www.dolmanvlet.nl

Tja, voor het in de gaten hebt vliegt de tijd, we liggen in Gouda met dit prachtige Hemelvaart weekend als ik dit stukje schrijf. Zo heb ik met de Paasdagen een weekje rond gezworven op de Giessen en dan naar Kinderdijk, een schitterend stukje water waar ik een reisverslag van heb gemaakt. Dit is toegevoegd onder de knop reisverhalen. Daar heb ik het complete verhaal van onze reis uit 2007 ook toegevoegd!

Er is nogal wat wisseling van eigenaren van diverse exemplaren: de Paulina is verkocht, de Neptifant ligt te koop, de markt lijkt zich ligt te herstellen. In Woudrichem zag ik een 1100 liggen met de naam Batoke, vermoedelijk is dit de 203? De tijd zal het leren. In Lage Zwaluwe vonden we de “Noorman” met bouwnummer 200 uit 1972 ook een 1100, dit is één van de eerste. Het was wel even schrikken want hij bevindt zich in een erbarmelijke staat. Toch verdient het schip een grondige renovatie. We hebben de eigenaar in mijn beleving een redelijk bedrag geboden om dit schip een 2e leven te geven, hij vond het bod veel te laag, jammer ik hoop dat een volgende eigenaar goed weet waar hij aan begint. Er mankeert veel meer aan als dat de eigenaar suggereert. Geïnteresseerden kunnen bij ons eventueel terecht voor meer informatie.

Voor Michel zijn exemplaar beginnen nu ook wat serieuze reacties te komen, wie weet kan hij dit seizoen de overstap naar een 1100 model maken.

Volgende week tijdens het Pinksterweekend liggen we in Culemborg met beide schepen bij het Gillissenvaarders weekend. Zoals het er nu naar uit ziet verzamelen er zich 4 schepen donderdagavond in Maarssen, vrijdag varen we dan gezamenlijk naar Culemborg. Misschien tot zien.

Vletten