www.dolmanvlet.nl

Vandaag samen met mijn broer naar België afgereisd om een bezoek te brengen aan Guido Jacobs. Zijn vader heeft in 1976 opdracht gegeven om de 11.00 met bouwnummer 220 te bouwen. Dhr. Jacobs was accountant en nogal erg precies, vandaar dat alles, daarmee bedoelen we, de communicatie tussen hem en Dolman, alle rekeningen/facturen, briefjes, notities en veel heel veel foto’s van de bouw enz. We hebben dus nu ook een compleet bouwbestek van het 11.00 model. Dit bestek zal worden herschreven zodat deze t.z.t. ook beschikbaar zal zijn. We zijn Guido en zijn moeder Jacobs heel erg dankbaar voor alles.

De foto's van deze Vlet in aanbouw gaan we heel spoedig toevoegen.

 

De LUCA een 9.70 met bouwnummer 174 heeft een nieuwe of eigenlijk weer zijn oude eigenaar. Hij is weer helemaal enthousiast geworden en zijn oude schip weer terug gekocht. Ook wordt dit exemplaar weer netjes en naar behoren opgeknapt.

 

Mijn eigen schip heeft weer een kloppend hart onder de vloer van het stuurhuis. Precies 3 maanden nadat de Volvo er uit is getakeld is op 2 januari de nieuwe MITSUBISHI weer in het schip gehesen. Alles in inmiddels weer aangesloten en hij heeft de eerste uren draaiend er weer op zitten. We kunnen dus weer varen! Wel moet het schip nog het water uit voor een nieuwe of aangepaste schroef, we gaan dan ook de zenders van de dieptemeter en log vervangen en worden de doorvoeren voor de toilet/vuilwatertank er dan in gemaakt. De vele uren die ik besteed heb aan het isoleren van de machinekamer hebben een behoorlijk resultaat opgeleverd! Als de motor draait met de luiken dicht hoef je de radio niet meer harder te zetten om die te horen.

 

Heeft u de nieuwe website van de “Gillissenvaarders”  toevallig al gezien en of bezocht? Kijk maar eens op www.gillissenvaarders.nl  we zijn de afgelopen weken heel druk mee geweest.

 

De heer en mevrouw Klinkenberg van de NEWA, de 9.70 uit 1964 (de 150), zijn langs geweest om de motoren bij mij en bij Michel te bekijken, ook zij overwegen om de huidige BMC te vervangen  en een nieuwe motor in hun Vlet te laten inbouwen. Veel succes met de afweging gewenst.

Vletten