder water duikt. Ik zie hem daarna een eind verder nog een keer boven komen en daarna niet weer. Jammer! We lopen verder het dorpje door, best aardig, mooie grote kerk, eigenlijk te groot voor dit dorp maar dat gebeurd wel vaker. Bij de boot weer aangekomen babbelen we wat met landgenoten, er wordt een potje joker gespeeld en ik ga vroeg naar bed, ben niet lekker, dus met een roze smartie proberen te slapen.

We hebben vandaag 40 km gevaren 16 sluizen geschut en daar hadden we 6,5 uur voor nodig.

 

Zondag 26 juli Berry au Bac - Atigny

Als ik wakker wordt voel ik me iets beter, we gaan lekker douchen en de boot afsponsen. Even voor 9 uur varen we weg in de laaghangende mist. Het is half 10 als we aankomen bij de eerste sluis. Het stuk wat we nu varen is voor ons redelijk bekend terrein, dit hebben we al vaker gevaren. De zon doet goed zijn best en het beloofd een erg warme dag te worden. Als we 3 sluizen verder zijn is het 11.20 uur nu varen we op het Canal des Ardennes. Je komt hier een paar prachtige mooie plekken tegen, één daarvan is Rethel. Maar ook bij het plaatsje Vieux les Asveld is een mooie aanleg mogelijkheid! Op de sluis van Biermes kijk je echt je ogen uit, allemaal bloemen en vele attributen zoals scheepsschroeven, oude ploegscharen gevuld met bloemen echt prachtig! Wij willen naar Atigny en vandaar in één dag de sluizentrap door. Onderweg kijken de jongens een film en de voorspelde "erg warme dag" blijft gelukkig uit! Het is gewoon lekker vandaag. Na 11 sluizen meren we om 17.10 uur af aan de kade van Atigny waar nog precies een plekje voor onze vlet over is. De 6 boten die er al liggen zijn allemaal wat oudere mensen en allemaal Hollanders. We liggen heerlijk onder de bomen, want de zon doet wel erg zijn best, we nemen een drankje en relaxen wat. Na de inwendige mens en de afwas e.d. ga ik foto's maken, Jacqueline maakt een wandeling door het dorpje. Ze komt met de achterburen terug. Ik bied ze een bak koffie aan! Zo hebben we weer eens een reden om ons zelf en de buren te trakteren op vakantiekoffie. Die valt erg in de smaak! Even verder ligt een grote Valkkruiser met 2 mannen aan boord. Jan, de schipper, blijkt goed gezelschap. Het is een erg gezellige avond. Hij wil de volgende dag wel samen met ons de sluizentrap schutten en wij willen wel voorop.

Vandaag 60 km afgelegd, 11 sluizen in bijna 8,5 uur

 

Maandag 27 juli Atigny - Le Chesne

Vroeg er uit want om 6.45 uur zou de "voor buurman" vertrekken en wij volgen. Vandaag gaan we de sluizentrap door. Daar kan je, als het iets tegen zit, de hele dag over doen. Het zijn er 27 achter elkaar. Ik haal nog gauw even brood en om 10 over 7 maken we los, en de Shalom volgt ons. De 1e en de 2e sluis gaan lekker, rond half 8 gaat de GPS op 1000 km en de urenteller draait op precies 3100 uur. Dat is een mooie toevallige samenloop zullen we maar zeggen. Bij de 3e sluis houdt het even op want die blijkt pas om 9 uur te draaien. Dat betekend 45min drijvend wachten want vastmaken kun je hier niet! om 8.55 uur krijgen we groen licht en we liggen inmiddels met 4 schepen te wachten. De "Ware Jacob" een Brandsmavlet uit Dordrecht vaart als eerste in en wij volgen. Volgens ons zijn ze niet heel erg blij dat we mee schutten, maar uiteindelijk loopt het lekker en hebben we het gezellig. Tot sluis 18 gaat het goed, sluis 17 geeft groen licht maar gaat ook weer direct op rood. We varen toch maar in en proberen de bedieningsstangen, er gebeurd helemaal niets. Dan maar de marifoon via kanaal 20. de jongens klimmen omhoog en na 15 minuten is er personeel waarna we weer vlot door kunnen. De jongens lopen tussen de sluizen met en maken diverse foto's. tussen sluis 14 en 13 krijgen we 2 tegenliggers ook plezierbootjes. Ook sluis 11 is in staking en gaat geeneens open? Na 1 oproep (kanaal 20) met de marifoon is er zo hulp bij. Zo rond 12 uur is het wel erg warm aan het worden en de barometer daalt enorm. In heel korte tijd gaat het apparaat van 1032 naar 996 millibar! We zien ook erg donkere wolken komen. Langs de sluizentrap is het druk met fietsers en veelal Hollanders die een kijkje nemen en vragen waar je vandaan komt, bent geweest en zo. Tussen sluis 6 en 5 duurt het even want er komt een Spits uit en moet ons heel voorzichtig zien te passeren. Veel ruimte heb je hier niet maar het gaat allemaal goed. Uiteindelijk is het half 2 als we in sluis 1 liggen. Hier krijgen we weer een "Jay" hiermee kunnen we de komende sluizen weer mee bedienen. Kwart voor 2 hebben we de sluizentrap gehad, we hebben er 4 uur en 45 minuten voor nodig gehad. Net voor Le Chesne komt er een geladen Spits aan, hij kan zeg maar, geen ruimte geven. Hij drukt ons letterlijk de struiken in. Met wat takken in het gangboord en wat krassen daarvan gaat het maar net. De bedoeling is, of was, dat we naar ons plekje "als god in Frankrijk" doorvaren, dat is na de sluis van/bij Le Casine maar iets zegt ons stop hier maar want er is plaats. Dus in Le Chesne meren we om 14.10 uur af. Vrijsnel na ons komt Jan er met zijn "Shalom" er ook aan en maakt achter ons vast. Je heb hier, zeg maar, plaats voor 4 bootjes, het kanaal is aan beide zijden wat verbreed. Als alles vast ligt krijgen we een enorme plensbui over ons heen. Tussen de buien wil Jacqueline wat boodschappen halen, helaas de schappen zijn leeg. Wel heeft ze wat blikjes kunnen scoren. Ik ben in die tussentijd een poging aan het wagen de watertank wat bij te vullen. Echter stuit ik een voor mij onbekende sluiting in de paal op de kade. Buurman Jan ziet mij klooien en komt polshoogte nemen. Hij vraagt, heb je niet zo'n tutje? Nee ik heb veel maar dat tutje heb ik niet. Nou, zegt Jan, je mag mijn tutje wel even lenen hoor!? Zo krijgen we toch nog water in de tank.

Vandaag 16,9 km afgelegd, de minste van deze reis! Maar wel met de meeste sluizen 28 stuks. 7 uur onderweg geweest.

 

Dinsdag 28 juli Le Chesne - Charleville Mezeres

Brrr koud ! kachel aan want het is koud, vochtig en mistig. Ik ga eerst maar een stokbroodje kopen. Bij terugkomst besluiten we maar te vertrekken want ons dochter komt vandaag aan boord. Buurman Jan, van de Shalom, zwaait ons uit. Het zicht is redelijk en een uur later doemt de eerste sluis op, Jacqueline roept, hé we gaan zakken, Ik kijk en zeg, ja je hebt gelijk, tot en met Vinkeveen zullen we alleen nog maar naar beneden worden geschut! Weer een half uurtje verder de 2e sluis. Le Cassine heet het hier. Hier achter is een prachtige afmeerplek die wij de naam "als God in Frankrijk" hebben gegeven! Je ligt hier echt prachtig met een wijds uitzicht, picknick tafeltjes op de wal en de geiten en kippen lopen er vrij rond. Er liggen 2 bootjes die het hier blijkbaar ook waarderen. Om 10.20 uur komen we bij de tunnel en aan het water te zien zit er een spits voor ons! Ik hoor de GM in de tunnel gillen. Het duurt 15 minuten voor wij in mogen varen, de "Brom" uit Amsterdam (een Aquanaut) heeft zich bij ons gevoegd en we schutten samen. Gezamenlijk tuffen we heel langzaam, want de spits zit voor ons, verder richting Pont a Bar. Met een tempo van 3,5 tot 4 km per uur lopen we de spits toch nog erg vlot in! Passeren lukt hier echt niet. Toch komen we om 12.00 uur aan in Pont a Bar. We moeten even wachten, er ligt een schip bij de pomp, maar even later kunnen ook wij tanken en laten 170 liter diesel in de tank lopen. Het is niet echt goedkoop ook niet echt heel duur, maar ja, zo kunnen we wel weer een heel eindje verder. Nog 2 sluizen schutten, het is dan 13.15 uur als we de Maas op varen. Even zet ik de gashendel helemaal open, het wordt wat mistig achter de boot, we varen namelijk al dagen net door stationair heen. We schutten vlot door de eerste sluis, net voor de 2ezien we de spits die op het Ardennen kanaal ook al voor ons zat. We zitten in een toeleidingskanaal dus weer pruttellen. Jacqueline heeft via sms contact met ons dochter die met mijn broer en haar vriendje naar ons toe komt, zij staan om 3 uur al op de kade van de camping in Charleville Mezeres. Ze staan ons op de loopbrug op te wachten als wij om 15.30 uur vast kunnen maken aan de buitensteiger. De lijnen zitten nog niet vast of mama en dochter vliegen elkaar in de armen! Ze zijn zo blij elkaar weer te zien......... ik ook hoor! We babbelen onder het genot van een drankje lekker bij en gaan dan Charleville Mezeres in om wat proviand te scoren. We eten erg lekker met 7 man aan boord. Om 18.00 uur gaat mijn broer Michel samen met Jelle (de kameraad van onze zoon) de terugreis hervatten. Een soort wisseling van de wacht zeg maar. Nadat we mijn broer hebben uitgezwaaid lopen we nog even de stad in. Terug aan boord doe ik de afwas, Jacqueline is aan het corveeën en Jolien geeft haar spullen een plekje.

Vandaag 47 km afgelegd, 10 sluizen geschut, daar hadden we 7,5 uur voor nodig.

 

Woensdag 29 juli Charleville Mezeres - Revin

Het is kwart voor 9 als we vertrekken, op naar Monthermé. Vanaf nu doen we wat rustiger aan en willen de laatste dagen nog wel even extra genieten! Ons gezinnetje is weer compleet + 1 extra natuurlijk. Dit stuk Frankrijk vinden wij prachtig, ik blijf van dit stuk altijd onder de indruk! De 3 sluizen gaan als een speer. Het is 11.00 uur als ik aanleg op de schuine kant van Monthermé, dit blijft wel een beetje improviseren maar is de moeite waard getuige de foto's van het magistrale uitzicht vanaf boven op de uitzicht punten. We doen de wandelschoentjes aan en gaan op pad, we volgen de trap en nog één dan stopt het en gaat een klein pad door naar boven. Ik ben natuurlijk zoals gewoonlijk weer veel te ver vooruit en ben al hoog en breed boven voordat na veel geroep de rest boven is gearriveerd. Boven loopt een pad van uitkijk naar uitkijk, het uitzicht is echt adembenemend.

Van onze buren die met hun schip achter ons liggen vernamen we dat de sluis al anderhalve dag stuk is en er ruim 40cm water te weinig staat in het kanaalpand. Oeps als dat maar geen roet in het eten gooit. Boven op één van de uitzichtposten zie ik boten stroomopwaarts varen! Dat betekend dat de sluis draait en schepen aan het schutten is. Mijn besluit staat vast, daar moet ik vandaag nog doorheen zien te komen! Om 13.15 uur maken we de trossen los en op naar de sluis, het duurt 2 uur eer we kunnen worden geschut. De volgende 3 sluizen schutten op gebruikelijke wijze en met 3 scheepjes varen we dit prachtige traject. Het is 16.45 uur als we Revin binnen lopen, de steiger ligt bomvol en de meeste schepen liggen al dubbel. We mogen bij "de Bateau" uit Zwijndrecht langszij. We nemen er eerst maar een biertje op. Jacqueline is een heerlijke maaltijd aan het bereiden, we eten heerlijk in de zon in dit prachtige plaatsje. De havenmeesteres komt en we rekenen € 4,50 af, Jacqueline regelt ook de was en droogmachine ( € 3,00 per machine) en het kan er gelijk in. Vader en dochter doen de afwas de rest is naar het nabij gelegen winkelcentrum. Een heerlijke en gezellige avond volgt!

Vandaag 42 km afgelegd, 7 sluizen 6,5 vaaruur. Totaal hebben we er nu 1104 km opzitten

€ 4,50 liggeld en € 6,00 voor de was en droogmachine.

 

Donderdag 30 juli Revin - Givet

Een gedenkwaardige dag, ik ben namelijk jarig. Vele berichtjes komen binnen op mijn telefoon, ze zijn me dus niet vergeten ondanks we wat ver van de thuishaven zijn. We doen lekker rustig aan, ontbijten met z'n allen en leggen de boot aan de wal want "de Bateau" onze buurman gaat verderop kijken. Ik krijg mijn eerste cadeautje. Leuk ik ben gek op cadeautjes. Daarna gaan we boodschappen doen. Dat is erg dicht bij, je loopt de kade af, door het hek, onder de brug door en een heel terrein met allerlei soorten winkels is daar bij de hand. De vriend van ons dochter had gisteren een pak gezien en dat koopt hij. Zo zie je maar. Het was afgeprijsd voor ongeveer de helft. Typisch Hollands! Terug aan boord besluiten we naar Givet te varen dus om 11.10 uur gaan de trossen los en varen maar, 36 km stroomafwaarts. De sluizen gaan vlot en we schutten ze allemaal alleen. We komen de Dolmanvlet "Vrijheid" tegen, die is van een Frans talige Belg en heeft thuishaven in Nieuwpoort. We zwaaien beide elkaar uitbundig uit! Rond 3 uur passeren we het Souterrain Ham sur Meuse en om 15.45 uur meren we vast net voor de brug aan de kade van Givet. We willen uit eten maar dat viel even tegen, het wordt uiteindelijk een frietje met Donner kebab. Veel te veel natuurlijk maar wel lekker. Daarna een ijsje kopen in het centrum, een kaartje leggen met een wijntje er bij en weer de kooi in.

