www.dolmanvlet.nl

29 september alweer wat gaat de tijd toch hard.

Henk Dolman is op de koffie geweest. We hebben nog een aantal oude foto’s van hem gekregen, echter weinig info over de Dolmanvlet. Wel leuk om te vermelden is dat er recent contact is geweest met Valerie Leroy zij is in het bezit van de Philips Rhodes, design #620, dit zeiljacht is door de gebr. Dolman in 1954 gebouwd. Nadat ik een meegezonden fotootje had bestudeerd wist ik dat we een aantal foto’s van het schip hadden. Deze foto’s heb ik gescand naar haar toegestuurd, hieronder haar reactie:

It’s impossible to believe! For sure it’s that one!, I do not have a plate or a boatyard number . But these pictures are exactly Kuling, Philips Rhodes, design #620 (his small bottom, with 3 deck, even the windlass look the same.It’s today my birthday, I get 38, I have kuling now since 15 years… it’s the best gift I could get. Thanks a lot, it’s so great, I have to call everybody to check your web site

I join you a picture of Sadie (new name…), she is now in refection and we are busy to repair the centerboard.

 

Met dank aan Johan Dolman die de mail naar ons doorstuurde!

Ik heb een Dolmanvlet 9.70 met de naam BORNHOLM met ligplaats Lage Zwaluwe al een paar keer gezien en op de foto staan! Vorig jaar zag ik hem in de Biesbos liggen en een tijdje geleden krijg ik een foto van de schipper van de AMISIARichard Gankema, waar hij samen met de BORNHOLM in Gorinchem ligt. Echter nog nooit contact met de eigenaar gehad, wie oh wie kan ons helpen? Het is een fraai exemplaar uit de jaren 70.

Vorig weekend nog lekker op stap geweest met de Vlet, donderdagavond vertrokken vanuit Vinkeveen, half 9 lagen we aan de steiger achter deblauwebrug in Nieuwegein, vrijdag ochtend 9 uur vertrokken en de Hollandse IJssel opgevaren tegen vieren lagen we in Gouda. Zaterdag verder gevaren via de Gouwe, door Alphen aan de Rijn, WoubruggeBraasem, Oude Wetering naar de ringvaart, dan langs de Westeinder door Aalsmeer, en via de Nieuwe meer door Amsterdam. Aan de Amstel tegenover de Amstelkade ligplaats gevonden. Zondagochtend weer naar het IJ gevaren, deOrangesluizen door, en via een stukje Markermeer naar Muiden, nog even de voormalige Dolmanwerf gegroet, en de Vecht gevaren tot Nigtevecht. Daar het Amsterdam Rijnkanaal op zo weer terug naar Vinkeveen. Een ritje van 180 kilometer! Met het prachtige weer was dit helemaal geweldig, een soort mini vakantie. Die houden we er in.

Groeten,

John

Vletten