www.dolmanvlet.nl

4 november mistig en saai grijs weer

 

Ik ben 3 weken geleden met mijn broer bij Johan Dolman op zijn jachthaven “De Brink” in Kerkdriel op visite zijn geweest. Wat een leuke ontmoeting was dat! Veel gehoord en een aantal prachtige bruikbare foto’s van hem gehad. Van Johan mocht ik contact opnemen met zijn vader Henk. We hebben nu een heel prettig email contact, Henk vindt het allemaal wel erg interessant. Hij heeft ongeveer 45 jaar in/aan het bedrijf gestaan! Eind december, begin volgend jaar mag ik hem gaan ontmoeten. Ik kijk daar echt naar uit.

Afgelopen week weer even contact gehad met dhr. E. Bonhof, hij heeft een authentieke Dolmankruiser met bouwnummer 81, gebouwd ergens in de jaren 50, de heer Bonhof is het scheepje “D’ Oude Dame” geheel aan het restaureren in een zo oorspronkelijk mogelijke staat. Hij ziet er op de toegezonden foto’s voortreffelijk uit! Hij zal zeer spoedig op de site te bewonderen zijn onder de knop “Dolman Kruisers”

Verder ben ik ook bezig om de eigenaar van de 11.00 de 208 “DOLAARD” bij te staan en hem te helpen met het aanleggen van een CV installatie in zijn schip. Er wordt een KABOLA HR 300 met boilerregeling ingebouwd en een aantal radiatoren. Zaterdag 8 november ga ik naar Enkhuizen om een bezoek te brengen aan de beurs “Klassieke Schepen”

 

Wordt vervolgd,

John

Vletten