Vandaag  36 km afgelegd, 9 sluizen, 4,5 vaaruren en € 3,05 liggeld. We hebben nu 1140 km achter de rug dat is exclusief de tunnels want daar doet de GPS het niet, deze tel ik aan het eind van de reis bij.

 

Vrijdag 31 juli Givet - Dinant

Half 9 varen we richting de laatste Franse sluis. Daar aangekomen leveren we het bedieningskastje "JAY" voor de sluizen weer in en ik laat alle papieren zien? We staan in de computer en hoeven niets te doen? We mogen zo uit varen? De verwarring slaat toe want we hebben nog steeds GEEN Vignet!

Ach ja we zien het wel misschien sturen ze de rekening wel op, toch vreemd want ze kunnen hier erg moeilijk doen als je zonder geldig Vignet rond vaart. Om 9 uur varen we België in en bij de 1e sluis "Hastiere" leggen we aan en wandel naar het sluiskantoor. Daar geef ik mijn ICC en ICP af en 2 minuten later rolt een papier uit de printer, de bediende wijst mij op het z.g. M.E.T. nummer. Als ik in het vervolg dit nummer doorgeef heeft men direct al onze gegevens! Dat is handig. We varen nog een sluis door en meren om 11.00 uur af aan de steiger van Anseremme. Hier gaan Jacqueline, Renzo, Jolien en haar vriendje kano's huren om de Lesse af te peddelen. Ik blijf aan boord om de Vlet eens een grondige poetsbeurt te geven. De familie doet de halve tocht (lang genoeg) en nemen de trein naar Gendron. Het is prachtig weer met dito temperatuur. Als ik de boot grondig en naar mijn zin schoon heb loop ik naar de Lesse. Gewapend met de fotocamera zit ik op een terras de terugkomst van de familie af te wachten. Ze hebben het erg naar hun zin gehad, het vriendje van Jolien had de dag van zijn leven. Terug aan boord krijg ik een groot compliment van Jacqueline omdat hij er pico bello uitziet en weer fris ruikt. Oh oh ze weet het ego wel te strelen hoor! We varen naar de sluis want we willen een plekje zien te scoren in Dinant. In Dinant is het druk, het lijkt wel of iedereen hier wil liggen? Aan het einde van de steiger kan ik de Vlet nog net aan het hek van de kade afmeren. Zo we hebben weer plek! Even kruip door sluip door het hek en je staat op de kade. De jongens gaan de stad in en even later komt Renzo mij ophalen om samen een nieuwe zonnebril aan te schaffen. Daarna wordt er nog gezwommen, lekker gegeten en een filmpje gekeken. Een mooie dag!

Vandaag 23 km gevaren, 4 sluizen en iets meer dan 3 uur daarvoor nodig gehad.

 

Zaterdag 1 augustus

Rust dag! We blijven vandaag hier liggen om o.a. een bezoek te brengen aan de grot La Merveilleuse. Dus ik ga lekker vers brood kopen en na het uitgebreide ontbijt lopen we gewapend met een trui naar de grot (daar binnen is het namelijk koud! Terug aan boord wil het hele spul winkelen? Dat ben ik al gauw zat. Ons dochter Jolien gaat met haar vriend een bezoekje brengen aan de Citadel. Ik heb de Vlet inmiddels op de steiger kunnen vast maken en mijn kameraad uit Vinkeveen is met zijn "Bellezza" onderweg en kan voor ons vast maken. Dat vindt ik erg gezellig. We kletsen lekker bij onder het genot van een paar biertjes, nootje, toastje met een stukje brie en dubbelfris voor de meisjes. De meisjes gaan nog even wat proviand inslaan, onze vrienden Peter en Helma gaan even de benen strekken. Zij zullen, gewapend met ons verhaal, het rondje Maas, Moezel, Rijn gaan varen. Rond 6 uur zoeken we met z'n allen een eettentje op, het wordt de Chinees. Na het uitgebreide eten ga ik aan boord de vakantiekoffie verzorgen, die nuttigen we op het achterdek van de "Bellezza". Ik geef Peter nog wat tips en aanwijzingen mee.

Vandaag wel havengeld € 11 afgerekend.

 

Zondag 2 augustus Dinant - Huy

Half 8 er uit klaar maken voor vertrek en helaas ook de regenjassen uit de kast. Ik haal nog even een vers boordje, zwaaien Peter en Helma uit en om iets over half 9 gaan de trossen los, op naar de sluis.

Bij de 1e sluis moeten we even wachten en schutten we met een plezier/vrachtboot en 4 jachten. Dit gaat zo 6 sluizen tot aan Namen door. Het plezier/vachtscheepje draait de Samber op en de overige jachten gaan aan wal. Het weer is ronduit slecht, zondag, de winkels gesloten, geen weer om te klimmen e.d. dus wij besluiten om door te varen. De volgende sluis staat al voor ons open en de lichten op groen. Als ik de ingang passeer gaan de deuren gelijk dicht. Dat gaat wel heel erg snel, ik kan nog net voor het schutproces een lijntje op een bolder leggen! Ook de volgende sluis, Andenne, gaat erg vlot. Het is kwart over 4 als we vast maken in de haven van Huy. De Vrouwe Adrianna uit Tiel ligt er ook, die hadden we op de heenreis ook al ontmoet. We lagen met hun in Cambrai en ook de sleeptunnel deden we samen. We lopen gezamenlijk naar het havengebouwtje en ik reken de € 11 liggeld af. Hans van de Vrouwe Adrianna zit daar met zijn vrouw wat te drinken en vragen ons er bij. Gelijk weer gezellig! Hans vraagt hoe wij zijn gevaren en is erg verbaasd over de door ons afgelegde traject in de relatief korte tijd. Na een paar biertjes gaan we weer naar boord om wat te eten. Later die avond zitten de jongens te vissen, ze vangen beide een grote Brasem, zo'n slijmjurk. Het blijft bij 2 vissen. Oh ja prima douche gelegenheid in het havengebouw! Zit bij het liggeld in en hebben we allemaal dankbaar gebruik van gemaakt. Erg leuke haven, gezellig clubhuis!

Vandaag 57 km gevaren, 8 sluizen, 7,5 vaaruur en € 11 liggeld

 

Maandag 3 augustus Huy - Maastricht

Half 8 er uit en iets voor half 9 varen we de haven uit, na een kwartiertje maken we vast aan de kademuur bij de Aldi voor de deur. Daar gaan we boodschappen doen. Het belangrijkste is de Triple Sec. die gebruiken we in de vakantiekoffie en we moeten voor de hele familie geloof ik flessen mee nemen! De caissière zal wel gedacht hebben?! Met een kar vol drank (het lijkt wel een zuipschuit) en wat barbecue vlees varen we om half 10 weer verder achter 2 grote KNMC kruisers aan. Zo schutten we vlot door sluis Huy. Net na deze sluis gaat een geladen spits van de kant en wil ons trachten af te schudden, echter blijf ik met de Vlet op zijn hekgolf hangen en wordt op die manier meegezogen. Hij geeft vol gas maar het helpt hem niet, de schipper is iets wat geïrriteerd en wij hebben de grootste schik. De 3 jachten hebben er wel voordeel bij want het vrachtscheepje vaart wel de sluis Ivoz-Ramet voor ons open....... en dat scheelt! Ik heb namelijk de ervaring minimaal 1 tot 2 uur hier te moeten wachten. Na het schutten varen we rustig aan verder en om 12.35 uur maken we vast aan de drijvende steiger van de jachthaven Luik. We doen de wandelschoentjes aan en gaan de stad in. We zijn om 15.00 uur weer aan boord en 10 minuten later varen we de Maas weer op, na een klein half uurtje passeren we het standbeeld van Koning Albert en dan volgt het Albertkanaal. Dit is net zoiets als het Amsterdam rijnkanaal...... ook niks! Maar ja je hebt hier weinig keus. 16.30 uur bereiken we Lanaye, daar wacht al een vrachtschip, mooi dan schutten we vlot. Deze sluis vindt ik altijd wel een bijzondere ervaring, je schut zo'n 14 meter! Half 6 varen we uit en op naar Maastricht. 18.00 uur de kade van de St. Servaasbrug ligt vol toch kan ik helemaal vooraan nog een plekje creëren. Er is geen trap maar met wat touwwerk en een stootkussen weet ik dit probleem op te lossen! Zo we liggen weer.

Die avond wandelen we door het prachtige Maastricht heen en ons dochter trakteert op een heerlijk ijsje.

Vandaag in etappes gevaren: 34 km naar luik en 2 sluizen 3 uur gevaren. 29 km en 1 sluis naar Maastricht ook 3 uur gevaren. Geen liggeld.

 

Dinsdag 4 augustus Maastricht - plas Koeweide

We worden schommelend wakker van wat passerende vrachtschepen. Om een uur of 9 ga ik een broodje kopen en daarna uitgebreid ontbijten. We gaan boodschappen doen en wandelen nogmaals door het centrum. Ik hou niet zo van winkelen dus ik ben weer snel aan boord, ouwehoeren met de buren ligt mij beter. Rond 12 uur is iedereen weer aan boord we maken los en gaan richting Maasbracht. Intussen heb ik telefonisch contact met mijn broer die vaart op het kanaal Wessum Nederweert we spreken af elkaar te treffen ergens op een plas bij de Koeweide. Zij zullen een plekje zoeken want wij zijn nog even onderweg. Het is 16.00 uur als ik net door de sluis van Maasbracht over bakboord afmeer aan het ponton van "Tullemans" daar willen we de dieseltank vullen. Er loopt vlot 385 liter diesel naar binnen voor de dagprijs! Het scheelt maar liefst 27 cent per liter met Pont a Bar in Frankrijk. Toch iets om rekening mee te houden! Volgeladen varen we een klein stukje verder naar de plas Koeweide waar mijn broer Michel met zijn vriendin Corine een prachtig plekje aan een nieuwe stalen steiger hebben weten te bemachtigen. Als beide Dolmanvletten afgemeerd liggen kletsen we eerst uitgebreid bij, daarna gaat de barbecue aan, het is erg gezellig. Na het eten maak ik voor het hele spul de befaamde vakantiekoffie en zitten we tot laat in de avond met z'n allen te kaarten bij Michel in de kuip.

Vandaag 42 km gevaren, 2 sluizen en inclusief de bunkeractie 5 uur onderweg geweest.

 

Woensdag 5 augustus plas Koeweide - Leukerheide

Ik ben weer eens vroeg wakker. We gaan er uit en lekker douchen wel heel voorzichtig om de rest niet wakker te maken. Het is pas 7 uur en we varen al. Tja, ons vader ligt op de Leukerheide en ook daar willen we graag heen om bij te praten. Het is half 8 als ik helemaal voorin de sluis van Heel vastmaak. We schutten met 2 grote geladen 110 meter schepen. Het is vervolgens 24 km naar sluis Belfeld, we blijven de beide vrachtschepen voor dus ook in deze sluis maak ik wederom helemaal voorin vast. Aan de andere kant ligt ook een Vlet van dezelfde afmeting. Gezamenlijk met deze Vlet lopen we de haven van Venlo binnen waar wij even een korte tussenstop maken om wat boodschappen te doen. Even na 12 uur varen we weer de Maas op. Half 3 varen we de eerste kom van de Leukermeer op door de brug bij de jachthaven tanken we de watertank vol en even later zoeken we vader op die is snel gevonden! We liggen nog niet vast of onze vrienden met de "IL Vento" komen er aan. Wij liggen bij pa aan bakboord langszij met een achterankertje voor de zekerheid en Johan kan nog net bij pa aan de stuurboordkant vast maken. Zo het is ineens druk bij opa, maar dan wel gezellig druk! Alle stoelen gaan de wal op en onder het genot van een hapje en drankje worden alle ervaringen en sterke verhalen uitgewisseld. Na het eten zorgt opa voor de koffie maar dan van het type vakantie, die valt altijd in de smaak. Ik laat alle foto's op de laptop zien en zitten we tot laat bij pa op het achterdek.

Vandaag 65 km afgelegd, 2 sluizen daar hadden we een kleine 6 uur voor nodig.

 

Donderdag 6 augustus

RUSTDAG! In de loop van de ochtend ga ik samen met kaatje (vriendin van Pa) maat Johan op de fiets naar het plaatsje Bergen om boodschappen te doen. Tja, het hele spul wil barbecueën dan moet er even wat gehaald worden. Later die dag wandelen we rond het afgesloten "blauwe" meer, het is daar werkelijk betoverend prachtig! De moeite waard dus. Verder wordt er wat af gekletst komt er nog meer volk en familie langs. De jeugd gaat s'avonds naar de disco bij de camping.

