www.dolmanvlet.nl

De tijd gaat hard! Het is alweer bijna november.

Wat is er te melden, nou we hebben een wel heel bijzondere melding gehad van een eigenaar met een Dolmankruiser uit 1947. Dit schip is destijds gebouwd voor een Amerikaan die gelegerd was in Duitsland, het gebruikte staal was afkomstig van Duitse leger tanks dit omdat er in die tijd bijna geen staal voorhanden was. Op het staal van de tanks zat blijkbaar een soort subsidieregeling. Ik heb het hele verhaal voorgelegd aan Henk (zoon van Klaas) Dolman, het duurde even maar het begon allemaal wel weer te dagen, zo kon hij vertellen dat als aanbetaling een Opel Kaptein aan de werf was gedaan, oom Jo Dolman heeft nog lang plezier van deze "bedrijfsauto" gehad. We zullen dit verhaal met de foto's van het schip onder de knop "Dolman Kruisers" één dezer dagen toevoegen.

Tijdens het laatste weekend van september was ik in Gorinchem, ook met het veer even naar de overkant in jachthaven Sleeuwijk geweest. Daar zag ik de AVIA liggen, dit is de Dolmanvlet 11.00 waar als enige 2 motoren zijn ingebouwd. Deze 11.00 is in 1975/76 gebouwd en er moesten perse 2 motoren in! Dit heeft Henk Dolman nog wel wat rekenwerk en passen en meten gekost. Maar het is uiteindelijk wel gelukt.

De Meander staat binnen en de eigenaar is met hulptroepen goed bezig. Het schip is deels kaal gehaald en men was zeer verrast door de goede kwaliteit van het stalen casco! Tja, het blijft een Dolman! De eigenaar zal een verslag toesturen met foto's. Die worden dan op de site weer toegevoegd bij zijn schip.

Bij mijzelf is de motor er uit getakeld, de nieuwe staat al gereed, maar eerst ben ik bezig de fundatie aan te passen ook ben ik ruimte aan het creëren om een vuilwatertank in te bouwen. Deze tank komt met een lengte van 70 cm deels in de machinekamer en deels onder de trap van de kombuis te liggen. Daar is er geschikte ruimte, zeker nu de motor er uit is. Toch is het een hele toer maar een heel geschikte plek, sterker nog, Theo Gillissen heeft daar in oorsprong een vuilwatertank getekend. Ik zal er foto's van maken en verslag van doen en onder deze link:http://dolmanvlet.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=98&Itemid=68 kan een ieder daarvan meegenieten.

Tot zover weer de meldingen.

Vletten