www.dolmanvlet.nl

Lekker hoor "voorjaar" dus weer varen! Wij hebben er al weer 2 weken op zitten. Wel eerlijk bekennen dat het niet al te best weer is geweest. De KABOLA cv ketel heeft meer uren gemaakt dan de nieuwe motor in de POSSESSION 3. Broer Michel viel op het Markermeer zowat stil vanwege een vuil diesel filter, Bij ons moest KABOLA er bij komen omdat de brander wel hele rare geluiden begon te maken. Toch een dikke pluim voor de geleverde service want s’morgens om 10 uur gebeld en s’middags om 2 uur de monteur ter plaatse en 20 minuten later keteltje weer op orde! Mannen bedankt nog.

En dan zaterdag 8 mei, vertrokken uit Alkmaar, en net voor Broek op Langedijk loop ik een “puts” in de nieuwe schroef. Wat we ook proberen we krijgen het er niet uit. Het hengsel blijkt om de as te zitten en het uitstekende deel draait al tikkend lekker mee, dus de volgende ochtend, in Medemblik voor de 3e keer dit voorjaar in de kraan om het euvel te verhelpen. Na 10 minuten dreven we weer, € 150 armer maar we konden weer vooruit. Oh ja een vriend van ons heeft een schip dat op de kop af 2 jaar oud is. Die ging er in Alkmaar bij Nic. Witsen ook even uit? Dat schip was vanuit de winterstek niet vooruit te branden. Wat bleek: 2 kruiwagens vol schelpen er af geschoven. Die boot ligt nu bij de bouwer voor wat naloop werkzaamheden en………….. een laag antifouling.

En dan nieuws over de Vletten, De 192 met de naam Dikkie Dik lag al geruime tijd te koop in het Aquaverium te Grou. Deze 9.70 heeft weer een nieuwe eigenaar gevonden en krijgt thuishaven aan de Kaag. De nieuwe eigenaar is er erg wijs mee.

Van de eigenaar van de 194 (dat is een 11.00 met een prachtige grote open kuip) kreeg ik een onderhoudsbeschrijving toegestuurd. Prachtig om dat soort documenten te bemachtigen. Dit stukje typewerk bouw ik ook om en komt t.z.t. bij de download te staan.

Komend weekend is het Pinksteren en onze beide Vletten liggen al in Kampen voor het bijwonen van de Gillissendagen. Er zijn 5 schepen/vletten van de Dolmanwerf aanwezig.

Ik hoop daar nog meer mensen met een Dolmanvlet te mogen ontmoeten, ik zal mijn mappen aan boord hebben ter inzage voor een ieder die er eventueel wat zinnigs uit wil of kan halen.

En de nieuwe motor doet het perfect! En dan misschien nog wel belangrijker, het is tijdens varen aangenaam stil in de salon. Jacqueline vraagt op een gegeven moment wat ze nou de hele tijd hoort tikken…….. het is de urenteller op het dashbord! De motor draait aangenaam stil, de eerste 60 uur staan er al op.

Vletten