 

Vrijdag 7 augustus Leukerheide - Maasbommel

Net iets voor 8 uur trekken we ons aan het ankertouw achteruit weg. We worden door Pa, Carrie (kaatje) Maat Johan en zijn vrouw Tanja uitgezwaaid. Ankertje weer aan boord en varen maar, 10 minuten later draaien we de Maas weer op. Het is benauwd en nu al warm. Sluis Sambeek komt in zicht en na de aanmelding via de marifoon kunnen we vrijwel direct invaren in de middenkolk, we schutten dus ook nu weer erg vlot. Na een tijdje passeren we de aftakking van het Maas - Waal kanaal, wij vervolgen onze weg over de Maas en niet veel later liggen we voor de sluis van Grave. Na een goed half uurtje varen we verder en willen we door naar de plas bij Maasbommel "de Gouden Ham" daar aangekomen varen we helemaal naar achteren door en bij een camping vinden we een mooie ligplaats. Jacqueline zet 2 stoeltjes op de wal onder een boom, de jeugd gaat aan de andere kant een verkoelende duik nemen en wij doen lekker niets meer pfffff het is veel te heet. Tegen een uur of 4 steekt er ineens een vrij stevig windje op, de lucht betrekt en wij liggen op lager wal! Dat vindt ik helemaal niks dus verkassen we naar de jachthaven W.S.V. De Gouden Ham. Aan de buitensteiger is er nog precies een plekje voor onze Vlet. Achterons ligt de Vrouwe Johanna, een zusterschip! Wij hebben bouwnummer 1103 en de buren 1104. Ik ken het schip maar niet degene aan boord, het blijkt de zoon van de eigenaar te zijn. Hij komt even later een biertje bij ons drinken, gezellig dus.

Na het eten en de afwas gaat iedereen onder de douche, Jacqueline en ik doen dat aan boord de jeugd in het havengebouw. Ik vul de watertank nog even wat bij en als iedereen weer aan boord is wordt er een kaartje gelegd.

Vandaag 59 km afgelegd, 2 sluizen, 5,5 uur gevaren en € 14,40 liggeld dit is inclusief stroom gebruik en toeristen belasting? Dat laatste blijf ik belachelijk vinden in je eigen land!

 

Zaterdag 8 augustus Maasbommel - Gorinchem

8 uur gaan de trossen los en met een half uur liggen we al met een vrachtschip en 2 andere jachten in de sluiskolk van Lith. Een stukje verder, het is dan iets voor 10 uur, draaien we stuurboord uit naar de sluis van Sint Andries. Ook hier hebben we weer geluk wat er vaart net een vrachtschip in en we mogen mee. Om 10.20 uur draaien we de Waal op, we melden ons via de marifoon en kunnen oversteken. Stroomafwaarts halen we een gemiddelde snelheid van 16,8 km per uur! Dat schiet lekker op want we willen naar het oh zo gezellige Gorinchem. Het varen op deze rivier vinden wij helemaal geweldig! We komen hier dan ook regelmatig. Je moet wel goed kijken en zorgen voor goed zicht. Maar je hebt de ruimte en de omgeving is prachtig. Half 1 zijn we geschut door het kleine jachtensluisje en liggen we net door de brug in een box. Vrij snel daarna zijn vrijwel alle ligplaatsen bezet! Tja niet alleen wij vinden het hier goed toeven.

De hele familie gaat winkelen, ik niet, beetje prutsen, ouwehoeren op de steiger, bootjes kijken en dat soort dingen. Als de familie later terug is gekeert aan boord lijkt het wel of er een granaat is ontploft. Mijn eerste gedachte, oh jee, ze hebben de hele stad leeg gekocht! Ik moet en zal met Jacqueline mee want ze heeft voor mij ook wat gezien? Nou ja vooruit dan maar. Een drie kwartier later komen we met 2 paar Gaastra schoentjes rijker weer aan boord. Gek ik heb een typische smaakt het ene paar heeft namelijk aan de onderkant (zie je dus never!) rechts een groen merkje en links een rood merkje. Ik val voor dat soort details en kan er niets aan doen.

Vandaag 49 km afgelegd, 3 sluizen en 4,5 vaaruur. € 11 liggeld

 

Zondag 9 augustus

De laatste vakantiedag! Precies een maand geleden kwamen we hier s'avonds laat aan, nu vertrekken we van hier. We gaan om 8 uur varen want je hebt zeker 6 uur nodig om van hier naar Vinkeveen te komen. Dus trossen los voor het laatste ritje van deze reis. Wat ik me even niet had gerealiseerd is dat de brug van Arkel pas om 10 uur gaat draaien! Tja, moet je beter opletten! Toch. We benutten de tijd om even lekker te eten. Jacqueline haalt de bedden af en hangt de dekbedden over de buizen van de kuiptent, Jolien is al haar spullen bij elkaar aan het zoeken en zo is iedereen een beetje aan het ruimen. 10.12 uur passeren we de spoorbrug en vervolgen het Merwede kanaal. 11.45 uur zijn we bij de sluis Vianen, die passeren we vlot en ook de Beatrixsluis staat voor ons open. Het is 14.15 als we de Angstel op draaien, gelukkig van het Amsterdamrijn kanaal af. Dat was weer eens zo woelig dat hebben we deze gehele reis niet gehad! Bij de Demmeriksesluis hebben we pech, 5 jachten voor ons. Het is net 3 uur geweest als we de plas op varen, we zijn weer thuis. Nadat Jacqueline eerst een keer met de auto naar huis is geweest, eten we nog aan boord en om kwart over 6 is dit feest dan toch echt ten einde.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde maar ook wel ambitieuze reis hier de feiten en cijfers op een rij:

Totaal was het 1569 kilometer en 794 meter. Hier hebben we de tunnels bij opgeteld want daarin werkt het apparaat niet.

214 sluizen geschut

190,5 motordraaiuren

32 dagen vakantie inclusief de start op donderdagmiddag

26 vaardagen. 14 juli (nationale feestdag Frankrijk) 3 dagen in Parijs gelegen 1 dag in Dinant gebleven en 1 dag op de Leukerheide bij mijn vader gebleven.

 

Als je alles gaat doorrekenen met de bovenstaande gegevens kom je op een gemiddelde van 7,3 uur varen per dag!

We hebben met ons schip en zijn motor ongeveer 678 liter diesel opgemaakt (daar zit de Kabola ketel bij) dat komt neer op een gemiddeld verbruik van 3,5/3,6 liter per uur.

Wij waren € 248,78 kwijt aan liggeld, doorvaart sluis, tunnel en water vignet. In de winter kregen we uiteindelijk ook de rekening van het vignet voor Frankrijk € 52,00

Die zomer (2009) hebben we € 914 aan brandstofkosten gehad.

 

Dus in een maand tijd van Vinkeveen, Zeeuwse stromen, bovenschelde,  Cambrai, Saint Quentin, Oise, Seine, Parijs, Marne en dwars door de Ardennen en via de Maas weer terug is te doen maar er moet niets tegen zitten of stuk gaan! 

 

We lopen al een tijdje met het plan om naar Parijs te varen, het is wel een ambitieus plan om dit in 4 weken tijd te doen, maar na alle kaarten en afstanden te hebben bestudeerd kom ik tot de conclusie dat het mogelijk moet zijn.

Wel willen we in Parijs zeker een dag of 3 kunnen blijven liggen.

Voor ons vertrek heb ik de GPS op 0 gezet en de urenteller stand  genoteerd.

 


 

Het is donderdag 9 juli, Jacqueline en ik hebben nog bijna de hele dag gewerkt, toch zijn we allemaal rond half 4 s'middags aan boord. Daar wacht ons een kleine verrassing, opa en oma zitten verdekt opgesteld in de kuip. Leuk hoor, ze hebben een auto gehuurd en zijn even een dag op en neer geweest, hun boot ligt in Doetichem, want ze gaan met een aantal "Gillissenvaarders" naar de Almelose havendagen. Het bezoek doet ons erg goed!

Onder het bijpraten worden de tassen geleegd en krijgen de laatste zaken hun plekje. Ik start de oude vertrouwde Volvo. Kwart voor 4 na geknuffel en afscheid genomen gaan de trossen los en varen we naar de demmeriksesluis, Onze dochter Jolien vaart dat stukje met ons mee, zij gaat voor het eerst met haar vriendje en nog wat anderen zelf op vakantie maar zal de laatste anderhalve week weer aanmonsteren.

Om kwart voor 5 draaien we het Amsterdamrijn kanaal op, Jacqueline bakt net voor Vreeswijk een paar hamburgers bruin en die smaken opperbest. Zowel de Beatrix en sluis Vianen kunnen we direct zonder oponthoud schutten. Het is kwart voor 8 als we helemaal alleen op het Merwedekanaal varen richting Gorinchem, we melden ons via de marifoon voor de bruggen die heel vlot worden bediend! Super hoor die centrale bediening hier, die verdient een pluim! 2 uur later om kwart voor 10 maken we vast in het oude centrum van Gorinchem. Het weer is niet erg best, het is koud en het is gaan regenen, toch zit de eerste ruk er op.

Vandaag toch nog 58,85 km afgelegd met 6 draaiuren. 3 sluizen en € 5 sluisgeld

 

Vrijdag 10 juli 2009 Gorinchem - Volkerak/beneden sas

Half 8 sta ik al een de wastafel. Het is koud, het regent en zowaar brandt de cv ketel?! De thermostaat staat/stond nog op 15 graden. De verwachting voor vandaag is ook niet zo best, veel regen en een dikke windkracht 6/7 het lijkt wel herfst. We besluiten om maar niet via het Hollands Diep te gaan, dus maken we een ommetje via de Biesbosch, Amertak, Oosterhout en dan via de Mark en Dintel naar Dintelmond. Ik vaar om 10 over half 9 naar de sluis en ga aan de remming liggen, om 5 voor 9 mag ik er al door, we worden snel naar buiten geschut. We draaien de boven Merwede op en lopen met de stroom mee een dikke 15 km in het uur ondanks een dikke wind op de kop. 9.45 uur draaien we de Biesbosch in, de cv ketel doet zijn best om de Vlet een beetje op temperatuur te houden en dat in je zomer vakantie! Om kwart voor 11 komen we aan bij de Marksluis, die staat op dubbel rood! Via de marifoon krijg ik te horen dat er een elektrische storing is. Oh jee, dit kan even duren. Twee uur later kunnen we weer verder varen en om kwart voor 5 maak ik vast aan het bunkerschip van v.d. Kolk in Dintelmond. We willen de brandstoftank nog even helemaal vol hebben, er kan nog 130 liter diesel bij. Het is 10 over 5 als we helemaal vol geladen nog een stukje verderop varen de Volkerak op. De wind is behoorlijk afgenomen. Vlak voor het Schelde Rijnkanaal draaien we de Roosendaalse en Steenbergse vliet in. We willen overnachten bij de WVS Volkerak, het is 18.00 uur als we in een box vast maken. Jacqueline bakt varkenshaasjes met champignonsaus en aardappelschijfjes wat ons allen erg smaakt. Na de afwas kijken we een filmpje.

Vandaag zijn we 9 uur onderweg geweest met 2 uur wachttijd van de kapotte sluis. 78,9 km afgelegd en € 11 liggeld betaald.

 

Zaterdag 11 juli 2009 Volkerak/beneden sas - Gent (België)

Kwart over 6, tja het werkritme hè, ik moet naar de wc, ik kleed me maar gelijk aan en om kwart voor 7 draait de Volvo en gaan de trossen los we gaan via het Schelde Rijnkanaal naar de Bergsediepsluis, daaruit de Oosterschelde op naar Wemeldinge. Net uit de sluis heb ik een paar honderd meter de golven helemaal dwars, en dat is met zo'n Vletje niet prettig! Het duurt maar 5 minuten maar de tafel, de stuurstoel en nog wat andere zaken schuiven van de ene naar de andere kant. Gelukkig kan ik na het passeren van de laatste rode ton de Vlet met de kop in de wind sturen en dan gaat het een stuk prettiger. Post Wemeldinge meld een windkracht 3 afnemend en krimpend west zuidwest. Kwart voor 10 zijn we bij Wemeldinge en om 11 uur varen we Hansweert uit de Westerschelde op. Buitengaats waait het toch harder, toch valt de wind mee, maar de golfslag van de vele zeeschepen niet. De stroom hebben we mee en de Vlet haalt bijna 16 km en houdt zich heel goed. Ze stampt lekker tussen en op de golven, soms komt ze met een grote plons op de volgende golf terecht, het buist enorm en de nieuwe ruitenwissers bewijzen hun dienst! Die heb je met dit soort omstandigheden keihard nodig! Renzo filmt dit zodat we het nog eens kunnen terug zien. Tussen Hansweert en Terneuzen komt een reddingboot van de KNRM nog langs en mindert wat vaart, de bemanning kijkt belangstellend naar ons, mijn zoon en ik steken een duim op, zij doen het zelfde en gaan weer door.

De Vlet, mijn zoon Renzo en ik genieten van deze ruige omstandigheden, Jacqueline is maar even gaan liggen, bang is ze zeker niet maar prettig vind ze anders. Om ongeveer kwart over 12 varen we Terneuzen binnen en we kunnen bijna direct samen met nog 2 andere jachten de oostsluis in. Om 1 uur maken we vast in een jachthaven, echter kunnen we er niet uit! Er is verder niemand en het telefoonnummer wordt niet beantwoord. Na wat onderzoekwerk gaan we naar de andere jachthaven, daar zit een uiterst vriendelijke en zeer behulpzame havenmeester, hij geeft zelfs de waterslang aan en adviseert mij de boot eerst maar even helemaal af te spuiten zodat we zout kwijt zijn. Na het "ontzouten" gaan we Terneuzen in, kopen een lekker bakkie kibbelingen doen nog wat inkopen en lopen weer terug naar de haven. Het regent weer bijna aan één stuk, we drinken wat en besluiten nog een paar uurtjes door te varen, ik loop naar die aardige havenmeester, geef hem een paar euro en meld dat we nog een paar uurtjes gaan maken. Hij zwaait ons uit en wenst ons veel plezier en mooi weer! 16.20 uur varen we weer, we varen door via Evergem de ringvaart van Gent. Bij de oude Leie varen we bakboord uit en bij de Koninklijke Gentse Watersport vereniging maken we om 20.20 uur vast. We betalen € 13 liggeld en kijken een soort detective film op de Vlaamse zender.

