www.dolmanvlet.nl

Het is alweer even geleden maar er is zeker wel weer wat te melden!

De eigenaar van de Dolaard heeft na rijp beraad toch maar besloten om met de Dolmanvlet te blijven varen. Tja, zo'n vletje heeft nu eenmaal een mega groot vaargebied.

De Welvaren heeft een nieuwe Mitsubishi onder de vloer! Er kwam wel het één en ander bij...... brandstoftanks bleken lek, dus vervangen. De schroefas had wel erg veel speling, ook vervangen. Hij staat nog op de kant maar er komt steeds water onder de motor???? Het blijkt van de luchthappers op het dek te komen! Dus stuk teakdek er uit, nieuwe (RvS) luchtkokers, nieuwe luchthappers, dek herstellen. Een leuk vooruitzicht is dat het voorjaar er aan komt, en dan kan er weer worden gevaren.

Ik had een jaar of 2 geleden al eens contact met de eigenaar van de 9.70 genaamd Lekko, dit is de 148 uit 1964, de laatste weken was er weer contact en we hebben ook dit exemplaar mogen toevoegen aan de website. Dit exemplaar is één van de eerste Dolmanvletten

Verder ben ik druk geweest voor maandblad "Motorboot" in het maartnummer komt weer een leuk stukje over de Friese Elfsteden week die ook dit jaar weer wordt georganiseerd. 

Vergeet niet in uw agenda te noteren, tijdens het Pinksterweekend wordt, in het mooie plaatsje Culemborg, weer de jaarlijkse Gillissenvaarders bijeenkomst gehouden! Ik hoop dat er, net als bij de voorgaande edities, weer een groot aantal Dolmanvletten aanwezig zullen zijn. Inschrijven kunt u via de website www.gillissenvaarders.nl

Vletten