www.dolmanvlet.nl

 

 

Waarom met 1 s geschreven? Hoe het 1932 begon. Lees het op de pagina (knop) "Historie"

In de afgelopen jaren hebben wij met enige regelmaat contact gehad met Henk Dolman, zoon van Klaas Dolman één van de broers die in 1932 de werf is gestart.

Deze Henk heeft vanaf zijn 15e van de begin jaren 50 tot oktober 1970 op de werf gewerkt! Hij heeft ons veel informatie weten te geven, waaronder een doosje met talrijke foto's van de werf met een grote diversiteit van schepen in aanbouw.

Hieronder een foto genomen in de haven van Amsterdam ergens in de midden jaren 50 op een nieuw jacht van de  jachtarchitect Henk Tingen.

 

Op deze foto, ziet u een aantal personen op het achterdek zitten dat zal worden verscheept naar Amerika. Van links naar rechts ziet u vervolgens Hans Linsen, Jo Dolman, mevrouw Tingen (Henk 's 1e vrouw), Henk Tingen en Klaas Dolman.

Hans Linsen schilderde in die tijd jachten voor o.a. Dolman hij had een schilders bedrijf genaamd van Brechtens & Co? in Amsterdam.

Eind oktober 2008 zijn wij op visite geweest bij Johan Dolman, een erg leuke ontmoeting! Johan heeft ons ook een groot aantal foto's beschikbaar gesteld en ons in contact gebracht met zijn vader Henk!

Deze Henk is de grote man achter de Dolmanwerf geweest vanaf 1973.

Juni 2009 Henk Dolman komt naar Vinkeveen! Wat een geweldige ontmoeting! Henk had zijn huiswerk grondig gedaan, hij bracht een schat aan informatie mee waaronder foldermateriaal, namen van kopers gekoppeld aan vele bouwnummers van diverse Dolmanvletten. Lees meer op de pagina "Historie"

Vletten