Vandaag 105,8 km afgelegd, ongeveer 10 uur gevaren en 4 sluizen geschut. Oh ja een vignet moeten kopen van € 25 op de sluis Evergem.

 

Zondag 12 juli 2009 Gent - Antoing

Vroeg op en eerst even lekker in de douche! Toch krijg ik het voor elkaar om 8.15 uur alweer te varen, ontbijten doe ik varend. We genieten van de "Bovenschelde" zeker het eerste stuk is erg fraai. Om 10.15 uur schutten we sluis Asper, Renzo is ook ontwaakt en gaat ook de douche in. Om half 12 schutten we in sluis Oudenaarde, een heel mooi plaatsje met een bijzondere brug! Die gaat op 4 hydrolische zuigers de lucht in, hier gaan we nog wel eens een keertje terug. Het is echt zondag! We liggen alleen in de sluizen, dat gaat als een speer! En we voelen ons een soort "Remi" je weet wel, alleen op de wereld. Om 13.45 uur passeren we de kruising van het kanaal Bossuit - Kortrijk hier varen we ook het Waalse en Frans talige deel van België in. In de sluis van d'Herrines moet ik een formulier invullen, betalen en stempeltjes halen hoef je tegenwoordig in Wallonië niet meer, maar de papieren romp slomp is er niet minder om geworden. Het weer begint op te knappen en de zon laat zich geregeld zien. Even voor 4 uur krijgen we groen licht voor de doorvaart van Doornik. In/net door Doornik (Tournai) is een nieuwe aanlegplaats gemaakt, ziet er mooi uit maar hij trekt ons niet aan. We varen nog even door en om 16.45 uur maken we vast in het kommetje van Antoing. Er is nog net een plaatsje vrij voor onze Vlet, er liggen hier nogal wat Britten met hun (vaak Hollandse) schepen, en een Britse kanaalboot.

Vandaag 75,5 km afgelegd daar hebben we ongeveer 8,5 uur voor nodig gehad. 5 sluizen geschut. Voor de statistieken staat de GPS op 319 km.

 

Maandag 13 juli Antoing - Cambrai

Erg lekker geslapen! Maar wel weer vroeg wakker, tja dan maar er uit wassen, scheren e.d. de Volvo starten en varen. Om kwart over 8 maak ik los een draaien we de Escaut weer op, de gang zal er na vandaag wel een heel eind uit gaan want de Franse sluisjes gaan zich aan dienen! We zien wel waar we komen vandaag. We komen om kwart over 10 aan bij de eerste Franse sluis "Fresnes" dat is tevens een controle post. Ik ga ons melden en krijg een formulier mee! Hij heeft geen vignet voor ons en verteld mij dat ik die kan kopen op de 4de sluis. Het weer is eindelijk opgeknapt dus de kuiptent kan eindelijk worden opgerold. We moeten ook weer even wennen aan de smerige Franse sluizen waar de bolders weer dun gezaaid zijn. Hard werken dus. Op sluis 4 is ook geen vignet te koop de sluiswachter zegt op kanaal de St. Quentin! We zien het wel! De laatste sluis schut ik op de spitsenmanier met één lijn op de bolder en op de drijvende bolder in de sluiswand, de motor vooruit en het roer iets om. Om 14.40 draaien we het kanaal de St. Quentin op, hier schut je weer de oude spitsenmaat sluisjes. De 1e sluis is al een automatische! Hij is onbemand maar gaat na een paar tellen wel open en ik krijg groen licht. We varen in en maken vast, duwen de blauwe stang om hoog, de deuren achter ons sluiten en we schutten omhoog. We zien niemand maar worden via een informatie bord gewezen dat we bij/op het sluishuisje op een knop moeten drukken! Ik druk op de bewuste knop, er gaat een soort telefoon over en ja hoor begint iemand, uiteraard in het Frans, een heel verhaal af te steken? Wij kijken elkaar aan en roepen wie? Oui? Het is net de "Febo" muur in een soort schuifkastje komt de afstandbediening tevoorschijn. Ik pak deze uit de muur en stap weer aan boord! Ja ja maar "Frans" wil blijkbaar antwoord? Hij zet de luidspreker aan, het hele dorp kan het horen, en meneer blijft maar roepen "no" bateau? Ik sta rustig aan boord in het gangboord en Jacqueline begint het wat te begrijpen. Ik stap weer naar de intercom op het sluishuisje, hij (Frans?) wil het nummer van de afstandsbediening weten, ik heb hem getracht wijs te maken dat het kastje 39 is. Dan begint "Frans?" inmiddels iets geïrriteerd (hij moet wel gedacht hebben, daar heb je weer van die stomme Hollanders) over iets met blauw te roepen. Ik druk op de blauwe knop op de afstandsbediening en de sluisdeuren gaan open! Dan roept "Frans?" iets in paniek "Bateau nome" aha hij wil de scheepsnaam weten! Ik roep op mijn opperste beste Frans "Possession" hij vraagt het te spellen? Oeps niet op gerekend hoe doe ik dat nu weer. Zo de eerste Franse les ook weer achter de rug, gauw naar de volgende sluis!

Daar aangekomen druk ik op de afstandsbediening op de blauwe knop "Montant" er gebeurd niets?

Nogmaals drukken op de blauwe knop, weer gebeurd er niets. Dan de groene knop "Avalant" maar eens proberen, oh, oho foute boel de sluis begint te schutten maar wel voor de andere kant! We leggen maar even aan en ik ga met zoon Renzo en de afstandsbediening naar de sluis. We houden de sluis een beetje voor de gek en doen het schutproces zonder dat er een schip in ligt. Het duurt allemaal wel even en het werkt ook nog niet helemaal zoals we wensen. Alle knoppen geprobeerd niemand ook op het sluishuisje geen "Frans?"! Jacqueline loopt een soort winkeltje in en neemt iemand mee, ik sta aan boord en zie ineens dat de lichten op groen/rood gaan. Ik begin te zwaaien en Renzo rent naar mij toe en wij varen vlot de boot de sluis in! Schutten maar! Het heeft een half uurtje geduurd maar we zijn sluis 2 door. Sluis 3, 4 en 5 gaan een stuk beter, gewoon zoals het hoort! Om half 6 maken we vast in de kom achter sluis 5 in Cambrai. Rond half 7 lopen we de stad in om de inwendige mens te voorzien, het wordt een MC Donalds, tja als je honger hebt is alles lekker! We lopen door deze, toch wel, zeer interessante stad en genieten nog lang na in de openkuip van een prachtige avond.

 

 

Dinsdag 14 juli 2009

Kort maar krachtig, nationale feestdag in Frankrijk! De stekker is er uit dus wordt er niet gevaren vandaag! Ik neem de kans waar om de eerste dagen van dit verslag uit te werken. Jacqueline en Renzo weten nog wat inkopen te doen en spelen een spelletje monopoly. Aan de overkant op het plein zijn allerlei festiviteiten aan de gang, vooral veel zuipen en vreten, later op de dag start er in de haven een zwemwedstrijd voor langeafstandszwemmers, verder een beetje vervelen!

 

Woensdag 15 juli 2009 Cambrai - Lesdins

Ik ben er, zoals gewoonlijk, vroeg uit. Ga bij de Boulangerie lekker vers brood kopen. Ik zag dat om 7.00 uur de lichten van de sluis al gingen branden. Dus terug aan boord wordt de motor weer gestart en gaan we proberen weer wat verder op te komen. Dat strand al na een kilometer want de 1e sluis van vandaag doet het niet! Na wat geklooi weet mijn zoon Renzo een medewerker van de VNF aan de lijn te krijgen. Inmiddels is ook een klein polyester scheepje achter ons komen liggen, hij vraagt netjes of we gezamenlijk willen schutten, ja hoor geen probleem. Een half uur later kunnen we weer door de sluis. Bij sluis 9 "ecluse controlé" moet je je melden, de rekening van de tunnel waar je doorheen wordt gesleept wordt naar je huisadres gestuurd! Je krijgt een mooi formulier, in het Nederlands, hoe het slepen e.d. in zijn werk gaat. Ik was van een aantal jaren geleden nog in de veronderstelling dat je vanaf Vendhuile (de noordelijke kant) om 12.00 uur er door kon. Vandaar dat we zo vroeg zijn vertrokken. Dat hadden we sowieso niet gehaald! Want na 17 sluisjes zijn we precies om 13.00 uur bij de tunnel gearriveerd. Je wordt aan de Noordkant om 7.30 uur en om 17.00 uur gesleept! Dus we hebben weer even rust en ik ben me bewust dat we vandaag niet verder zullen komen dan voor de eerste sluis na de tunnels. Nagenoeg alle schepen die in Cambrai lagen komen in de loop van de middag aan. Het zijn overigens allemaal Hollanders. Je wordt in de infobrief wel aan de verkeerde kant van het water gestuurd? Mijn buurman attendeerde mij er op dat wij aan de verkeerde kant liggen? Jaren geleden moesten we ons ook aan de stuurboordkant opstellen. Rond half 5 leggen we zelf al alle schepen op de juiste volgorde, zwaarste en grootste voorop en de kleinste lichtste achteraan. Even over 5 uur komt de "Ram" uit de tunnel met slechts 1 schip. Hij meert aan de overkant aan en het hele zooitje moet naar de andere kant!? In het begin zijn we behoorlijk aan het klooien maar na een tijd gaat het wel. Echter net over de helft zit iemand zo met zijn lijnen te klooien dat het hele spul gaat slingeren, ik ben op een gegeven moment met mijn zoon van boord gestapt en met een lijn de boot iets bij de kant gehouden en zo ongeveer 1,5/2 km mee gelopen. De één laat zijn hond uit wij de boot, zo leek het. 5 over 7 (19.05 uur) zijn we de tunnel uit en alle motoren worden gestart. De vesten truien e.d. gaan weer uit (het is in de tunnel aardig fris) en de stoet vervolgt zijn weg op eigen kracht naar de volgende tunnel (deze is 1098 meter) die mag je op eigen kracht door varen. Jacqueline heeft inmiddels een lekkere maaltijd weten te maken, die we tussen door lekker op peuzelen. Het is ongeveer even over half 9 als alle gesleepte schepen aankomen bij de sluis van Lesdins, tja die draait niet meer dus iedereen zoek een plaatsje voor de nacht.

Vandaag 38 kilometer gevaren 6,6 km tunnel(s) 17 sluizen geschut, hier hebben we 9,5 uur voor nodig gehad.

 

Donderdag 16 juli 2009 Lesdins - Pont L'Evêgue

Oh, oh wat heb ik lekker geslapen! Het was wel wat koel. Toch ben ik samen met Jacqueline al om half 7 uit de kooi en om 7 uur varen we samen met de VIOS uit Boskoop de sluis in. De 2e sluis heeft storing, het duurt 20 minuten voordat we weer verder kunnen. De sluis voor Saint Quentin hebben we weer pech omdat de vrouwelijke kant van de Vios "per ongeluk" aan de rode stang trekt! Het duurt weer 20 minuten, ach ja we hebben toch vakantie! We varen verder op met de VIOS tot Chauny waar we om 14.25 uur aankomen, de VIOS gaat aan de wal en wij even langs zij om water te tanken en wat boodschappen voor een dag of 3 in te slaan. Het is bloed heet, een graad of 33, om 15.25 uur varen we weer verder, ik wil toch nog 18 km verder op. Het is 5 uur als we de sluis van Pont L'Evêgue passeren, tjonge jongen hier zit de meest omvangrijke sluiswachter die ik ooit heb gezien! Om kwart over 5 meren we af in het haventje van Pont L'Evêgue. We gaan lekker op de steiger onder de boom zitten, wijntje/glaasje fris er bij geweldig! Jacqueline maakt, met een beetje hulp van mij, heerlijke kip kerrie, na het eten en de afwas gaan de wandelschoentjes aan de voetjes en gaan we het dorp bekijken. Het dorp wel aardig, er is in de haven een brok scheepswerf waar aan een aantal "spitsen" wordt gewerkt, het gaat, in mijn beleving, wel op een manier van 40 jaar geleden! Ach ja als je maar nuttig bezig bent. Als we weer terug aan boord zijn komt in mij op om, net als Hans Guikink, ook nog even naar de ‘L OISE te lopen, dat is een prachtig gezicht zo'n rivier te zien stromen. Terug aan boord zet ik de gemaakte foto's op mijn computertje en werk nog wat dingen uit. De buurman aan de weg, een ontzettend aardige Fransman, verteld mij dat er zwaar weer komende nacht op komst is dus doen we de kuiptent er uit voorzorg maar vast op.

Vandaag 65,4 km gevaren, 9,25 motor draaiuren en 20 sluizen, geen havengeld.

