www.dolmanvlet.nl

Tja, het vaarseizoen nadert zijn einde. Toch neem ik het er nog even van want we gaan nog een lang weekendje weg, even een blokje om, op donderdagavond de 17de september van Vinkeveen naar Nieuwegein, vrijdag via de Hollandse IJssel naar Gouda, zaterdag van Gouda over de Gouwe, Alphen aan de Rijn, Woubrugge, Braasem, Oude Wetering, ringvaart, Aalsmeer, Nieuwemeer naar Amsterdam en dan op zondag via de Orangesluizen naar Muiden en via Nigtevecht weer naar Vinkeveen. Dat wordt voor de "Possession 3" het laatste ritje met de huidige Volvo motor! We hebben besloten deze winter de hele machinekamer te gaan renoveren, de keerkoppeling staat op het punt het te begeven, alle isolatie valt uit elkaar en de motor heeft 30 jaar trouwe dienst gedaan. Toch zal ik de vertrouwde Volvo misschien wel gaan missen want hij verbruikte altijd weinig diesel en heeft ons nog nooit ergens in de steek gelaten.

Na rijp beraad is de keus gemaakt voor een Mitsubishi S6S, ik heb het namelijk niet zo op elektronica, turbo's en intercolers, dat kan allemaal stuk. Ik wil graag nog zelf kunnen sleutelen, zeker als je ergens in verwegistan stuk ligt en er weinig voor handen is.

 

De "Blanche Floer" (de 164) is omgedoopt en draagt heden de naam "BoX" er is weer mee proefgevaren en alles draait weer perfect. De nieuwe eigenaar zal uitgebreid verslag doen en dat zullen wij u niet onthouden! Het verslag met fotomateriaal krijgt t.z.t. een mooi plaatsje op de website.

 

Ook de "Meander" (de 171) heeft sinds kort een nieuwe eigenaar. De huidige eigenaar is al bij ons aan boord geweest en is erg enthousiast, hij wil het schip weer in een conditie brengen zoals een Gillissen behoort te zijn. We zullen hem met raad en daad bijstaan.

 

Oh ja, de hermotorisering van onze "Possession 3" zetten we uiteraard, met foto's, op de site.  

Vletten