www.dolmanvlet.nl

Juli 2010! De vakantie staat voor de deur.

Wat is er te melden? Nou in ieder geval dat de Gillissendagen in Kampen tijdens het Pinksterweekend een groot succes is geweest! Wat was dat gezellig! Veel nieuwe mensen en maar liefst 6 vletten van de Dolmanwerf aanwezig. Er was een 9.70 aanwezig met zeer enthousiaste mensen aan boord die overwegen dit exemplaar over te nemen, sterkte met de te maken keus! Wij zijn benieuwd.

Ook de Sté Brandaen was aanwezig een bijzonder schip, vermoedelijk is dit exemplaar door Dolman als eerste (9.70) gebouwd om uit te proberen, daarna is dit type met een (groot) aantal aanpassingen in serie gebouwd. De eigenaar (en) hebben het erg naar hun zin gehad en vonden het voor herhaling vatbaar. Nou wij ook hoor, volgend jaar zijn we weer van de partij!

Op de terugweg nog een stukje met de "Dikkie Dik" opgevaren die we toevalligerwijs tegen kwamen in de sluis van Nijkerk. De nieuwe eigenaar is er erg wijs mee, hij melde ook dat er nog veel stukken aan boord zijn, we zien de beloofde kopieën graag tegemoed.

De voormalige Poolster, omgedoopt in "Gré", heeft in mijn beleving weer een heel goede eigenaar, ze zijn druk bezig dit schip weer "Gillissen" waardig te maken. Hij ondergaat een grondige opknapbeurt, zo is de motor inmiddels in de stuurhut (nogmaals) gereviseerd.

Dat geldt ook voor Frans, die sinds vorig jaar eigenaar is van de Meander met bouwnummer 171. Hij heeft het schip laten stralen en staat nu weer in de lak, ook de binnenkant is grondig onder handen genomen. Je weet niet wat je ziet! Hij is weer als nieuw. Dit soort dingen doen mij erg goed en ben er erg mee in mijn nopjes. Vorige week lag de Blue Pearle op de Vinkeveense plas. Even langs geweest, een erg leuke spontane ontmoeting met de eigenaren, want de boot kom ik in de regel met iemand anders aan boord tegen die er mee weg mag. 9 juli vaart de Possession 3 voor 4 weken uit Michel gaat met de "Mijn Trots" in augustus 3 weken op stap. Beide schepen kunt u in het noorden des lands tegen komen. De Possession 3 neemt deel aan de Almelose havendagen.

Vletten