 

Vrijdag 17 juli Pont L'Evêgue - Cergy

Gisterenavond om 11.00 uur brak de onweer met bijbehorende stortbui al los! Niet zo heel goed geslapen, Jacqueline was er om 6 uur al uit, ik volg en ga om half 7 een "Backet" scoren bij de Boulangerie. Achteraf had ik er beter 2 mee kunnen nemen want ze zijn toch wel erg lekker! 5 voor 7 draai ik de haven uit en vervolg de weg richting "Janville" we willen vandaag een flinke ruk maken! We willen proberen de jachthaven van Cergy te halen en die ligt op 9 km van de monding L ‘Oise in de Seine. Het weer is niet al te best, het waait hard, het is niet al te koud, het regent niet, maar toch wel een lange broek aan. Jacqueline blijft tot de 1e sluis nog even lekker in bed liggen, om 8 uur zijn we bij de 1e sluis en Lientje is er helemaal klaar voor, gekleed in korte broek schutten we de sluis. Die korte broek is toch wel erg snel geruild voor een lange! Even over 9 komen we op de rivier L ‘Oise van de stroom merk ik weinig, we lopen op het normale toerental 12,6 km i.p.v. 12,4 km. Het is half 10 als we in Compiegne aankomen, we meren af langs het bunkerschip, wat aan de rechteroever ligt, er is niemand! Op de pomp staat een bedrag van € 1,38? We hebben nog ruim 400 liter in de tank dus varen we weer door. Achteraf blijkt dat we het even hadden moeten vragen! Dit tankstation rekent een normale prijs die nagenoeg gelijk is aan de prijs aan de weg!

De sluis Compiegne is een dubbele. Uit de stuurboordsluis komt net een vachtschip dus ik vaar dat kanaalpand in. De sluis staat op rood? Na een tijdje leggen we aan en loop ik om naar de andere sluis die naast de stuw ligt. Een aardige sluiswachter tracht mij wat uit te leggen, ik snap dat hij ons gaat schutten "ga er maar vast in" terug aan boord varen we inderdaad de kolk in, door rood licht! Na 10 minuten begin ik mij toch zorgen te maken. En net als we de sluis achteruit weer uit willen varen komt er een vachtschip aan. Oh nauw begrijp ik het pas, daar moesten we nog op wachten. Al met al kost het een half uur. Ach ja we toch tijd zat "uhem" zondag in Parijs en nog 175 km en 11 sluizen voor de boeg. De L ‘Oise is een prachtige rivier! Lekker breed, de sluizen liggen een eind uit elkaar maar wel erg weinig mogelijkheden om aan te leggen. De aanlegplekken op deze rivier kan je op 1 hand tellen, daar moet je goed rekening mee houden. Het weer klaart inmiddels wel wat op echter trekt de wind wel stevig aan, die hebben we half tot vol op de kop dus goed varen. Inclusief schutten halen we gemiddeld 10 km per uur dus we mogen absoluut niet klagen, dat doen we ook niet. Om half 5 belt ons dochter met een simpele vraag, Jacqueline krijgt het even erg warm. Ons kind gaat over een week rijexamen afleggen maar haar theorie certificaat ligt in de kluis en wij hebben de sleutels. Ach ja daar komt een oplossing voor, vrienden van ons, de havenmeester uit Vinkeveen met zijn gezin, komen in Parijs op visite dus dat komt wel goed. Het is half 6 als we nog 20,5 km en 1 sluis voor de boeg hebben naar de haven. Poeh poeh wat een eind, tja dat laatste stukje kan er vandaag ook nog wel bij! Om 18.40 uur draaien we, de overigens prachtige, jachthaven van Cergy binnen en maken we vast in een vrije box. Vandaag hebben we zeg maar klokje rond gevaren! Bijna 12 uur achtereen. Maar Parijs is in zicht. Na de maaltijd lopen we het plaatsje door, het is een fraaie plaats, een vrij nieuwe haven die werkelijk erg fraai is aangelegd.

De havenmeester is van 9 tot 6 aanwezig? daar kan ik dus nu geen liggeld aan kwijt en morgenochtend willen we wel weer bijtijds weg want Parijs lonkt.

Vandaag 110 kilometer gevaren, daar hadden we 12 uur voor nodig, 9 sluizen.

De GPS staat op 599 km.

 

Zaterdag 18 juli Cergy - Parijs

Na een regenachtige nacht ontwaken we onder een strak blauwe hemel. Ik maak een paar mooie foto's van de prachtige haven, dat had ik gisteren ook al gedaan maar onder de blauwe hemel zijn de plaatjes wel veel mooier. Om kwart voor 8 willen we vertrekken, de havenmeester is er nog niet, jammer maar we willen door. Samen met een Duits echtpaar op een Linssen kotter verlaten we de haven. Het laatste stukje ‘L OISE gaat voorspoedig. Om half 9 draaien we de Seine op, qua stroom valt het mee, we halen op het normale toerental nog steeds 11 km. Op de monding van de ‘L OISE en om de hoek op de Seine weet je niet wat je ziet, honderden spitsen, rijen dik soms wel 10 naast elkaar liggen hier! Volgens mij zijn de meeste niet meer in de vaart. De Seine is een mooi stuk varen met een heel afwisselend uitzicht met veel prachtige villa's. Om 10.40 uur zijn we bij de eerste sluis. Die staat al open met de lichten op groen, 3 uur later het zelfde bij sluis 2, alleen zijn we nu met 3 schepen, op het laatste moment net voor de sluis zijn we ingelopen door een Belg met een grote oude klassieker. Die schut op een wat ongebruikelijke manier! Met enkel een middentouwtje en druk met zijn mobiele telefoon ligt hij in no time dwars, en met veel gekraak, in de sluis. Om 14.30 uur komt de Eiffeltoren in zicht, dit vinden wij een wel heel bijzondere ervaring! Jacqueline en Renzo zitten op de voorroef met de camera in de hand, we genieten enorm van de vaart door Parijs, zo worden we ook gespot door de toeristen die op de vele rondvaartboten zitten. Voor je er erg in hebt ben je de Notre Dame gepasseerd en komt de sluis naar de jachthaven "Arsenal" al in zicht. om 15.45 uur maken we vast aan de meldsteiger en gewapend met het boekje "Frans op reis" gaan we een poging wagen ons te melden. Ik krijg direct gehoor en de persoon blijkt perfect Engels te spreken! Pffffff dat scheelt, na 5 minuten gaan de lichten van het sluisje op groen - rood en gaan de deuren met veel gekraak open. We varen in en meren op drijvende bolders af. We schutten 2 meter omhoog en even later varen we het "Arsenal" in. We meren eerst af bij het havenkantoor waar we uiterst vriendelijk worden ontvangen, we krijgen een sleutel van het hek, heel veel informatie en box 100 toegewezen "wie wie" zeg ik maar en we varen naar de overkant naar box 100 echter daar passen we echt niet in! Even met de marifoon de havenmeester opgeroepen, we mogen het in box 89 proberen, daar liggen we om 16.30 uur vast. Wauw we liggen in hartje Parijs! Jacqueline maakt wat te eten en daarna lopen we wat door de directe omgeving en naar de Notre Dame het is er erg gezellig en je proeft hier gelijk de sfeer van Parijs.

Vandaag bijna 9 uur gevaren 3 sluizen geschut de GPS staat op 687,4 km.

 

Zondag 18 t/m dinsdag 21 juli

Deze dagen liggen we in het Arsenal we bekijken de stad op zondag vooral te voet! Zo lopen we vanaf de jachthaven om 10.10 uur naar de Sacré Coeur daar zijn we tegen 12 uur. Uiteraard gaan we de 300 treden omhoog om van het magistrale uitzicht, vanaf het koepeldak, te mogen genieten. Via de schilderswijk over de B.d. Rochechonart en nog wat straten met niet uit te spreken namen langs het mega warenhuis LA FAYETTE langs de L' Opera naar 't Louvre. Ik moet en zal nu zelf eens de Mona Lisa gaan aanschouwen! Wat een drukte en wat was het daar akelig warm binnen. En oh oho wat een belangstelling voor zo'n mini portretje van hooguit 50 x 50 cm. Maar ik heb hem met eigen ogen gezien. Op maandag en dinsdag komen vrienden van ons (de havenmeester met gezin) vanuit Vinkeveen. Met hun doen we een vooral veel met de metro want die stopt op de kop van de jachthaven. En je bent heel snel op bepaalde plekken. Bijvoorbeeld: je staat met een kwartiertje bij de Eiffeltoren. Zo maken we ook een uitgebreide tour met de dubbeldeks toeristenbus, dat is erg handig want met een 2 dagen kaart kun je vrijwel overal in en uit stappen.

 

Dinsdag 21 juli vertrekken onze vrienden uit Vinkeveen zo rond 14.00 uur met de auto, die overigens aan de overkant (dus aan de kant van het havenkantoor) in een parkeergarage stond, weer huiswaarts. Wel blijft hun oudste zoon bij ons aan boord. Jacqueline en de jongens doen nog wat inkopen en ik ga afrekenen in het havenkantoor want we willen vandaag nog een klein stukje de Marne op varen zodat we morgen weer wat vrij zijn. Ik moet voor de 4 dagen en 3 nachten € 94,83 afrekenen! Dat valt ons erg mee! Het gebruik van stroom en water op de steiger zit daar standaard bij in, de douche e.d. (ziet er keurig uit!) kost € 0,50.

Tegen 4 uur varen we weer en om 5 uur zijn we de eerste sluis op de Marne samen met 2 vrachtschepen door geschut. De 2e sluis doemt al spoedig op en dan mogen wij helemaal voorin schutten. Na deze sluis kom je vrijwel direct in een tunnel van 600 meter, om exact 18.00 uur zijn we er door. De eerste haven, Port De Nogent, kom je na een klein half uurtje tegen en daar gaan we plat.

In Port De Plaisance Nogent sur Marne moet ik € 18. afrekenen.

Vandaag 12,7 km verder gevaren, 3 sluizen geschut, daar hadden we een kleine 3 uur voor nodig.

 

Woensdag 22 juli Nogent sur Marne - Mary sur Marne

Jacqueline wordt om even voor 7 uur gewekt door de ingebouwde plaswekker. Tja, dat uitslapen is om de één of andere reden niet voor ons weggelegd. Ik ga maar eens op stokbroden jacht, dat blijkt hier nog een hele tippel te zijn. Toch varen we al om kwart over 8 richting de 1e sluis daar ben ik om 9 uur en zie dat daar al een vrachtschip ligt te wachten. De sluizen zijn vanaf hier weer een heel stuk kleiner dus we kunnen er niet bij. Achter ons doemt ineens nog 2 vrachtschepen op, als de laatste invaart komt er nog een aan! Ik krijg het al wat benauwd en ben al aan het rekenen geslagen want dit gaat niet opschieten! De buren van afgelopen nacht komen er aangevaren en na vrachtschip nummer 4 kunnen we eindelijk schutten. Het is inmiddels half 11 als we weer verder kunnen. In het kanaaltje komen we al heel snel bij het laatste geschutte vrachtschip die werkelijk voort kruipt. Er komt ook nog een spits tegemoet, het blijkt een Hollander te zijn en ik vraag hem per marifoon of hij onze voorganger wil vragen of wij, zodra hij met zijn spits is gepasseerd, wij hem mogen voorbij lopen. Dit blijkt geen probleem te zijn. Ik bedank de Hollander via de marifoon en klets nog wat na.

Een uur later komen we bij de 2e sluis, deze roep ik via de marifoon in het Frans op en we krijgen direct rood - groen licht hè hè dat werkt dus! Onze achterburen gaan in Lagny sur Marne aan de kant, dit is een prachtige vrij recente steiger en het schijnt dat je hier vrij dicht bij Euro Disney ligt, Tis maar dat je het weet! Weer een uur later de volgende sluis en die staat al open, de sluis net voor Meaux is al aan het leeg lopen, die had ik ook aangeroepen maar deze sluis ligt om een hoek dus die kun je niet zien. Meaux is een prachtige plaats met een dito aanlegplek! Mijn vader had ons er op gewezen, echter vinden we het nog te vroeg om vast te maken dus besluiten we door te varen, Meaux is voor de volgende keer! We schutten nog 2 sluizen hogerop, tja alles staat voor ons open en het gaat erg vlot, om 16.45 uur vinden we een prachtige "privé" steiger met ruimte voor wel 1 boten! in het plaatsje Mary sur Marne. Volgens het bord op de kant is de bakker om de hoek. In de avond barst er nog een stevige onweersbui los met de bijbehorende wolkbreuk, het was ook wel erg broeierig warm vandaag.

Vandaag 60,9 km gevaren, 6 sluizen, een tunnel van 300 meter daar hadden we 8,5 uur voor nodig.

De GPS staat op 753,4 km dat is exclusief tunnels want daarin doet het apparaat het niet!

