www.dolmanvlet.nl

Donderdag 14 mei,

 

Nieuws? Altijd wel wat maar de tijd ontbreekt wel eens om een stukje te schrijven.

 

Nog 2 weken en we gaan naar de Braasemermeer voor de Gillissen bijeenkomst!

 

Een week of drie geleden hebben we de "Blanche Floer" bekeken. Een mooi onderhouden exemplaar waar Dolman ook mee op de Hiswa van 1968 heeft gestaan! Er zijn nog erg leuke documenten aan boord van het eerste uur. De nieuwe eigenaar laat nu een nieuwe motor inbouwen en het hele schip krijg een refit. Als alles door gaat mogen we zeer binnenkort de oud directieman Henk Dolman ontmoeten, de afspraak is gemaakt.

 

Twee weken geleden, de dinsdag voor Koninginnedag, ben ik s'avonds vertrokken om er 6 dagen op uit te trekken. Van Vinkeveen naar Ouderkerk gevaren, woensdag via tolhuissluis Leimuiden naar de Kaag en zo in Leiden beland. Koninginnedag leuk rond gelopen in Leiden, die middag nog naar Warmond gevaren. Vrijdag 1 mei van Warmond naar Haarlem, zaterdag via Spaarne stukje Noordzeekanaal naar de Nauernaarse vaart en vandaar naar Purmerend en door naar Edam, daar blijven liggen en zondag over het markermeer naar Muiden en door naar Weesp. Maandag 4 mei de Vecht af gevaren en bij Maarssen naar het Amsterdam-rijnkanaal en zo weer terug naar Vinkeveen. De eerste 23 motoruren staan er dit seizoen al weer op.

 

Met de website begint het er al aardig op te lijken, toch krijgen we het nog niet voor elkaar om de folders en beschrijvingen van alle types zo op de site te plaatsen dat ze, en duidelijk te lezen zijn, en te downloaden zijn. Dat zal ongetwijfeld ook wel gaan lukken.

 

Voor nu zeg ik tegen alle Dolmanvaarders tot het Pinksterweekend op de Braassemermeer bij Passantenhaven "De Hemmen"  zowel de "Possession 3" als de "Mijn Trots" zullen daar zijn en ik heb de mappen met alle artikelen die ooit over Th. Gillissen en over de Vlet is gepubliceerd bij mij.

 

 

 

John

Vletten