 

Donderdag 23 juli Mary sur Marne - sluis nr. 4 Courcelles

Vochtige en warme nacht. We ontwaken om half 7 met regen. Om 7.00 uur varen we al weer! Ja als je dit zo leest denk je "wat een gekken" zo voel ik het ook maar naar de Maas is het nog 266 km en 65 sluizen en daar willen we over 6 dagen zijn. Ons dochter komt dan met haar vriendje aan boord. Toch voelt die druk niet goed, voor de kinderen ook niet. Het is een ervaring en Parijs maakt veel goed. De eerste sluis van vandaag ligt 10 km verderop, dus ongeveer een uurtje varen. We doen er uiteindelijk, met schutten van de eerste sluis mee, anderhalf uur over. Ook krijgen we een afstandsbediening voor de volgende 7 sluizen. Toch wordt de volgende sluis door een sluiswachter voor ons bediend. Na de 3e sluis varen we de Champagne streek in en na de beboste heuvels zien we nu een prachtig glooiend landschap met wijnranken. Het weer is vandaag halen en brengen, toch komt in de middag steeds vaker de zon er bij. Om exact 13.00 uur zitten we op km paal 61 we zijn al 6 uur aan het varen en 50 km plus 4 sluizen verder! We mogen dus niet klagen. Om kwart over 2 komen we aan in het prachtige plaatsje Chateau Thierry. We maken vast aan de kade waar meerdere jachten liggen en gaan het plaatsje verkennen. Dat blijkt groter als het lijkt. Het is ook nog eens een alleraardigst plaatsje! We doen wat inkopen en bij een grote mall Carrefour wordt er ook nog eens van alles gekocht. Ik neem voor de zekerheid nog maar een kan motorolie van 10 liter mee want de oude vertrouwde Volvo begint dit spul erg lekker te vinden! Als alles aan boord is varen we nog een klein stukje verder, ik had op de kaart gezien dat even verderop een leuke steiger is in het plaatsje Jaulgonne. Daar aangekomen blijkt het een vervallen zooitje te zijn. We schutten even verderop nog sluis Courcelles 4 net daarachter is een kade en maken we om 18.00 uur vast. Na de bami die de jongens hebben bereid wandelen we door de directe omgeving. Het is hier prachtig en wat een rust is hier. Op de grond zien we een aantal naaktslakken en de beroemde Escargots. In de avonduren leggen we een kaartje.

Vandaag 80,5 km afgelegd, 9,5 uur gevaren 7 sluizen geen liggeld.

 

Vrijdag 24 juli van sluis Courcelles 4 naar een plekje op het canal de L'Aisne á La Marne

Jacqueline is vandaag wel erg vroeg wakker, ze sms't onze dochter succes want die mag vandaag voor de eerste keer trachten haar rijbewijs te halen. Na het gebruikelijke ochtend ritueel gaan we weer lekker op stap, om kwart voor 9 lig ik voor de 1e sluis. Tijdens het schutten krijgen we het bericht "gezakt door de zenuwen" Tja, dat is heel jammer. Dit zijn wel bijzondere sluizen! Ze hebben schuine muren. Maar er ligt wel een drijvend steiger in! Peace of cake dus! Het zijn er 3, want bij de 3e moeten we ons kastje weer inleveren. We krijgen er wel boekjes en kaartjes voor terug! Daar hadden we meer aan gehad aan het begin! Maar ja beter laat dan helemaal niet....toch. Half 12 laatste sluis of de eerste, het is maar net hoe je het bekijkt. We varen nu het lateraal kanaal op, hier zitten weer sluizen die je moet bedienen door middel van het draaien aan een stang die met een staaldraad over het kanaal heen hangt te bengelen. Er zit een plezierboot zowel voor als achter ons. Druk dus? Waren we helemaal niet meer gewend. Na de 2e sluis stoppen we in het plaatsje Mareuil - sur - ay om brood te halen en water te tanken. Het is 1 uur als we weer verder varen, de volgende sluis wordt je door een radarbol gedetecteerd! Die knikkerbollen ken ik nog van jaren geleden. Deze werkt prima! Na de 4e sluis op dit stukje draaien we bakboord uit naar het Canal de L'Aisne á La Marne en gaan we richting Reims. Het kanaal is 58 km lang en telt 24 sluizen en een tunnel van 2302 meter, Reims ligt zeg maar op de helft. De komende 8 sluizen gaan omhoog en best een stuk!  De enige mogelijkheid om vast te maken is via de trap omhoog te klimmen en zo 2 lijnen op erg ver uit elkaar staande bolders te leggen en weer terug te klimmen. Niet echt handig! De sluizen staan wel in verbinding met elkaar. Gaan de deuren achter je dicht gaan de deuren van de volgende sluis voor je open. We schutten deze 8 sluizen maar door tot de tunnel want een geschikte aanleg/overnachtings plaats is hier niet! Het is inmiddels al half 5 en we zijn het een beetje zat als we bij de tunnel aankomen. Het is er hartstikke donker en de schijnwerpers doen het niet? Ik pak het zoeklicht om zo nog een beetje zicht te hebben maar op het moment we de tunnel in varen gaat spontaan en geheel automatisch de verlichting in de tunnel aan! Ook beginnen enorme ventilatoren te draaien. Na een kwartier varen we er al weer uit. Tot sluis 16 is er niets, daar net voor, bij de draaistang, staan wat bolders op de wal, daar meren we voor vandaag vast. We zitten hier best wel op een hoog punt en het uitzicht is echt adembenemend. Jammer dat het weer niet zo best is dus vertoeven we deze avond noodgedwongen maar aan boord.

Vandaag 66,9 km afgelegd, 9,5 uur gevaren15 sluizen geschut en (alweer) geen liggeld.

 

Zaterdag 25 juli van sluis 16 op het canal de L'Aisne á La Marne naar Berry au Bac

We doen, voor ons doen, rustig aan vandaag! Even over achten draai ik naar de sluis, er branden geen lichten en het ziet er verlaten uit? Even terug zit een visser, maar even proberen aan hem te vragen, hij geeft in een soort gebarentaal met zijn vingers aan 9 uur! Ook probeert hij mij wijs te maken dat het weekend is en dan de sluizen een uur later pas gaan draaien. Dat is hem dus gelukt! Om 5 voor 9 gaan de lichten aan, we maken los, draaien aan de stang die boven de vaart hangt en kunnen in varen. Even later zijn we naar beneden geschut. Nog 16 km en 7 sluizen naar Reims! Daar willen we even stoppen om Reims te bekijken. We maken om 11.45 uur vast aan één van de steigertjes in Reims. Jacqueline wil een wasje draaien, dat gaat helaas niet lukken want de wasmachine draait al voor een passant en is daarna ook al besproken. We lopen een paar uurtjes door Reims, bezoeken de Kathedraal, lopen door de vele straatjes en pleinen, eten een lekker broodje op een pleintje, het is een prachtige stad, echt de moeite waard. Ook doen we nog wat boodschappen in een Monopix. Terug aan boord rollen we de kuiptent op, we willen door varen naar de kruising in/bij Berry au Bac op het Ardenne kanaal. Het is half 6 als we de laatste sluis uit varen, net stuurboord uit om de hoek aan een graskantje vinden we een prachtige ligplaats voor vandaag. De boys gaan even op onderzoek uit en ik ga buiten hamburgers bakken, die blijken erg lekker te zijn. Na het eten en de afwas gaan de jongens in een oude fabriek klimmen en klauteren, wij lopen naar Berry au Bac. Als we op de brug staan van het afgetakte zijriviertje zie ik ineens een otter zwemmen! Dat is wel heel bijzonder, ik sta met de fotocamera in de aanslag als de otter weer onder water duikt. Ik zie hem daarna een eind verder nog een keer boven komen en daarna niet weer. Jammer! We lopen verder het dorpje door, best aardig, mooie grote kerk, eigenlijk te groot voor dit dorp maar dat gebeurd wel vaker. Bij de boot weer aangekomen babbelen we wat met landgenoten, er wordt een potje joker gespeeld en ik ga vroeg naar bed, ben niet lekker, dus met een roze smartie proberen te slapen.

We hebben vandaag 40 km gevaren 16 sluizen geschut en daar hadden we 6,5 uur voor nodig.

 

Zondag 26 juli Berry au Bac - Atigny

Als ik wakker wordt voel ik me iets beter, we gaan lekker douchen en de boot afsponsen. Even voor 9 uur varen we weg in de laaghangende mist. Het is half 10 als we aankomen bij de eerste sluis. Het stuk wat we nu varen is voor ons redelijk bekend terrein, dit hebben we al vaker gevaren. De zon doet goed zijn best en het beloofd een erg warme dag te worden. Als we 3 sluizen verder zijn is het 11.20 uur nu varen we op het Canal des Ardennes. Je komt hier een paar prachtige mooie plekken tegen, één daarvan is Rethel. Maar ook bij het plaatsje Vieux les Asveld is een mooie aanleg mogelijkheid! Op de sluis van Biermes kijk je echt je ogen uit, allemaal bloemen en vele attributen zoals scheepsschroeven, oude ploegscharen gevuld met bloemen echt prachtig! Wij willen naar Atigny en vandaar in één dag de sluizentrap door. Onderweg kijken de jongens een film en de voorspelde "erg warme dag" blijft gelukkig uit! Het is gewoon lekker vandaag. Na 11 sluizen meren we om 17.10 uur af aan de kade van Atigny waar nog precies een plekje voor onze vlet over is. De 6 boten die er al liggen zijn allemaal wat oudere mensen en allemaal Hollanders. We liggen heerlijk onder de bomen, want de zon doet wel erg zijn best, we nemen een drankje en relaxen wat. Na de inwendige mens en de afwas e.d. ga ik foto's maken, Jacqueline maakt een wandeling door het dorpje. Ze komt met de achterburen terug. Ik bied ze een bak koffie aan! Zo hebben we weer eens een reden om ons zelf en de buren te trakteren op vakantiekoffie. Die valt erg in de smaak! Even verder ligt een grote Valkkruiser met 2 mannen aan boord. Jan, de schipper, blijkt goed gezelschap. Het is een erg gezellige avond. Hij wil de volgende dag wel samen met ons de sluizentrap schutten en wij willen wel voorop.

Vandaag 60 km afgelegd, 11 sluizen in bijna 8,5 uur

 

Maandag 27 juli Atigny - Le Chesne

Vroeg er uit want om 6.45 uur zou de "voor buurman" vertrekken en wij volgen. Vandaag gaan we de sluizentrap door. Daar kan je, als het iets tegen zit, de hele dag over doen. Het zijn er 27 achter elkaar. Ik haal nog gauw even brood en om 10 over 7 maken we los, en de Shalom volgt ons. De 1e en de 2e sluis gaan lekker, rond half 8 gaat de GPS op 1000 km en de urenteller draait op precies 3100 uur. Dat is een mooie toevallige samenloop zullen we maar zeggen. Bij de 3e sluis houdt het even op want die blijkt pas om 9 uur te draaien. Dat betekend 45min drijvend wachten want vastmaken kun je hier niet! om 8.55 uur krijgen we groen licht en we liggen inmiddels met 4 schepen te wachten. De "Ware Jacob" een Brandsmavlet uit Dordrecht vaart als eerste in en wij volgen. Volgens ons zijn ze niet heel erg blij dat we mee schutten, maar uiteindelijk loopt het lekker en hebben we het gezellig. Tot sluis 18 gaat het goed, sluis 17 geeft groen licht maar gaat ook weer direct op rood. We varen toch maar in en proberen de bedieningsstangen, er gebeurd helemaal niets. Dan maar de marifoon via kanaal 20. de jongens klimmen omhoog en na 15 minuten is er personeel waarna we weer vlot door kunnen. De jongens lopen tussen de sluizen met en maken diverse foto's. tussen sluis 14 en 13 krijgen we 2 tegenliggers ook plezierbootjes. Ook sluis 11 is in staking en gaat geeneens open? Na 1 oproep (kanaal 20) met de marifoon is er zo hulp bij. Zo rond 12 uur is het wel erg warm aan het worden en de barometer daalt enorm. In heel korte tijd gaat het apparaat van 1032 naar 996 millibar! We zien ook erg donkere wolken komen. Langs de sluizentrap is het druk met fietsers en veelal Hollanders die een kijkje nemen en vragen waar je vandaan komt, bent geweest en zo. Tussen sluis 6 en 5 duurt het even want er komt een Spits uit en moet ons heel voorzichtig zien te passeren. Veel ruimte heb je hier niet maar het gaat allemaal goed. Uiteindelijk is het half 2 als we in sluis 1 liggen. Hier krijgen we weer een "Jay" hiermee kunnen we de komende sluizen weer mee bedienen. Kwart voor 2 hebben we de sluizentrap gehad, we hebben er 4 uur en 45 minuten voor nodig gehad. Net voor Le Chesne komt er een geladen Spits aan, hij kan zeg maar, geen ruimte geven. Hij drukt ons letterlijk de struiken in. Met wat takken in het gangboord en wat krassen daarvan gaat het maar net. De bedoeling is, of was, dat we naar ons plekje "als god in Frankrijk" doorvaren, dat is na de sluis van/bij Le Casine maar iets zegt ons stop hier maar want er is plaats. Dus in Le Chesne meren we om 14.10 uur af. Vrijsnel na ons komt Jan er met zijn "Shalom" er ook aan en maakt achter ons vast. Je heb hier, zeg maar, plaats voor 4 bootjes, het kanaal is aan beide zijden wat verbreed. Als alles vast ligt krijgen we een enorme plensbui over ons heen. Tussen de buien wil Jacqueline wat boodschappen halen, helaas de schappen zijn leeg. Wel heeft ze wat blikjes kunnen scoren. Ik ben in die tussentijd een poging aan het wagen de watertank wat bij te vullen. Echter stuit ik een voor mij onbekende sluiting in de paal op de kade. Buurman Jan ziet mij klooien en komt polshoogte nemen. Hij vraagt, heb je niet zo'n tutje? Nee ik heb veel maar dat tutje heb ik niet. Nou, zegt Jan, je mag mijn tutje wel even lenen hoor!? Zo krijgen we toch nog water in de tank.

Vandaag 16,9 km afgelegd, de minste van deze reis! Maar wel met de meeste sluizen 28 stuks. 7 uur onderweg geweest.

 

Dinsdag 28 juli Le Chesne - Charleville Mezeres

Brrr koud ! kachel aan want het is koud, vochtig en mistig. Ik ga eerst maar een stokbroodje kopen. Bij terugkomst besluiten we maar te vertrekken want ons dochter komt vandaag aan boord. Buurman Jan, van de Shalom, zwaait ons uit. Het zicht is redelijk en een uur later doemt de eerste sluis op, Jacqueline roept, hé we gaan zakken, Ik kijk en zeg, ja je hebt gelijk, tot en met Vinkeveen zullen we alleen nog maar naar beneden worden geschut! Weer een half uurtje verder de 2e sluis. Le Cassine heet het hier. Hier achter is een prachtige afmeerplek die wij de naam "als God in Frankrijk" hebben gegeven! Je ligt hier echt prachtig met een wijds uitzicht, picknick tafeltjes op de wal en de geiten en kippen lopen er vrij rond. Er liggen 2 bootjes die het hier blijkbaar ook waarderen. Om 10.20 uur komen we bij de tunnel en aan het water te zien zit er een spits voor ons! Ik hoor de GM in de tunnel gillen. Het duurt 15 minuten voor wij in mogen varen, de "Brom" uit Amsterdam (een Aquanaut) heeft zich bij ons gevoegd en we schutten samen. Gezamenlijk tuffen we heel langzaam, want de spits zit voor ons, verder richting Pont a Bar. Met een tempo van 3,5 tot 4 km per uur lopen we de spits toch nog erg vlot in! Passeren lukt hier echt niet. Toch komen we om 12.00 uur aan in Pont a Bar. We moeten even wachten, er ligt een schip bij de pomp, maar even later kunnen ook wij tanken en laten 170 liter diesel in de tank lopen. Het is niet echt goedkoop ook niet echt heel duur, maar ja, zo kunnen we wel weer een heel eindje verder. Nog 2 sluizen schutten, het is dan 13.15 uur als we de Maas op varen. Even zet ik de gashendel helemaal open, het wordt wat mistig achter de boot, we varen namelijk al dagen net door stationair heen. We schutten vlot door de eerste sluis, net voor de 2ezien we de spits die op het Ardennen kanaal ook al voor ons zat. We zitten in een toeleidingskanaal dus weer pruttellen. Jacqueline heeft via sms contact met ons dochter die met mijn broer en haar vriendje naar ons toe komt, zij staan om 3 uur al op de kade van de camping in Charleville Mezeres. Ze staan ons op de loopbrug op te wachten als wij om 15.30 uur vast kunnen maken aan de buitensteiger. De lijnen zitten nog niet vast of mama en dochter vliegen elkaar in de armen! Ze zijn zo blij elkaar weer te zien......... ik ook hoor! We babbelen onder het genot van een drankje lekker bij en gaan dan Charleville Mezeres in om wat proviand te scoren. We eten erg lekker met 7 man aan boord. Om 18.00 uur gaat mijn broer Michel samen met Jelle (de kameraad van onze zoon) de terugreis hervatten. Een soort wisseling van de wacht zeg maar. Nadat we mijn broer hebben uitgezwaaid lopen we nog even de stad in. Terug aan boord doe ik de afwas, Jacqueline is aan het corveeën en Jolien geeft haar spullen een plekje.

Vandaag 47 km afgelegd, 10 sluizen geschut, daar hadden we 7,5 uur voor nodig.

 

Woensdag 29 juli Charleville Mezeres - Revin

Het is kwart voor 9 als we vertrekken, op naar Monthermé. Vanaf nu doen we wat rustiger aan en willen de laatste dagen nog wel even extra genieten! Ons gezinnetje is weer compleet + 1 extra natuurlijk. Dit stuk Frankrijk vinden wij prachtig, ik blijf van dit stuk altijd onder de indruk! De 3 sluizen gaan als een speer. Het is 11.00 uur als ik aanleg op de schuine kant van Monthermé, dit blijft wel een beetje improviseren maar is de moeite waard getuige de foto's van het magistrale uitzicht vanaf boven op de uitzicht punten. We doen de wandelschoentjes aan en gaan op pad, we volgen de trap en nog één dan stopt het en gaat een klein pad door naar boven. Ik ben natuurlijk zoals gewoonlijk weer veel te ver vooruit en ben al hoog en breed boven voordat na veel geroep de rest boven is gearriveerd. Boven loopt een pad van uitkijk naar uitkijk, het uitzicht is echt adembenemend.

Van onze buren die met hun schip achter ons liggen vernamen we dat de sluis al anderhalve dag stuk is en er ruim 40cm water te weinig staat in het kanaalpand. Oeps als dat maar geen roet in het eten gooit. Boven op één van de uitzichtposten zie ik boten stroomopwaarts varen! Dat betekend dat de sluis draait en schepen aan het schutten is. Mijn besluit staat vast, daar moet ik vandaag nog doorheen zien te komen! Om 13.15 uur maken we de trossen los en op naar de sluis, het duurt 2 uur eer we kunnen worden geschut. De volgende 3 sluizen schutten op gebruikelijke wijze en met 3 scheepjes varen we dit prachtige traject. Het is 16.45 uur als we Revin binnen lopen, de steiger ligt bomvol en de meeste schepen liggen al dubbel. We mogen bij "de Bateau" uit Zwijndrecht langszij. We nemen er eerst maar een biertje op. Jacqueline is een heerlijke maaltijd aan het bereiden, we eten heerlijk in de zon in dit prachtige plaatsje. De havenmeesteres komt en we rekenen € 4,50 af, Jacqueline regelt ook de was en droogmachine ( € 3,00 per machine) en het kan er gelijk in. Vader en dochter doen de afwas de rest is naar het nabij gelegen winkelcentrum. Een heerlijke en gezellige avond volgt!

Vandaag 42 km afgelegd, 7 sluizen 6,5 vaaruur. Totaal hebben we er nu 1104 km opzitten

€ 4,50 liggeld en € 6,00 voor de was en droogmachine.

 

Donderdag 30 juli Revin - Givet

Een gedenkwaardige dag, ik ben namelijk jarig. Vele berichtjes komen binnen op mijn telefoon, ze zijn me dus niet vergeten ondanks we wat ver van de thuishaven zijn. We doen lekker rustig aan, ontbijten met z'n allen en leggen de boot aan de wal want "de Bateau" onze buurman gaat verderop kijken. Ik krijg mijn eerste cadeautje. Leuk ik ben gek op cadeautjes. Daarna gaan we boodschappen doen. Dat is erg dicht bij, je loopt de kade af, door het hek, onder de brug door en een heel terrein met allerlei soorten winkels is daar bij de hand. De vriend van ons dochter had gisteren een pak gezien en dat koopt hij. Zo zie je maar. Het was afgeprijsd voor ongeveer de helft. Typisch Hollands! Terug aan boord besluiten we naar Givet te varen dus om 11.10 uur gaan de trossen los en varen maar, 36 km stroomafwaarts. De sluizen gaan vlot en we schutten ze allemaal alleen. We komen de Dolmanvlet "Vrijheid" tegen, die is van een Frans talige Belg en heeft thuishaven in Nieuwpoort. We zwaaien beide elkaar uitbundig uit! Rond 3 uur passeren we het Souterrain Ham sur Meuse en om 15.45 uur meren we vast net voor de brug aan de kade van Givet. We willen uit eten maar dat viel even tegen, het wordt uiteindelijk een frietje met Donner kebab. Veel te veel natuurlijk maar wel lekker. Daarna een ijsje kopen in het centrum, een kaartje leggen met een wijntje er bij en weer de kooi in.

Vandaag  36 km afgelegd, 9 sluizen, 4,5 vaaruren en € 3,05 liggeld. We hebben nu 1140 km achter de rug dat is exclusief de tunnels want daar doet de GPS het niet, deze tel ik aan het eind van de reis bij.

 

Vrijdag 31 juli Givet - Dinant

Half 9 varen we richting de laatste Franse sluis. Daar aangekomen leveren we het bedieningskastje "JAY" voor de sluizen weer in en ik laat alle papieren zien? We staan in de computer en hoeven niets te doen? We mogen zo uit varen? De verwarring slaat toe want we hebben nog steeds GEEN Vignet!

Ach ja we zien het wel misschien sturen ze de rekening wel op, toch vreemd want ze kunnen hier erg moeilijk doen als je zonder geldig Vignet rond vaart. Om 9 uur varen we België in en bij de 1e sluis "Hastiere" leggen we aan en wandel naar het sluiskantoor. Daar geef ik mijn ICC en ICP af en 2 minuten later rolt een papier uit de printer, de bediende wijst mij op het z.g. M.E.T. nummer. Als ik in het vervolg dit nummer doorgeef heeft men direct al onze gegevens! Dat is handig. We varen nog een sluis door en meren om 11.00 uur af aan de steiger van Anseremme. Hier gaan Jacqueline, Renzo, Jolien en haar vriendje kano's huren om de Lesse af te peddelen. Ik blijf aan boord om de Vlet eens een grondige poetsbeurt te geven. De familie doet de halve tocht (lang genoeg) en nemen de trein naar Gendron. Het is prachtig weer met dito temperatuur. Als ik de boot grondig en naar mijn zin schoon heb loop ik naar de Lesse. Gewapend met de fotocamera zit ik op een terras de terugkomst van de familie af te wachten. Ze hebben het erg naar hun zin gehad, het vriendje van Jolien had de dag van zijn leven. Terug aan boord krijg ik een groot compliment van Jacqueline omdat hij er pico bello uitziet en weer fris ruikt. Oh oh ze weet het ego wel te strelen hoor! We varen naar de sluis want we willen een plekje zien te scoren in Dinant. In Dinant is het druk, het lijkt wel of iedereen hier wil liggen? Aan het einde van de steiger kan ik de Vlet nog net aan het hek van de kade afmeren. Zo we hebben weer plek! Even kruip door sluip door het hek en je staat op de kade. De jongens gaan de stad in en even later komt Renzo mij ophalen om samen een nieuwe zonnebril aan te schaffen. Daarna wordt er nog gezwommen, lekker gegeten en een filmpje gekeken. Een mooie dag!

Vandaag 23 km gevaren, 4 sluizen en iets meer dan 3 uur daarvoor nodig gehad.

 

Zaterdag 1 augustus

Rust dag! We blijven vandaag hier liggen om o.a. een bezoek te brengen aan de grot La Merveilleuse. Dus ik ga lekker vers brood kopen en na het uitgebreide ontbijt lopen we gewapend met een trui naar de grot (daar binnen is het namelijk koud! Terug aan boord wil het hele spul winkelen? Dat ben ik al gauw zat. Ons dochter Jolien gaat met haar vriend een bezoekje brengen aan de Citadel. Ik heb de Vlet inmiddels op de steiger kunnen vast maken en mijn kameraad uit Vinkeveen is met zijn "Bellezza" onderweg en kan voor ons vast maken. Dat vindt ik erg gezellig. We kletsen lekker bij onder het genot van een paar biertjes, nootje, toastje met een stukje brie en dubbelfris voor de meisjes. De meisjes gaan nog even wat proviand inslaan, onze vrienden Peter en Helma gaan even de benen strekken. Zij zullen, gewapend met ons verhaal, het rondje Maas, Moezel, Rijn gaan varen. Rond 6 uur zoeken we met z'n allen een eettentje op, het wordt de Chinees. Na het uitgebreide eten ga ik aan boord de vakantiekoffie verzorgen, die nuttigen we op het achterdek van de "Bellezza". Ik geef Peter nog wat tips en aanwijzingen mee.

Vandaag wel havengeld € 11 afgerekend.

 

Zondag 2 augustus Dinant - Huy

Half 8 er uit klaar maken voor vertrek en helaas ook de regenjassen uit de kast. Ik haal nog even een vers boordje, zwaaien Peter en Helma uit en om iets over half 9 gaan de trossen los, op naar de sluis.

Bij de 1e sluis moeten we even wachten en schutten we met een plezier/vrachtboot en 4 jachten. Dit gaat zo 6 sluizen tot aan Namen door. Het plezier/vachtscheepje draait de Samber op en de overige jachten gaan aan wal. Het weer is ronduit slecht, zondag, de winkels gesloten, geen weer om te klimmen e.d. dus wij besluiten om door te varen. De volgende sluis staat al voor ons open en de lichten op groen. Als ik de ingang passeer gaan de deuren gelijk dicht. Dat gaat wel heel erg snel, ik kan nog net voor het schutproces een lijntje op een bolder leggen! Ook de volgende sluis, Andenne, gaat erg vlot. Het is kwart over 4 als we vast maken in de haven van Huy. De Vrouwe Adrianna uit Tiel ligt er ook, die hadden we op de heenreis ook al ontmoet. We lagen met hun in Cambrai en ook de sleeptunnel deden we samen. We lopen gezamenlijk naar het havengebouwtje en ik reken de € 11 liggeld af. Hans van de Vrouwe Adrianna zit daar met zijn vrouw wat te drinken en vragen ons er bij. Gelijk weer gezellig! Hans vraagt hoe wij zijn gevaren en is erg verbaasd over de door ons afgelegde traject in de relatief korte tijd. Na een paar biertjes gaan we weer naar boord om wat te eten. Later die avond zitten de jongens te vissen, ze vangen beide een grote Brasem, zo'n slijmjurk. Het blijft bij 2 vissen. Oh ja prima douche gelegenheid in het havengebouw! Zit bij het liggeld in en hebben we allemaal dankbaar gebruik van gemaakt. Erg leuke haven, gezellig clubhuis!

Vandaag 57 km gevaren, 8 sluizen, 7,5 vaaruur en € 11 liggeld

 

Maandag 3 augustus Huy - Maastricht

Half 8 er uit en iets voor half 9 varen we de haven uit, na een kwartiertje maken we vast aan de kademuur bij de Aldi voor de deur. Daar gaan we boodschappen doen. Het belangrijkste is de Triple Sec. die gebruiken we in de vakantiekoffie en we moeten voor de hele familie geloof ik flessen mee nemen! De caissière zal wel gedacht hebben?! Met een kar vol drank (het lijkt wel een zuipschuit) en wat barbecue vlees varen we om half 10 weer verder achter 2 grote KNMC kruisers aan. Zo schutten we vlot door sluis Huy. Net na deze sluis gaat een geladen spits van de kant en wil ons trachten af te schudden, echter blijf ik met de Vlet op zijn hekgolf hangen en wordt op die manier meegezogen. Hij geeft vol gas maar het helpt hem niet, de schipper is iets wat geïrriteerd en wij hebben de grootste schik. De 3 jachten hebben er wel voordeel bij want het vrachtscheepje vaart wel de sluis Ivoz-Ramet voor ons open....... en dat scheelt! Ik heb namelijk de ervaring minimaal 1 tot 2 uur hier te moeten wachten. Na het schutten varen we rustig aan verder en om 12.35 uur maken we vast aan de drijvende steiger van de jachthaven Luik. We doen de wandelschoentjes aan en gaan de stad in. We zijn om 15.00 uur weer aan boord en 10 minuten later varen we de Maas weer op, na een klein half uurtje passeren we het standbeeld van Koning Albert en dan volgt het Albertkanaal. Dit is net zoiets als het Amsterdam rijnkanaal...... ook niks! Maar ja je hebt hier weinig keus. 16.30 uur bereiken we Lanaye, daar wacht al een vrachtschip, mooi dan schutten we vlot. Deze sluis vindt ik altijd wel een bijzondere ervaring, je schut zo'n 14 meter! Half 6 varen we uit en op naar Maastricht. 18.00 uur de kade van de St. Servaasbrug ligt vol toch kan ik helemaal vooraan nog een plekje creëren. Er is geen trap maar met wat touwwerk en een stootkussen weet ik dit probleem op te lossen! Zo we liggen weer.

Die avond wandelen we door het prachtige Maastricht heen en ons dochter trakteert op een heerlijk ijsje.

Vandaag in etappes gevaren: 34 km naar luik en 2 sluizen 3 uur gevaren. 29 km en 1 sluis naar Maastricht ook 3 uur gevaren. Geen liggeld.

 

Dinsdag 4 augustus Maastricht - plas Koeweide

We worden schommelend wakker van wat passerende vrachtschepen. Om een uur of 9 ga ik een broodje kopen en daarna uitgebreid ontbijten. We gaan boodschappen doen en wandelen nogmaals door het centrum. Ik hou niet zo van winkelen dus ik ben weer snel aan boord, ouwehoeren met de buren ligt mij beter. Rond 12 uur is iedereen weer aan boord we maken los en gaan richting Maasbracht. Intussen heb ik telefonisch contact met mijn broer die vaart op het kanaal Wessum Nederweert we spreken af elkaar te treffen ergens op een plas bij de Koeweide. Zij zullen een plekje zoeken want wij zijn nog even onderweg. Het is 16.00 uur als ik net door de sluis van Maasbracht over bakboord afmeer aan het ponton van "Tullemans" daar willen we de dieseltank vullen. Er loopt vlot 385 liter diesel naar binnen voor de dagprijs! Het scheelt maar liefst 27 cent per liter met Pont a Bar in Frankrijk. Toch iets om rekening mee te houden! Volgeladen varen we een klein stukje verder naar de plas Koeweide waar mijn broer Michel met zijn vriendin Corine een prachtig plekje aan een nieuwe stalen steiger hebben weten te bemachtigen. Als beide Dolmanvletten afgemeerd liggen kletsen we eerst uitgebreid bij, daarna gaat de barbecue aan, het is erg gezellig. Na het eten maak ik voor het hele spul de befaamde vakantiekoffie en zitten we tot laat in de avond met z'n allen te kaarten bij Michel in de kuip.

Vandaag 42 km gevaren, 2 sluizen en inclusief de bunkeractie 5 uur onderweg geweest.

 

Woensdag 5 augustus plas Koeweide - Leukerheide

Ik ben weer eens vroeg wakker. We gaan er uit en lekker douchen wel heel voorzichtig om de rest niet wakker te maken. Het is pas 7 uur en we varen al. Tja, ons vader ligt op de Leukerheide en ook daar willen we graag heen om bij te praten. Het is half 8 als ik helemaal voorin de sluis van Heel vastmaak. We schutten met 2 grote geladen 110 meter schepen. Het is vervolgens 24 km naar sluis Belfeld, we blijven de beide vrachtschepen voor dus ook in deze sluis maak ik wederom helemaal voorin vast. Aan de andere kant ligt ook een Vlet van dezelfde afmeting. Gezamenlijk met deze Vlet lopen we de haven van Venlo binnen waar wij even een korte tussenstop maken om wat boodschappen te doen. Even na 12 uur varen we weer de Maas op. Half 3 varen we de eerste kom van de Leukermeer op door de brug bij de jachthaven tanken we de watertank vol en even later zoeken we vader op die is snel gevonden! We liggen nog niet vast of onze vrienden met de "IL Vento" komen er aan. Wij liggen bij pa aan bakboord langszij met een achterankertje voor de zekerheid en Johan kan nog net bij pa aan de stuurboordkant vast maken. Zo het is ineens druk bij opa, maar dan wel gezellig druk! Alle stoelen gaan de wal op en onder het genot van een hapje en drankje worden alle ervaringen en sterke verhalen uitgewisseld. Na het eten zorgt opa voor de koffie maar dan van het type vakantie, die valt altijd in de smaak. Ik laat alle foto's op de laptop zien en zitten we tot laat bij pa op het achterdek.

Vandaag 65 km afgelegd, 2 sluizen daar hadden we een kleine 6 uur voor nodig.

 

Donderdag 6 augustus

RUSTDAG! In de loop van de ochtend ga ik samen met kaatje (vriendin van Pa) maat Johan op de fiets naar het plaatsje Bergen om boodschappen te doen. Tja, het hele spul wil barbecueën dan moet er even wat gehaald worden. Later die dag wandelen we rond het afgesloten "blauwe" meer, het is daar werkelijk betoverend prachtig! De moeite waard dus. Verder wordt er wat af gekletst komt er nog meer volk en familie langs. De jeugd gaat s'avonds naar de disco bij de camping.

 

Vrijdag 7 augustus Leukerheide - Maasbommel

Net iets voor 8 uur trekken we ons aan het ankertouw achteruit weg. We worden door Pa, Carrie (kaatje) Maat Johan en zijn vrouw Tanja uitgezwaaid. Ankertje weer aan boord en varen maar, 10 minuten later draaien we de Maas weer op. Het is benauwd en nu al warm. Sluis Sambeek komt in zicht en na de aanmelding via de marifoon kunnen we vrijwel direct invaren in de middenkolk, we schutten dus ook nu weer erg vlot. Na een tijdje passeren we de aftakking van het Maas - Waal kanaal, wij vervolgen onze weg over de Maas en niet veel later liggen we voor de sluis van Grave. Na een goed half uurtje varen we verder en willen we door naar de plas bij Maasbommel "de Gouden Ham" daar aangekomen varen we helemaal naar achteren door en bij een camping vinden we een mooie ligplaats. Jacqueline zet 2 stoeltjes op de wal onder een boom, de jeugd gaat aan de andere kant een verkoelende duik nemen en wij doen lekker niets meer pfffff het is veel te heet. Tegen een uur of 4 steekt er ineens een vrij stevig windje op, de lucht betrekt en wij liggen op lager wal! Dat vindt ik helemaal niks dus verkassen we naar de jachthaven W.S.V. De Gouden Ham. Aan de buitensteiger is er nog precies een plekje voor onze Vlet. Achterons ligt de Vrouwe Johanna, een zusterschip! Wij hebben bouwnummer 1103 en de buren 1104. Ik ken het schip maar niet degene aan boord, het blijkt de zoon van de eigenaar te zijn. Hij komt even later een biertje bij ons drinken, gezellig dus.

Na het eten en de afwas gaat iedereen onder de douche, Jacqueline en ik doen dat aan boord de jeugd in het havengebouw. Ik vul de watertank nog even wat bij en als iedereen weer aan boord is wordt er een kaartje gelegd.

Vandaag 59 km afgelegd, 2 sluizen, 5,5 uur gevaren en € 14,40 liggeld dit is inclusief stroom gebruik en toeristen belasting? Dat laatste blijf ik belachelijk vinden in je eigen land!

 

Zaterdag 8 augustus Maasbommel - Gorinchem

8 uur gaan de trossen los en met een half uur liggen we al met een vrachtschip en 2 andere jachten in de sluiskolk van Lith. Een stukje verder, het is dan iets voor 10 uur, draaien we stuurboord uit naar de sluis van Sint Andries. Ook hier hebben we weer geluk wat er vaart net een vrachtschip in en we mogen mee. Om 10.20 uur draaien we de Waal op, we melden ons via de marifoon en kunnen oversteken. Stroomafwaarts halen we een gemiddelde snelheid van 16,8 km per uur! Dat schiet lekker op want we willen naar het oh zo gezellige Gorinchem. Het varen op deze rivier vinden wij helemaal geweldig! We komen hier dan ook regelmatig. Je moet wel goed kijken en zorgen voor goed zicht. Maar je hebt de ruimte en de omgeving is prachtig. Half 1 zijn we geschut door het kleine jachtensluisje en liggen we net door de brug in een box. Vrij snel daarna zijn vrijwel alle ligplaatsen bezet! Tja niet alleen wij vinden het hier goed toeven.

De hele familie gaat winkelen, ik niet, beetje prutsen, ouwehoeren op de steiger, bootjes kijken en dat soort dingen. Als de familie later terug is gekeert aan boord lijkt het wel of er een granaat is ontploft. Mijn eerste gedachte, oh jee, ze hebben de hele stad leeg gekocht! Ik moet en zal met Jacqueline mee want ze heeft voor mij ook wat gezien? Nou ja vooruit dan maar. Een drie kwartier later komen we met 2 paar Gaastra schoentjes rijker weer aan boord. Gek ik heb een typische smaakt het ene paar heeft namelijk aan de onderkant (zie je dus never!) rechts een groen merkje en links een rood merkje. Ik val voor dat soort details en kan er niets aan doen.

Vandaag 49 km afgelegd, 3 sluizen en 4,5 vaaruur. € 11 liggeld

 

Zondag 9 augustus

De laatste vakantiedag! Precies een maand geleden kwamen we hier s'avonds laat aan, nu vertrekken we van hier. We gaan om 8 uur varen want je hebt zeker 6 uur nodig om van hier naar Vinkeveen te komen. Dus trossen los voor het laatste ritje van deze reis. Wat ik me even niet had gerealiseerd is dat de brug van Arkel pas om 10 uur gaat draaien! Tja, moet je beter opletten! Toch. We benutten de tijd om even lekker te eten. Jacqueline haalt de bedden af en hangt de dekbedden over de buizen van de kuiptent, Jolien is al haar spullen bij elkaar aan het zoeken en zo is iedereen een beetje aan het ruimen. 10.12 uur passeren we de spoorbrug en vervolgen het Merwede kanaal. 11.45 uur zijn we bij de sluis Vianen, die passeren we vlot en ook de Beatrixsluis staat voor ons open. Het is 14.15 als we de Angstel op draaien, gelukkig van het Amsterdamrijn kanaal af. Dat was weer eens zo woelig dat hebben we deze gehele reis niet gehad! Bij de Demmeriksesluis hebben we pech, 5 jachten voor ons. Het is net 3 uur geweest als we de plas op varen, we zijn weer thuis. Nadat Jacqueline eerst een keer met de auto naar huis is geweest, eten we nog aan boord en om kwart over 6 is dit feest dan toch echt ten einde.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde maar ook wel ambitieuze reis hier de feiten en cijfers op een rij:

Totaal was het 1569 kilometer en 794 meter. Hier hebben we de tunnels bij opgeteld want daarin werkt het apparaat niet.

214 sluizen geschut

190,5 motordraaiuren

32 dagen vakantie inclusief de start op donderdagmiddag

26 vaardagen. 14 juli (nationale feestdag Frankrijk) 3 dagen in Parijs gelegen 1 dag in Dinant gebleven en 1 dag op de Leukerheide bij mijn vader gebleven.

 

Als je alles gaat doorrekenen met de bovenstaande gegevens kom je op een gemiddelde van 7,3 uur varen per dag!

We hebben met ons schip en zijn motor ongeveer 678 liter diesel opgemaakt (daar zit de Kabola ketel bij) dat komt neer op een gemiddeld verbruik van 3,5/3,6 liter per uur.

Wij waren € 248,78 kwijt aan liggeld, doorvaart sluis, tunnel en water vignet. In de winter kregen we uiteindelijk ook de rekening van het vignet voor Frankrijk € 52,00

Die zomer (2009) hebben we € 914 aan brandstofkosten gehad.

 

Dus in een maand tijd van Vinkeveen, Zeeuwse stromen, bovenschelde,  Cambrai, Saint Quentin, Oise, Seine, Parijs, Marne en dwars door de Ardennen en via de Maas weer terug is te doen maar er moet niets tegen zitten of stuk gaan! 

 

Vletten